Ο υπερβατικός David Eugene Edwards εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει …


Ο Αμερικανός μουσικός, ιθύνων νους των Wovenhand και πρώην τραγουδιστής των 16 Horsepower, David Eugene Edwards - έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 20 Απριλίου στο Gagarin, να μας μαγέψει με τη λυρικότητα και τη σαγηνευτική σκοτεινή αύρα των συνθέσεών του, που αιχμαλωτίζει ακόμη και τον πιο άπειρο σε τέτοια ακούσματα.

 


 

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Edwards διαμορφώθηκε από τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ως εγγονός ιεροκήρυκα, ήρθε σε επαφή από νωρίς με την εκκλησιαστική μουσική, την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «αληθινά ζοφερή μουσική», στοιχεία της οποίας είναι ευδιάκριτα στην τέχνη του. Βαθειά θρησκευόμενος ο ίδιος, έχει δηλώσει αρκετές φορές πως έχει έρθει κοντά με το θείο … και δε διστάζει να μιλά ανοιχτά για αυτό, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα χαρακτηριστεί θρησκόληπτος.

 

Ήδη από το 1992, με τους 16 Horsepower  έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία αυτού που σήμερα έχει γίνει γνωστό ως "Gothic Americana", ένα μουσικό είδος που παντρεύει τις παραδοσιακές αμερικάνικες μουσικές φόρμες με gothic rock/gospel στοιχεία, με αποτέλεσμα να γεννηθεί το περίφημο "Denver Sound" ή πιο απλά η "alternative/progressive country".

Κυκλοφορώντας 7 συνολικά studio album, από το 1995 ως το 2003, οι 16 Horsepower διαλύθηκαν το 2005 εξαιτίας  «πολιτικών και πνευματικών διαφορών».

 


 

Ο Edwards, στην πορεία εστίασε το ενδιαφέρον του, στους Wovenhand, οι οποίοι μες στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο "Blush Music", ενώ το 2004 κυκλοφόρησε το "Consider the birds". Ωστόσο, το album που αποτελεί την πιο «βαριά ενσάρκωση» της φιλοσοφίας τους, είναι το "The Laughing Stalk» (2012). Ακολούθησαν τα Refractory Obdurate (2014) και Star Treatment (2016) και το πιο πρόσφατο 'Silver Sash' ¨(2022).

 

 

  

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Edwards κυκλοφόρησε το πρώτο solo album του με τίτλο “Hyacinth”. Ο πολυπράγμων καλλιτέχνης, με το album αυτό απογυμνώνει το συνθετικό του ταλέντο, απελευθερώνει και διευρύνει τις πνευματικές του ιδέες και ακούγεται πιο ζωτικός και φρέσκος από ποτέ.

 

Η καριέρα του να μετρά ήδη τριάμισι δεκαετίες ζωής , και ο ίδιος φαίνεται πλέον πανέτοιμος για μια πλούσια σόλο πορεία. Ο David Eugene Edwards συγκινεί και εμπνέει, βγάζοντας τα εσώψυχά του μέσω των ποιητικών στίχων και της γεμάτης ψυχή μουσικής του!

 

Αν είσαι λάτρης των Nick Cave και The Bad Seeds με δόσεις από τα rock n' roll blues country των Creedence Clearwater Revival και ολίγη από neo-folk δόση που θυμίζει Dylan μέχρι και post punk/ goth πινελιές από Joy Division, με αναφορές στους ινδιάνους σαμάνους, τότε αυτό το live - «μωσαϊκό» ... είναι για σένα!

 

  

David Eugene Edwards ζωντανά στην Αθήνα

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 // Gagarin 205

Special guest: Mani Deum

Προπώληση: https://www.more.com/music/david-eugene-edwards

 


 

 

Comments