Άγνωστα γεγονότα για τους JUDAS PRIEST & WHITESNAKE !

JUDAS PRIEST

"Metal Gods" facts:

To ξεκίνημα

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1969 στο Birmingham και ουσιαστικά «δανείστηκε» το όνομά του από ένα τοπικό σχήμα που λεγόταν Judas Priest (από το τραγούδι του Bob Dylan "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest"

Ο τραγουδιστής του σχήματος, Al Atkins, πλησίασε τους Downing και Hill, που τότε έπαιζαν ως power trio με τον ντράμερ John Ellis, και ζήτησε να γίνει τραγουδιστής στο συγκρότημά τους.

Με την προσθήκη του Atkins στην μπάντα, ο Downing πρότεινε να αλλάξουν το όνομά τους σε Judas Priest καθώς ήταν οπαδός του αυθεντικού σχήματος.

Βοb “Rob” Halford

O Ian Hill είχε δεσμό με μια γυναίκα από την κοντινή περιοχή του Walsall, η οποία πρότεινε τον αδερφό της, Bob Halford, για τραγουδιστή του συγκροτήματος. Ο Halford έγινε μέλος τον Judas Priest αλλάζοντας το όνομά του από Bob Halford σε Rob Halford.

Οn stage

Επί σκηνής ο Rob Halford οδηγούσε μία μηχανή Harley-Davidson, φορώντας δερμάτινα και γυαλιά ηλίου. Σε μία συναυλία των Judas Priest στο Τορόντο το 1991, ο Halford τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ οδηγούσε την μηχανή επί σκηνής εκείνη προσέκρουσε σε ένα drum riser που ήταν κρυμμένο πίσω από σύννεφα ξηρού πάγου.

Αν και υπήρξε καθυστέρηση στη συναυλία, ο Halford πρώτα ολοκλήρωσε το σετ και ύστερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κεφάλαιο Tim "Ripper" Owens

Η μετάβαση του Owens τo 1996 από fan και τραγουδιστή tribute band σε frontman των Judas Priest αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία Rock Star με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg.

WHITESNAKE

Μasters of «rock 'n' roll sex drama» facts

H αρχή με τους Deep Purple

Αρχική πρόθεση του David Coverdale ήταν να γίνει καθηγητής των καλών τεχνών. Το rock ‘n’ roll μπήκε στη ζωή του όταν είδε ένα τηλεοπτικό show του Jimi Hendrix.

Το 1973 απαντά σε μια αγγελία του Melody Maker από τους Deep Purple που έψαχναν για τραγουδιστή, στη θέση του Ian Gillan. Ο Coverdale λοιπόν έγινε τότε τραγουδιστής του γκρουπ που ονομάζεται... Deep Purple!

Αudition για τους Uriah Heep
Το 1976 οι Deep Purple διαλύθηκαν και ο Coverdale έκανε οντισιόν για τους Uriah Heep, οι οποίοι όμως τον απέρριψαν !

BB King
Η τεράστια επιτυχία "Fool For Your Lonin'", προοριζόταν αρχικά για τον BB King!

Η γνωριμία με την Tawny Kitaen

Ένας λόγος που τα βιντεοκλίπ του συγκροτήματος αγαπήθηκαν πολύ από τον ανδρικό πληθυσμό ήταν η εμφάνιση της σειρήνας Tawny Kitaen σε κάποια από αυτά…. Η γνωριμία της με τον Coverdale έγινε σε ένα εστιατόριο!

Spicy δηλώσεις

O Coverdale δήλωσε σε συνέντευξή του πώς όσο μάκραιναν τα μαλλιά του, τόσο πιο πλούσιος γινόταν!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Detox and Spicy Entertainment Proudly Present:

JUDAS PRIEST

(on a Farewell Epitaph Tour)

WHITESNAKE

TΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

και

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

2310 FESTIVAL

Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκη

(presented by Detox Events and powered by Spicy Entertainment)

Και ενώ η προπώληση για την εμφάνιση των JUDAS PRIEST – WHITESNAKE στην συναυλία τους στην Αθήνα, στις 5 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού συνεχίζεται δυναμικά, στις 6 Ιουλίου , οι Judas Priest, οι Whitesnake και οι Firewind μαζί με άλλα ονόματα που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα εμφανισθούν στη Θεσσαλονίκη στο 2310 FESTIVAL στο Καυτανζόγλειο Στάδιο!!!!

JUDAS PRIEST

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι Judas Priest ανακοίνωσαν ότι η Epitaph Tour θα είναι η τελευταία παγκόσμια περιοδεία της τεράστιας καριέρας τους, σύσσωμο το metal κοινό ανέμενε με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση κάποιας ημερομηνίας και για την Ελλάδα. Στις 5 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε, για τελευταία φορά live στην Αθήνα, τους "Metal Gods".

Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι Priest έχουν ανακοινώσει ότι σκέφτονται να περιλάβουν στο setlist της περιοδείας τουλάχιστον ένα τραγούδι από κάθε δίσκο της καριέρας τους, ώστε να μην αφήσουν ούτε έναν οπαδό απογοητευμένο! Και φυσικά, υπόσχονται ότι θα δείξουν σε όλο τον πλανήτη πως πρέπει να είναι μια πραγματική metal συναυλία, αντάξια της κληρονομιάς που αφήνουν πίσω τους: με τους ενισχυτές στο 11 και "all guns blazing"! Πιστοί, ετοιμαστείτε να αποτίσετε τον τελευταίο φόρο τιμής στους "Θεούς του Metal"!

WHITESNAKE

Μετά το sold out του Λυκαβηττού και τις εμφανίσεις τους με τους Scorpions και τους Def Leppard, οι Whitesnake επιστρέφουν. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσα σημαίνουν ο David Coverdale και η παρέα του για το ελληνικό κοινό: άλλωστε, τόσο η θρυλική φωνή του Coverdale, όσο και η απίστευτη ενέργεια που βγάζουν οι Whitesnake επί σκηνής εγγυώνται μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία.

Στις 5 Ιουλίου, οι Whitesnake θα μας παρουσιάσουν ένα show-ανασκόπηση της υπερ-επιτυχημένης καριέρας τους, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους ("Here I Go Again", "Is This Love", "Fool For Your Loving", "Still Of The Night", "Now You're Gone", κλπ), αλλά και κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο "Forevermore", ο οποίος κυκλοφορεί στις 25 Μαρτίου.

Σχετικά με την συναυλία της Αθήνας

Εισιτήρια ήδη προπωλούνται προς 50 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse.

Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια θα πωλούνται προς 58 Ευρώ μόνο από τα ταμεία του συναυλιακού χώρου.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00 και θα ακολουθήσει πλήρης ενημέρωση για τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών.

Πληροφορίες: 210 9611118

Επικοινωνία με media: Σταύρος Στριλιγκάς, [email protected]

Και Δήμητρα Μαντζούκα [email protected]

Σχετικά με την συναυλία της Θεσσαλονίκης

ΜΟΝΟΗΜΕΡΑ - 45 Ευρώ πωλούνται ήδη στο www.ticketarena.gr. Από 29 Μαρτίου και στα καταστήματα Public και Tickethouse. Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται προς 50 Ευρώ μόνο από τα ταμεία του γηπέδου.

ΔΙΗΜΕΡΑ - 80 Ευρώ πωλούνται ήδη στο www.ticketarena.gr. Από 29 Μαρτίου και στα καταστήματα Public και Tickethouse.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

Επικοινωνία με media: Σταύρος Στριλιγκάς, www.myspace.com/ pragency

www.detoxevents.gr

www.spicymusic.gr και www.spicyentertainment.gr

Comments