Άγνωστα και ξεχασμένα γεγονότα για τους Hawkwind

Facts για τους «πατέρες» του space rock που είτε δεν γνωρίζαμε, είτε είχαν μείνει στο συρτάρι της μνήμης μας …

Η συνάντηση με την «spicy» Stacia ….

«Όταν οι Hawkwind καθ’ οδόν προς μια συναυλία σταμάτησαν με το βανάκι τους για να βάλουν βενζίνη, ο Turner κάλεσε την νεαρή Stacia που δούλευε στο βενζινάδικο στο show τους. Το ίδιο βράδυ και αφού πήρε την άδεια του Brock, η Stacia άρχισε να χορεύει πάνω στη σκηνή πετώντας τα ρούχα της. Μετά από εκείνη τη νύχτα και για τα επόμενα πέντε χρόνια η Stacia αποτελούσε την κεντρική χορεύτρια ενίοτε ολόγυμνη επί σκηνής στα show των Hawkwind….» Η μορφή της έγινε η έμπνευση για τις γυναικείες φιγούρες που διακοσμούν τα εξώφυλλα των Monster Magnet !!! Σήμερα η Stacia εξακολουθεί να ασχολείται με την τέχνη ως εικαστική δημιουργός.

Η σχέση με τον Lemmy ….

« Τέλη του '71 την κενή θέση του μπασίστα καλύπτει ο Ian Kilmister, γνωστότερος και ως Lemmy. Το προσωνύμιο Lemmy το πήρε από την έκφραση "Le' me a quid till Friday" αφού ο μόνιμα άφραγκος Lemmy ζητούσε συνεχώς δανεικά. Η φράση αυτή έγινε και σλόγκαν για το συγκρότημα βγάζοντάς το και σε μπλουζάκια το οποία φόραγαν οι roadie του συγκροτήματος…». Τυχαία έπιασε το μπάσο και επειδή δεν είχε δικό του, το συγκρότημα του έδωσε ένα… Ο Brock τον χαρακτήρισε ως "κλασσική φιγούρα του Rock n' Roll" και "σαν τον μπασίστα που έπαιζε μπάσο σαν κιθάρα”.

To τραγούδι «Motorhead»…

«Ο δίσκος "Warrior Αt Τhe Edge Οf Time"που κυκλοφόρησαν οι Hawkwind το 1975, περιελάμβανε το τελευταίο κομμάτι που έγραψε ο Lemmy για την μπάντα, με τίτλο "Motorhead”, το οποίο και έμελλε να δώσει το όνομά του στο μελλοντικό του σχήμα …»

Η ιστορία του ""Hassan-i Sabbah"" …

«Το παρεξηγημένο από πολλούς " Hassan-i Sabbah ", που περιλαμβάνεται στον κλασσικό πλέον δίσκο «Quark, Strangeness & Charm» των Hawkwind, είναι στην πραγματικότητα ένα καθαρά πολιτικό τραγούδι με αναφορές στο Μαύρο Σεπτέμβρη και στους θανάτους για τα πετρέλαια της Μ. Ανατολής…»

--------------------------------------------------------------

Ακολουθούν πληροφορίες για την συναυλία των ΗAWKWIND στην Αθήνα στις 7 Μαΐου.
--------------------------------------------------------

HAWKWIND

plus Psychograndmammas

and more acts to be announced

Σάββατο 7 Μαΐου 2011 - Gagarin, Αθήνα

Η προπώληση ξεκίνησε!!!

Ladies and Gentlemen...We are Floating In Space !

Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν μπάντες όπως οι Monster Magnet ή καλλιτέχνες όπως ο Rob Zombie αν δεν υπήρχαν οι Spaced Out - Progressive Rockers θρυλικοί Hawkwind; Οι Hawkwind σχηματίστηκαν το 1969 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Dave Broke, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα επικεφαλής τους.

Eκεί ξεκίνησε την θορυβώδη καριέρα του ο «πολύς» Lemmy αλλά και καλλιτέχνες όπως o Ginger Baker και ο Robert (Bob) Calvert. Εισηγήθηκαν ένα μείγμα blues, rock και jazz σε μια ηλεκτρονική προσέγγιση της ψυχεδέλειας, που γέννησε το μουσικό είδος "space-rock" και τους χάρισε αφοσιωμένο ακροατήριο. Το πιο αντιπροσωπευτικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν την περίοδο της ακμής τους ήταν το "Space Ritual" (1973). Tα ζωντανά τους σόου γνώρισαν μεγάλη φήμη ως ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές εμπειρίες με ειδικά εφέ, φωτισμό, μάσκες και εξεζητημένα σκηνικά. Το 1985 κυκλοφόρησαν το φιλόδοξο "Chronicle Of The Black Sword". Το 1991, με το "Space Bandits" κέρδισαν ξανά μια θέση στα τσαρτ. Η δισκογραφία των Hawkwind γνώρισε πολλές επανεκδόσεις σε CD από διάφορες εταιρείες (Griffin, Cleopatra, One Way, Magnum), παράλληλα με πολλές κυκλοφορίες ανθολογιών, λάιβ και συλλογών αρχειακού υλικού.

Αυτό που κάνει κάθε τους εμφάνιση σημαντική είναι η αύρα που τους περιβάλλει, η απόλυτη αίσθηση συμμετοχής και ένωσης του κοινού, η αρχέγονη εμπειρία μιας “outta space φυλής”.

Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί την απουσία σας από το Ανοιξιάτικο live τους στην Αθήνα !

Το «ζέσταμα» του κοινού αναλαμβάνουν στα έμπειρα χέρια τους οι Psychograndmammas... H φοβερή ομάδα των «γνωστών αγνώστων» που 10 χρόνια τώρα γεμίζει τις Πέμπτες μας, με βάση το Mo Better, με heavy rock sounds και το σύνθημα ... "After all it's a satanic drug (and rock'n'roll) thing, you wouldn't understand it...." Οι Psychograndmammas είναι η πρώτη προσθήκη στην Spaced Out Ηawkwind βραδιά !!! Θα ακολουθήσουν και άλλες !!!! Προσδεθείτε !!!

Tιμές εισιτηρίων:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 28 euro για τα 200 πρώτα εισιτήρια και μετά την εξάντληση τους 32 euro

TAMEIO 35 euro

H προπώληση των εισιτηρίων γίνεται ήδη από τα Τicket House, Metropolis, www.123merch.gr, www.ticketarena.gr και www.ticketpro.gr

Comments