Άγνωστες ιστορίες για γνωστά τραγούδια!

Οι Rock Ιστορίες με τον Ηλία Σελιμά παρουσιάζουν κάποιες άγνωστες πτυχές πολλύ γνωστών τραγουδιών από μεγάλα συγκροτήματα της Rock σκηνής...

Big City Nights - Scorpions

Το Big City Nights , γράφτηκε από τον Rudolf Shenker , και τον Klaus Meine , που σε μετέπειτα είπαν:
"Στην αρχή της καριέρας μας είχαμε πρόβλημα στη Γερμανία , γιατί κανείς δεν πίστευε , δεν θεωρούσε δυνατό , ότι μια Γερμανική μπάντα μπορούσε να παίξει Rock μουσική.
Η μουντάδα της Γερμανίας δεν συμβάδιζε με την λάμψη των μεγαλουπόλεων της Αμερικής , κάτι που βιώσαμε όταν πήγαμε εκεί.
Το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε εκεί ήταν το Big City Nights , επηρεασμένοι κυρίως από την αλλαγή του περιβάλλοντος ."
Κυκλοφόρησε το 1984 , για το album " Love At First Sting".

 

 

Kashmir - Led Zeppellin

Αν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να ρωτήσουμε , τους Zeppelin , ποιό θεωρούν σαν το μεγαλύτερο μουσικό τους επίτευγμα , θ´απαντούσαν ότι αυτό είναι το Kashmir.
Οι στίχοι γράφτηκαν το 1973 , κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του Robert Plant , στην έρημο Σαχάρα , κατευθυνόμενος προς το Natiomal Festival Of Folkore , στο Μαρόκο.
Ο αρχικός τίτλος ήταν " Driving To Kashmir".
Ένα τραγούδι που άνετα θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις διαχρονικό , τόσο για την εξαιρετική μουσική του δομή , τόσο για τα φωνητικα του Plant , όπως επίσης και για μια διασκευή του τραγουδιου , σ´ένα πετυχημένο πάντρεμα της Δύσης με την Ανατολή.

Paranoid - Black Sabbath

Το πρώτο single των Black Sabbath ήταν το "Paranoid" , το οποίο παρεμπιπτόντως κυκλοφόρησε 6 μήνες μετά το πρώτο τους album.
Η αλήθεια όμως για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της metal μουσικής , είναι ότι γράφτηκε σαν συμπλήρωμα του album "Paranoid" , καθώς έλειπαν 3 λεπτά για την ολοκλήρωση του album.
Όσον αφορά το album τώρα , αυτό ηχογραφήθηκε σε μόλις 2 ημέρες , παίζοντας το live , πράγμα που σημαίνει δηλαδή ότι όλη η μπάντα αντίθετα με την τεχνική της ξεχωριστής η ηχογράφησης του κάθε οργάνου , μπήκαν όλοι μαζί μέσα στο studio , και το ηχογράφηση σαν να έκαναν ζωντανή εμφάνιση.
Κυκλοφόρησε το 1970 , για το album "Paranoid" , φτάνοντας ως το Νο 4 των Αγγλικών charts.

 

Nice 'n' Sleezy - The Stranglers

To Nice 'n' Sleezy , είναι ένα single των Stranglers , για το album " Black ' n ' White , που κυκλοφόρησε το 1978.
Η μια πλευρα του album ήταν άσπρη , και η δεύτερη μαύρη , υποδηλόνοντας την παρότρυνση της μπάντας , για το πως πρέπει ν´αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της ζωής...Όμορφα και Χαλαρά ... Nice ' n Sleezy δηλαδή.

 

I Fought The Law - The Clash

Στα μέσα του 1978 , οι Clash δούλευαν το δεύτερο album τους , το "Give 'em Enough Rope" , και ήταν τότε που ο τραγουδιστής της μπάντας , Joe Strummer , και ο κιθαρίστας Mick Jones , πέταξαν μέχρι το San Fransisco , για τις ανάγκες ηχογράφησης του album . Το studio λεγόταν " The Auttomat" , ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε μία συλλογή κλασσικών juke - box , σε ένα από τα οποία βρισκόνταν το Rock ' n ' Roll τραγούδι του Bobby Fuller , " I Fought The Law "που είχε γραφτεί το 1959.

Μόλις το άκουσαν τους άρεσε τόσο , που αποφάσισαν να το διασκευάσουν , για να το βάλουν στο album τους

Ain't Talking About Love - Van Hallen

O David Lee Roth , τραγουδιστής τότε των Van Hallen , για ένα από τα πράγματα που ήταν γνωστός , ήταν το ευκαιριακό sex. Αυτό που σήμερα πολλοί ονομάζουν , one night stand.
Η εμμονή του στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν τόσο μεγάλη , που έγραψε το Ain't Talking About Love , Δεν Μιλάω γι ´Αγάπη , δηλαδή.
Παρά το πιπεράτο του περιεχομένου , γνώρισε μεγάλη επιτυχία και απέκτησε τεράστια αναγνωρισιμότητα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς , όπου παιζόταν συνέχεια .
Αυτή ήταν και ημοναδική επιτυχία του τραγουδιού , που κυκλοφόρησε το 1978 , για το album των Van Hallen.

Immigrant Song - Led Zeppelin

Η γη του πάγου και του χιονιόυ είναι η Ισλανδία. Ήταν εκεί που τον Ιούνιο του 1970 , οι Led Zeppelin , καλεσμένοι της κυβέρνησης είχαν κανονίσει μία ζωντανή εμφάνιση στα πλαίσια προώθησης μιασ πολιτιστικής εκδήλωσης.
Μια μέρα πριν το live της μπάντασ στο Ρέκιαβικ , κυρήχθηκε γενική απεργία , βάζοντας σε κίνδυνο την εμφάνιση της μπαντας.

. Με πρωτοβουλία των φοιτητών του πανεπιστημιού της πόλης , ετοιμάστηκε μια αίθουσα , κάνοντας εφικτή την πραγματοποίηση της εμφάνισης των Led Zeppelin.
Άνευ τα τα μέλη της μπάντας από την αγάπη του κόσμου , ξεκίνησαν την συναυλία μ´έναν αυτοσχεδιασμό , που ονομάστηκε "The Immigrant Song" , καθώς αφιερώθηκε στην αγάπη και την προσπάθεια των φοιτητών , χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η εμφάνιση της μπάντας στην Ισλανδία.

I Was Made For Loving You - Kiss

Το τραγούδι " I Was Made For Loving You" , των Kiss , είναι πί της ουσίας ένα στοίχημα , μεταξύ του Paul Stanley , του Desmond Child και του παραγωγού Vinie Pancia , σε μια προσπάθεια ν´αποδείξουν πόσο εύκολο είναι να γράψεις ένα semi disco κομμάτι.
Το τραγούδι έγινε συναυλιακό must , πέραν της εμπορικής του επιτυχίας,παρ´ότι σαν αρχική ιδέα είχε το "Miss You " των Rolling Stones.
Κυκλοφόρησε το 1979 , με το album " Dynasty" , και έφτασε στην Αγγλία το Νο 11 , ενώ στην Αμερική το Νο 50.

No More Mr Nice Guy - Alice Cooper

O Alice Cooper , θέλοντας να δώσει μια απάντηση , κυρίως στο οικογενειακό του περιβάλλον , τους φίλους του και γενικότερα στο ευρύ κοινό που δεν τον είχε και σε τόσο μεγάλη εκτίμηση , έγραψε το "No More Mr Nice Guy".
Ο μανιακός τώρα που υποδύεται στις συναυλίες του , τα πηγαίνει πέραν του δέοντος κάλα με το κοινό του , και το λιγότερο που τον έμοιαζε ήταν η ανησυχία των δικών του , κατά πόσο μπορούν να χειριστούν μια τέτοια κατάσταση.
Κυκλοφόρησε το 1973 , για το album " Million Dollar Babies" , και έφτασε στην Αμερική το Νο 25 , και στην Αγγλία το Νο 10.

The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τους οπαδούς των Thin Lizzy. Η μπάντα το έγραψε , αφού είχε παρατηρήσει ότι η πλειονότητα των οπαδών τους , αποτελούνταν από εργαζόμενους νέους , που σαν κύριο σκοπό τους είχαν να ξεδώσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους.
Αποτελεί την μοναδική επιτυχία των Thin Lizzy στην Αμερική , μιας και μπήκε στο Top 40.
Κυκλοφόρησε το 1976 για το album " Jailbreak" , και έφτασε στο Νο 12 στην Αμερική , ενώ στην Αγγλία σκαρφάλωσε ως το Νο 8.

 

Για περισσότερες Rock Ιστορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: http://www.facebook.com/RockIstoriesMeTonEliaSelima

Comments