Άλκης Κεχαγιάς (ΜΕΜΦΙΣ) στο Rock Overdose: “Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, μέσα στην άνοιξη θα έχουμε το νέο άλμπουμ”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Άλκης Κεχαγιάς, τραγουδιστής των alternative metallers ΜΕΜΦΙΣ και πρώην τραγουδιστής των PSYCHO CHOKE, στον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη και το Rock Overdose. Ο Άλκης μίλησε για τα μελλοντικά πλάνα της μπάντας, για την ελληνική σκηνή, για τον ελληνικό στίχο, για τους μανατζαρέους  και για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα ακόμη. Απολαύστε!

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Άλκη, καλώς ήρθες Rock Overdose. Πως είναι τα πράγματα στη μπάντα αυτήν την περίοδο; Ποια τα νέα σας;

Άλκης Κεχαγιάς: Καλησπέρα Κώστα, μας πετυχαίνεις σε μια ιδιαίτερα δημιουργική φάση. Είμαστε με τα κεφάλια μέσα στο στούντιο και συνθέτουμε και ηχογραφούμε τα υπόλοιπα κομμάτια του νέου άλμπουμ. Πρόβες ατελείωτες, δόκιμες και πειραματισμοί. Όλη η μαγεία της δημιουργίας.

 

Rock Overdose: Πριν λίγο καιρό δώσατε μια εξαιρετική συναυλία μαζί με τους Planet Of Zeus. Τώρα που πέρασε το "σοκ" εκείνης της βραδιάς, ποια είναι τα συναισθήματά σας και τι τελικά έμεινε από εκείνο το βράδυ;

Άλκης Κεχαγιάς: Το να ανοίγεις μια από τις αγαπημένες σου μπάντες, η οποία έχει πλέον καταξιωθεί στον χώρο, είναι αν μη τι άλλο όνειρο! Με τους Planet of Zeus έχουμε απίστευτα καλές φιλικές σχέσεις, γιατί σαν παιδιά είναι το κάτι άλλο. Αυτό που σου μένει από τέτοια live είναι η διψά μια μέρα να τους φτάσεις, κι αν δεν τους φτάσεις τουλάχιστον να προσπαθήσεις να το κανείς το ίδιο σωστά όπως αυτοί. Η συναναστροφή με ακομπλεξαριστα άτομα, ψημένα στον χώρο είναι το καλύτερο σχολείο. Σου μαθαίνει τρόπους χειρισμού καταστάσεων, τρόπους συμπεριφοράς και επαγγελματισμού.



Rock Overdose: Άλλα συναυλιακά πλάνα υπάρχουν;

 

Άλκης Κεχαγιάς: Προέχει η κυκλοφορία του νέου μας δίσκου, όμως αμέσως μετά θα βγούμε στην γύρα, η οποία θα περιεχέι κυρίως επαρχία που διψάμε να γνωρίσουμε. Ήδη έχουν κλείσει οι πρώτες ημερομηνίες αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ανακοινώσω κάτι επίσημα.

Rock Overdose: Τα live σας χαρακτηρίζονται από πολύ πάθος και ενέργεια. Τι σημαίνει για σας να παίζετε τα κομμάτια σας μπροστά από τους οπαδούς σας;

Άλκης Κεχαγιάς: Οι συναυλίες είναι το οξυγόνο μας. Είναι το να παρουσιάζεις μια ιδέα που σε παθιασε. Είναι το να εκτίθεσαι. Σημαίνει να ανοίγεις την ψυχή σου και να ελπίζεις ότι θα σε αγκαλιάσουν. Είναι το ρίσκο της τέχνης. Η αμεσότητα. Είναι όλα αυτά που δίνουν ρίγος στο δέρμα. Τροφή για χαμογελά και χρόνος για μπύρες.

 

Rock Overdose: Πώς προέκυψε ο ελληνικός στίχος; Σας έχει κλείσει πόρτες αυτό;(είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό της χώρας)

Άλκης Κεχαγιάς: Όταν οι Μetallica παίζουν μουσική στην Αμερική οι οπαδοί τους δεν ακούν αμερικάνικα… ακούν την γλώσσα τους. Μόλις το συνειδητοποιήσει αυτό ο κόσμος, όλα γίνονται λιγάκι πιο απλά. Όλα μετά ανάγονται σε επίπεδο ποιότητας. Σε οποία γλωσσά και να γράφεις στίχους αν η ποιότητα είναι καλή θεωρώ πως θα βρεθούν άτομα που να σε στηρίξουν. Τώρα όσον άφορα τις πόρτες, ένα έχω να σου πω. Οι πόρτες πάντα κλειστές θα είναι, είτε γράφεις αγγλόφωνο είτε ελληνόφωνο. Το θέμα είναι να πεισμώσεις να τις ανοίξεις. Με ό, τι δυνάμεις έχεις.

 

 

Rock Overdose: Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι η μπάντα έχει σχηματίσει τόσο γρήγορα έναν τόσο μεγάλο πυρήνα οπαδών;

Άλκης Κεχαγιάς: Αλήθεια δεν έχω ιδέα. Εγώ πάντως τον τελευταίο καιρό συνεχεία ανακαλύπτω μπάντες διαμάντια στον χώρο του ελληνόφωνου crust.

 

Rock Overdose: Ένα από τα στοιχεία που με αγγίζουν στην μουσική σας, είναι οι στίχοι. Νιώθω να βγάζεις πολύ πόνο, πολύ νοσταλγία. Ισχύει; Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα, ώστε να γράψεις στίχους;

Άλκης Κεχαγιάς: Νομίζω ότι η γενικότερη κατάσταση που ζούμε στην χωρά μας σε ωθεί από μονή της να γράψεις στίχους. Με λίγη περισσότερη προσοχή στην καθημερινότητα μπορεί κανείς να βρει ιστορίες για στίχους, ταινίες ποιήματα και πινάκες. Θέλει να έχουμε τα ραντάρ μας ανοιχτά η ζωή είναι πάντα εκεί έξω για να μας εκλπηξει, να μας γοητεύσει, να μας εξοργίσει να μας πεισμώσει και να μας κάνει δυνατότερους.

Rock Overdose: Πότε να περιμένουμε το νέο άλμπουμ;

 

Άλκης Κεχαγιάς: Μέσα στην άνοιξη με το κάλο!! Αν όλα πάνε συμφωνά με το σχέδιο κάπου μέσα στον Απρίλη. Την ξέρεις την παροιμία που λέει πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχεδία ο θεός γελάει..

 

 

Rock Overdose: Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο σας single "Ρουβικών". Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού ως τώρα;

Άλκης Κεχαγιάς: Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε τέτοιες ερωτησεις… ελπίζω να τους άρεσε όσο και εμάς!!! γιατί εμείς πάντως κωλογουσταραμε, απολαύσαμε όλη την διαδικασία από την σύλληψη, την ηχογράφηση και τα γυρίσματα του κλιπ του. όλα έγιναν μέσα από την καρδιά μας.

Rock Overdose: Κάτω από τα τραγούδια σας στο youtube γράφετε: "οι ηχογραφήσεις η παραγωγή και η συνολική επιμέλεια της δουλειάς μας γίνονται από τις οικονομίες μας, μακριά από εταιρίες, μανατζαρέους, σπόνσορες και λοιπούς προικοθήρες.. ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΉ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ". Είναι τόσο τραγική η κατάσταση στην μουσική βιομηχανία;

Άλκης Κεχαγιάς: Δυστυχώς ναι. Ο τρόπος που δούλευε η μουσική βιομηχανία ήταν αυτοκαταστροφικός, έσκαβε τον λάκκο της. Ε να λοιπόν που ήρθε ο καιρός και δεν χρειάζονται πλέον μεσάζοντες που να πρέπει να δώσουν πρώτα αυτοί το οκ για να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι. Πλέον όλα έχουν γίνει άμεσα. Από το μαστερινγκ, στην ακρόαση. Από το στούντιο, στην οθόνη του υπολογιστή.

 

Rock Overdose: Πριν λίγο καιρό ανέβηκε μια φωτογραφία σου με τα υπόλοιπα (σχεδόν) μέλη των Psycho Choke. Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Άλκης Κεχαγιάς: Μας επιφυλάσσει αλκοόλ, πειραματισμούς, πρόβες και καλή πίστη πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική σκηνή;

 

Άλκης Κεχαγιάς: Η ελληνική σκηνή (είτε ελληνόφωνη είτε αγγλόφωνη) βρίσκεται σε οίστρο!! Εδώ και λίγα χρόνια νιώθω ότι βγαίνει υλικό παγκόσμιας κλάσης. Έχουμε συγκροτήματα ανταγωνιστικά (σε ποιότητα) με μεγαθήρια του εξωτερικού!! Θέλω να πιστεύω πως μπαίνουμε σε μια εποχή που η δημιουργικότητα και η παράγωγη θα ακμάσουν. Ειλικρινά έχει τόσο πολύ καλή μουσική εκεί έξω που θέλεις τρεις ζωές για να την ακούσεις όλη!!!

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος δικός σου.



Άλκης Κεχαγιάς:
Κάντε την κάθε μέρα να μετράει!! Ευχαριστούμε παρά πολύ Κώστα!!



Για το Rock Overdose

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments