“Έφυγε”από κορονοϊό, ο θρυλικός μουσικός της country John Prine!

Ο Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός της country και folk μουσικής, John Prine πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ήταν 73 ετών.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του τραγουδιστή επιβεβαίωσε τον θάνατό του εκ μέρους της οικογένειάς του. Ο Prine νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αρκετές εβδομάδες και στις 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός στον COVID-19.

 


Η σύζυγος και μάνατζέρ του, Fiona Whelan Prine είχε διαγνωστεί με τον ιό νωρίτερα, αλλά είχε αναρρώσει και με ανακοινώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε για την κατάσταση του Prine, την οποία είχε χαρακτηρίσει κρίσιμη, καθώς είχε παρουσιάσει πνευμονία.

«Είναι δύσκολο για μας να το κοινοποιούμε» αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωση. «Αλλά πολλοί από εσάς αγαπήσατε και υποστηρίξατε τον John Prine όλα αυτά τα χρόνια, θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας δώσουμε την ευκαιρία να στείλετε ακόμη περισσότερη αγάπη και υποστήριξη τώρα. Και ξέρετε ότι σας αγαπάμε, και ότι ο John Prine σας αγαπά».

Μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Joan Baez από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There». Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Baez στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975.

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον John Prine -που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής-τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Fiona» είπε στην κάμερα η Baez.

 

Comments