Έφυγε από τη ζωή ο Sid McCray, αρχικός τραγουδιστής των Bad Brains!

Ο Sid McCray, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής των θρυλικών Bad Brains έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με ανάρτησή της στα social media της μπάντας. Η αιτία θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή, ενώ η μπάντα συγκεντρώνει χρήματα μέσω μιας GoFundMe καμπάνιας για την πραγματοποίηση μνημοσύνου.

Ο McCray, δημιούργησε μαζί με τον HR,  το 1976 τους Mind Power, ένα jazz fusion σχήμα, το οποίο όμως, το 1977, μετονομάστηκε σε Bad Brains.

Αιτία της αλλαγής ονόματος, παρμένου από τραγούδι των Ramones, και ηχητικής προσέγγισης, ήταν, όπως αποκαλύπτει ο HR στη βιογραφία του "Finding Joseph I", η αγάπη του McCray για καλλιτέχνες όπως οι Sex Pistols, οι Ramones και οι The Dolls, στην μουσική των οποίων εισήγαγε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Ο McCray έμεινε στην μπάντα μέχρι το 1978, και αποχώρησε πριν η μπάντα μυηθεί στους ήχους της reggae και κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο δίσκο. Είχε συμμετοχή όμως στη σύνθεση τραγουδιών όπως το "The Regulator", το οποίο ερμήνευσε ζωντανά με την μπάντα το 2017 σε ένα μυστικό σόου στη Νέα Υόρκη, στα εγκαίνια μιας έκθεσης τέχνης, διοργανωμένης από τον μπασίστα της μπάντας, Darryl Jenifer.

 

Comments