Ακούστε ακυκλοφόρητη ηχογράφηση του “Heaven And Hell”, με τον Geoff Nicholls στο μπάσο!

 

 

Με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατο του Geoff Nicholls στις 28 Γενάρη του 2017, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, σε ηλικία 68 χρονών, ο γιος του εκλιπόντος μουσικού ανέβασε στο youtube μια ακυκλοφόρητη ηχογράφηση.

Πρόκειται για ηχογράφηση από πρόβες των BLACK SABBATH για το τραγούδι "Heaven And Hell" το 1979 με τον Geoff Nicholls στο μπάσο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γιος του Geoff και διαχειριστής της περιουσίας του, Gary Rees:

"Η ηχογράφηση αυτή είναι από τον Ιούλιο του 1979, στο νοικιασμένο σπίτι μας στο Bel Air, California. Ίσως ο τίτλος  "On And On Heaven And Hell" να ήταν ο τίτλος που κομματιού αρχικά, αφού έτσι γράφει η κασέτα που βρήκα"

Lineup της ηχογράφισης:

Ronnie James Dio - vocals
Tony Iommi - guitar
Geoff Nicholls - bass
Bill Ward - drums

 

Ο Nicholls υπήρξε κιμπορντίστας των Black Sabbath και συμμετείχε σε δίσκους και περιοδείες τους από το 1980 έως και το 1995. Δισκογραφικά, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο "Heaven And Hell" (1980) όπου και ανέλαβε το μπάσο για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε φύγει ο Geezer Butler,  και η συνεργασία του με το συγκρότημα έληξε όταν οι Sabbath διάλεξαν τον Adam Wakeman για τις περιοδείες τους το 2004 και το 2005.

 

Comments