Ακούστε τους The Prophets, το πρώτο συγκρότημα του Ronnie James Dio

Πριν από τους Elf, τους Rainbow, τους Black Sabbath και τους Dio, ο Ronnie James Dio ήταν σε μια άλλη μπάντα που ονομαζόταν Ronnie Dio And The Prophets.

Οι Prophets ξεκίνησαν την πορεία τους στις αρχές της δεκαετίας του 1960, περιοδεύοντας σε όλη την περιοχή της Νέας Υόρκης και κυκλοφόρησαν μάλιστα κι ένα άλμπουμ.



Το γκρουπ κυκλοφόρησε αρκετά singles κατά τα επόμενα χρόνια μέχρι τις αρχές του 1967.
Στα τέλη του 1967 οι Ronnie Dio And The Prophets μεταμορφώθηκαν σε μια νέα μπάντα που ονομάστηκε The Electric Elves και πρόσθεσαν ένα νέο μέλος στα πλήκτρα.



Μετά την ανάρρωση του από ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 1968 (το οποίο σκότωσε τον κιθαρίστα Nick Pantas και έβαλε για λίγο τον Dio και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος στο νοσοκομείο), το συγκρότημα συντόμευσε το όνομά του σε Elfs και το χρησιμοποίησε μέχρι τα μέσα του 1972. όταν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους αλμπουμ με το όνομα Elf.



Τα επόμενα χρόνια, ανοίγουν τακτικά για τους Deep Purple. Οι Elf κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ, μέχρι την εισχώρηση των μελών τους στις τάξεις των Rainbow στις αρχές του 1975, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση τους.


 

Comments