Ακυρώθηκε festival με τους NIGHTSTALKER στην Καλαμάτα, επειδή δεν αρέσει στον δήμαρχο η Rock μουσική!

Κι όμως συνέβει και αυτό!

 

Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες της Καλαμάτας και του δημάρχου της πόλης Παναγίωτη Νίκα. Ο οποίος αφου διεξήχθει η πρώτη μέρα του φεστιβάλ του "κέντρου νέων Καλαμάτας" (και συγκεκριμένα το δέκατο κατα σειρά, με φιλανθρωπικό μάλιστα χαρακτήρα λόγω των πυρκαγίων στο Μάτι), με αφορμή το ότι ξεπεράστηκε το όριο της κοινής ησυχίας (συγκεκριμένα τελείωσε 1:35 ) την επομένη το πρωί. δίχως μάλιστα να καλέσει δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση του διέκοψε το φεστιβάλ όπου η διεξαγωγή του γίνεται στο δημοτικό πάρκο του ΟΣΕ, ακυρώνωντας τις επόμενες δύο ημέρες εκ των οποίων μάλιστα τη μία  Headliners ήταν οι Nightstalker.

 

 

Η διοργάνωση του φεστιβάλ που γίνεται δωρεάν και έχει εθελοντικό χαρακτήρα, παραδέχθηκε το λάθος της ζητώντας απο τον δήμαρχο να μην εξαντλήσει την αυστηρότητα του, αφαιρόντας τους την άδεια, μιας και υπήρχαν και συμμετοχές απο εθελοντές απο άλλες χώρες.

 

Ο δήμαρχος απο τη θέση του όχι μόνο εξάντλησε την αυστηρότητα του, αλλα σε σε σχετική ανακοίνωση του, ανάμεσα σε άλλα δήλωσε εμμέσως πλήν σαφώς ότι τον ενοχλέι η συγκεκριμένη μουσική (!!!) και άφησε να εννοηθεί οτι όσοι την ακούν είναι τεμπέληδες.

Συγκεκριμένα όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω είπε, "υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η συγκεκριμένη μουσική... Και υπάρχουν και εργαζόμενοι... Ευτυχώς σε αυτό τον τόπο κάποιοι εργάζονται!"

 

https://www.facebook.com/messinialive/videos/505841656526564/

 

 

Να σημειωθέι ότι και σε παλαιότερο φεστιβάλ με τους Septic Flesh (πρίν 4 χρόνια), τόσο ο αντιδήμαρχος πολιτιστικών, όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος αργότερα προσπάθησαν να διεκόψουν το φεστιβάλ, όπου ανάμεσα στα υπολοιπά ακούστηκε η φράση "σταματήστε τους σατανάδες επιτέλους!¨

 

Απο την πλευρά της διοργάνωσης αλλά και του εξαγριωμένου κόσμου, υπάρχει αντίδραση μιάς και ο δημάρχος δεν ενοχλείται σε παρόμοιες διοργανώσεις του ιδίου όπως "λευκή νύχτα", "γαλάζια νύχτα" και καρναβάλια, όπου στο μεγαλύτερο μέρος την πόλης αναγκάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πολίτες να ακούν τη μουσική που αρέσει στον δήμαρχο απο τα ηχεία που έχει εγκαταστήσει σε κάθε δρόμο.

 

Το τραγελαφικό της υπόθεσης βέβαια είναι οτι η σελίδα του δήμου σβήνει κάθε αρνητικό σχόλιο (!!!) ασχέτως αν χρησιμοποιεί άσχημη γλώσσα.

 

Σίγουρα σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά καταδικάζουμε την άποψη του δημάρχου για τη μουσική καθώς και τις όσες προσπάθειες του να εξαλείψει τη Rock μουσική απο την πόλη της Καλαμάτας καθώς και την μονόπλευρη αντιμετώπιση του στο θέμα κοινής ησυχίας.

 

 

Για το Rock Overdose

Κατσιρέας Χρήστος

 

Comments