Αλέξανδρος–Crom-Βασιλόπουλος (AIRGED LAMH) στο Rock Overdose:”H επαναδραστηριοποίηση της μπάντας είναι γεγονός”.

Με αφορμή την επανένωση του ‘’θρυλικού’’ ελληνικού heavy metal/epic σχήματος AIRGED LAMH και την πάρα πολύ καλή εμφάνιση τους στο φετινό UP THE HAMMERS FESTIVAL, δόθηκε η ευκαιρία στο Rock Overdose και στον Γιάννη Φαλάγγη να θέσουν κάποιες ερωτήσεις στον captain της μπάντας, Αλέξανδρο-CROM- Βασιλόπουλο.

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Αλέξανδρε και συγχαρητήρια για την πολύ καλή σας εμφάνιση. Ως εισαγωγή, σύστησε μας τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος:  Kαλησπέρα και σε εσάς  και σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για την φιλοξενία σας. Η επαναδραστηριοποίηση του συγκροτήματος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου όταν βρέθηκα σε ένα live με τον μπασίστα Χάρη Μπουνταμούρ και του έκανα τη πρόταση. O Χάρης υπήρξε παλιότερα μέλος των Ragnarok όπως λεγόμασταν τότε και αργότερα δημιούργησε τους Raging Storm. Ξεκινήσαμε λοιπόν για την εύρεση των υπολοίπων μελών και μετά από διάφορες δοκιμές φτιάχτηκε το σημερινό line up.

 

Στις τάξεις μας βρίσκονται οι εξής: ο Μιχάλης Αποστολάκης στα φωνητικά, ο  Σπύρος Τριανταφύλλου στη κιθάρα, o  Γιώργος Θανασόπουλος στα τύμπανα (παλιά καραβάνα στο συγκρότημα σχεδόν από το ξεκίνημα της) εγώ στη κιθάρα και ο Χάρης Μπουνταμούρ φυσικά στο μπάσο. Να τονίσω εδώ ότι και τα δύο παραπάνω παιδιά ο Σπύρος και ο Μιχάλης είναι παλαίμαχοι στην Ελληνική σκηνή .

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Μαρίνης

https://dimitrismarinis.weebly.com/

 

 

Rock Overdose: Μείνατε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στην εμφάνιση σας στο φετινό UP THE HAMMERS; Η ανταπόκριση και η προσμονή του κοινού σας πιστεύεις ότι είναι αυτό που σας κάνει δυνατούς για τη νέα αρχή;

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Καταρχάς υπήρξε μια μεγάλη αναμονή και προσωπικός μου πόθος να ξαναβρεθούμε στη σκηνή και να παίξουμε. Όταν μου έγινε η πρόταση να παίξουμε στο Up the Hammers πήρα ένα τεράστιο ρίσκο στο να δεχτώ, εδώ θα σας εξομολογηθώ ότι στην ουσία δεν υπήρχε μπάντα πέρα από εμένα και τον Χάρη και ένα line up το οποίο απ’ ότι φαινόταν παρά τις προσπάθειες δεν απέδιδε τ αναμενόμενα.

 

Το παλέψαμε και χάσαμε αρκετό χρόνο και εκεί είναι που πάρθηκαν οι αποφάσεις να αλλάξει η κατάσταση, έτσι λοιπόν υπήρξαν οι αλλαγές που ευτυχώς κλείδωσαν και έδωσαν στη μπάντα τη δυνατότητα να δουλέψει και για το live αλλά και πάνω σε καινούργιες συνθέσεις. Όσο αφορά για την συμμετοχή του κόσμου, μας ενθουσίασε,  ήταν κάτι που περίμενε καιρό, αυτό  μας έδωσε δύναμη και κουράγιο και βασικά τα καλύτερα έρχονται…

 

 

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια για την ιστορία της μπάντας, για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να σας γνωρίσουν οι νεότεροι οπαδοί σας.

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Λοιπόν ...η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινά στα βάθη του 1987 σαν μία σχολική μπάντα με τo όνομα Ragnarok επηρεασμένοι φυσικά από την σκανδιναβική μυθολογία -ένα αγαπημένο θεματολογικό μοτίβο της heavy metal κουλτούρας και φυσικά στα μουσικά πρότυπα των αγαπημένων Manowar,Omen, Blind Guardian, Running wild, Helloween, Manilla Road, Bathory και πολλά άλλα συγκροτήματα.

 

Οι πρώτες σοβαρές προσπάθειες ήρθαν μετά τη στρατιωτική θητεία μου και ήταν και η στιγμή που γνώρισα και μουσικούς που πορευτήκαμε μαζί για αρκετό καιρό. Οι αλλαγές συνεχίζονταν μέχρι που φτάσαμε στη στιγμή με ένα line up που γράψαμε το demo "A vertigo edda arised’’ όπου έλαβε θριαμβευτικές κριτικές ,μας καθιέρωσε στην Ελληνική σκηνή και μας γνώρισε ο κόσμος!!!

 

Το όνομα είχε αλλάξει ήδη λίγο πριν γράψουμε το demo γιατί υπήρχαν δύο μπάντες στο εξωτερικό με το ίδιο όνομα εδώ θέλω ν αναφέρω τα ονόματα κάποιον μουσικών που είχα τη χαρά να συνεργαστώ τους Μιχάλης Περαντινό, Κώστα Μακρυκώστα, Βαγγέλη Γιαλαμά, Θοδωρή Τσοτάκο, Γιώργο Ζουμπουρλή, Χάρη Μπουνταμούρ, Γιάννη Γεωργόπουλο.

 

 

Φτάνει λοιπόν η εποχή που οι αλλαγές των μελών διαδέχονται η μια την άλλη. Στα τύμπανα ήταν ο Γιώργος Θανασόπουλος πολύ πριν το demo και έρχονται στη θέση του τραγουδιστή ο Σταύρος Γιαννακόπουλος ,στη θέση του κιθαρίστα ο Γιώργος Σοφικήτης, στο μπάσο ο Γιάννης Τσιμάς και δουλεύουμε πάνω σε υπάρχων υλικό αλλά και σε καινούργιες ιδέες για το άλμπουμ "Silver Arm".

 

Όταν ολοκληρώθηκε η παραγωγή του έβρισκε πια μια καλοδουλεμένη μπάντα που ξεκίνησε άμεσα τα live εδώ αλλά και μίνι περιοδείες στο εξωτερικό μαζί και με τους Battleroar κερδίζοντας νέους οπαδούς και σεβασμό σε ελληνικό και ξένο κοινό και τύπο. Η προσθήκη αργότερα και του πληκτρά Μανώλη Γαβαλά όπου είχαμε δουλέψει μαζί και στο silver arm έδωσε μια νέα πνοή για τη δημιουργία του άλμπουμ ode to salvation. Μετά απο κάποια επιτυχημένα live όμως αποχωρεί ο τραγουδιστής Σταύρος Γιαννακόπουλος και φτάνουμε σιγά- σιγά σε μια φθίνουσα πορεία που συμβαίνει σε αρκετές μπάντες. H προσθήκη στα φωνητικά του Στρατή Steel δυστυχώς δεν απέτρεψε το κλίμα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του line up.

 

Πέρασε μία περίοδος προσωπικών και επαγγελματικών δυσκολιών που με ανάγκασε να παγώσω μια άλλη προσπάθεια ενός καινούργιου line up πάλι με εξαιρετικους μουσικούς που είχε σαν αποτέλεσμα την ηχογράφηση ενός κομματιού στo fragile studio του Βαγγέλη Γιαλαμά το Norda Rhina. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια δύσκολη εποχή που όμως δε με εμπόδιζε να συνθέτω και να γράφω ιδέες στο στούντιο περιμένοντας υπομονετικά τη κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω- εδώ να πω ότι τα μηνύματα που λάμβανα από τους οπαδούς ήταν αυτά που μου έδωσαν το κουράγιο για μια νέα αρχή-.

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Μαρίνης

https://dimitrismarinis.weebly.com/

 

 

Rock Overdose: Είναι δύσκολη η ‘’επιβίωση’’ στη σημερινή ελληνική σκηνή; Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα βασικά εφόδια που χρειάζεται ένα συγκρότημα για να συνεχίσει να υπάρχει και να κυκλοφορήσει μια νέα δουλειά το 2019;

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Η επιβίωση στη metal σκηνή…. χμμ ωραία ερώτηση !! Πιστεύω ότι ισχύει αυτό που ισχύει και σε κάθε χώρο τέχνης, όλα εξαρτώνται από το τι θυσίες έχεις σκοπό να κάνεις! θέλει επιμονή πολύ υπομονή ,αγάπη για αυτό που δημιουργείς και πίστη. Επίσης κάτι άλλο που χρειάζεται είναι χρήματα για να μπορείς να δημιουργείς τις παραγωγές σου. Εάν δεν έχεις τα χρήματα, πέρα από την πολύ  δουλειά χρειάζεται, πάρα πολύ τύχη!

 

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για τα νέα κομμάτια που παίξατε στο festival και τι να περιμένουμε φέτος…

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Πρόκειται για δύο κομμάτια που τα αγαπώ πολύ και έχουν ιστορικό υπόβαθρο ,σχετίζονται περίπου με την ίδια ιστορική περίοδο. Ας ξεκινήσουμε με το 'Two Ravens' , το οποίο αναφέρεται στη περίοδο του βίαιου εκχριστιανισμού της Νορβηγίας επί βασιλείας Όλαφ. Η ιστορία περιγράφει την επιστροφή πολεμιστών με το ντρακάρ τους μετά από μια πολύμηνη απουσία όπου βρίσκουν τον τόπο τους κατεστραμμένο και κατακαμένο και τους δικούς τους ανθρώπους ή σκοτωμένους ή υποτελείς στο νέο θρησκευτικό καθεστώς. Εκεί τα δύο κοράκια είναι αυτά που θα μεταφέρουν το μήνυμα στον Όντιν για την απόφαση τους να πεθάνουν πιστοί στις αξίες τους και ν ακολουθήσουν τους αγαπημένους τους στη Βαλχάλα, όλα αυτά όμως δοσμένα πολύ ποιητικά στους στίχους!!!

 

Το δεύτερο κομμάτι που παίξαμε έχει να κάνει με τη μάχη στο Stamford Bridge το δραματικό φθινόπωρο του 1066 στην Αγγλία μεταξύ Σαξόνων και Νορβηγών. Είναι ένα επικό τραγούδι που περνάει αντιπολεμικό μήνυμα μέσα από τους στίχους και ένα κατηγορώ στην απληστία της εξουσίας που δεν υπολογίζει ζωές !!!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει στα χαρτιά κάποιο άλλο live ή θα αρκεστείτε στις πρόβες και την ετοιμασία του νέου σας cd;

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Όχι προς το παρών δεν έχουμε σχέδια για κάποιο άμεσο live. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μας ενδιαφέρουν οι συναυλίες, όμως απαιτεί ένα πολύ μεγαλύτερο set list  πιο χορταστικό με κομμάτια που έχει αγαπήσει ο κόσμος, ενώ από την άλλη πρέπει να δώσουμε βάρος και στις καινούργιες συνθέσεις ,στη προ παραγωγή και τελικά στην παραγωγή του νέου άλμπουμ!! Είναι θέμα διαχείρισης και των δύο λοιπόν ,κάτι που έχω την αίσθηση ότι δε θα δυσκολευτούμε να κάνουμε γιατί υπάρχει όρεξη και πολλές ιδέες και στις δύο περιπτώσεις!!!

 

 

Rock Overdose: Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ώστε να πραγματοποιήσετε αυτό το δυναμικό comeback μετά από τόσα χρόνια και ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Η ανάγκη για δημιουργία είναι ένας βασικός παράγοντας ,η καλλιτεχνική φιλοδοξία να δει η μπάντα τις ιδέες της ηχογραφημένες επίσης ...και οι φίλοι της μουσικής μας .ΝΑΙ αυτοί οι ακροατές που σε νοιώθουν με έναν μοναδικό τρόπο και σε τσιγκλίζουν συνέχεια με τα μηνύματα τους και τις κουβέντες τους .Ότι έχει δημιουργηθεί έως τώρα και ότι δημιουργείται θα είναι και αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας και αγάπης των ακροατών μας. Έτσι λοιπόν οι προσδοκίες μας είναι να βγάζουμε μουσική και να κάνουμε πολλά live!!!

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Μαρίνης

https://dimitrismarinis.weebly.com/

 

 

Rock Overdose: Πιστεύεις ότι ένας metal μουσικός, μπορεί να επιβιώσει στη σημερινή Ελλάδα, ζώντας μόνο από τα κέρδη της δουλειάς του και τις συναυλίες, ή είναι απαραίτητη μία 2η βασική-σταθερή δουλειά;

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος:  Χμμ…εάν δε θες να πεινάσεις καλό είναι να έχεις και μια δουλειά .Πιστεύω ότι με εξαίρεση δύο τρεις μουσικούς στον χώρο όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να έχουν και ένα επάγγελμα για να επιβιώσουν!!!Αυτή είναι η αίσθησή μου τουλάχιστον, άλλωστε οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ καιρό τώρα, εάν θες να ζεις από τη μουσική μη παίζεις Metal!!! Metal παίζεις για τη κ@ύλα και τη ‘’δόξα’’!!!

 

 

Rock Overdose: Ώρα να μας πεις το μεγαλύτερο σου παράπονο ως μουσικός καθώς και την πιο αστεία στιγμή που έχεις ζήσει με τα υπόλοιπα μέλη όλα αυτά τα χρόνια.

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Παράπονα σαν μουσικός δεν έχω! Όπως είπα και παραπάνω είχα τη τύχη να έχω πολύ καλή συνεργασία με εξαίσιους μουσικούς και ανθρώπους οπότε δεν είμαι και ιδιαίτερα γκρινιάρης .θα μπορούσε να ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και αναγνωρίσιμοι  αλλά ποτέ δεν είναι αργά εάν δε τα παρατάς, στη τέχνη και στη ζωή υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές βέβαια άσχετα με την αναγνώριση που έχεις λάβει, είναι λίγο πολύ θέμα διαχείρισης τελικά, πιστεύω ότι αν δείξουμε πίστη αφοσίωση και κάνουμε κάποιες θυσίες θα τα καταφέρουμε μια χαρά και δε θα έχω παράπονα. Όσο αφορά αστείες στιγμές θα έπρεπε να γράψω βιβλίο (γέλια) !!!

 

Θυμάμαι στο Swordbrothers Festival στο Άντερναχ στη Γερμανία πριν κάποια χρόνια, να μας έχουν αφήσει ένα κιβώτιο μπύρες για μας στο καμαρίνι και ένα αν θυμάμαι καλά  και για τους Celtic Legacy. Μετά το σόου μας λοιπόν τα έχουμε πιει όλα και έχουμε γίνει λιώμα μαζί και με άλλη κατανάλωση αλκοόλ. Κάποια στιγμή αποφασίζουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει και να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο όπου είχε μια απόσταση έξι λεπτών περίπου με το αμάξι και κανα μισάωρο με τα πόδια ...ο τραγουδιστής μας τότε δηλώνει ότι θα έρθει μόνος του μιας και είχε ενδιαφέρουσα παρέα..

 

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Μαρίνης

https://dimitrismarinis.weebly.com/

 

 

Ξεκινάμε λοιπόν στο τιμόνι ήταν ο Θανασόπουλος...μη στα πολυλογώ με το που παρκάρουμε στο ξενοδοχείο βλέπουμε τον τραγουδιστή που τον είχαμε αφήσει να μας πλησιάζει βρίζοντας και να μας κατηγορεί ότι τον αφήσαμε μόνο ,ότι έψαχνε να μας βρει και ...κάτι τέτοια. Τελικά δε μπορούσαμε να καταλάβουμε πόση ώρα περιπλανιόμασταν με το αυτοκίνητο στη πόλη για να μας προλάβει τελικά ο τραγουδιστής με τα πόδια ...και το θέμα ήταν ότι ο Θανασόπουλος δε θυμόταν ότι οδηγούσε ..ωραίες αναμνήσεις ,παρτάλια κανονικά (γέλια)!

 

 

Rock Overdose: Για το τέλος, στείλε ένα ηχηρό μήνυμα στους φίλους και οπαδούς σας ως προπομπό αυτών που έπονται να ακολουθήσουν.

 

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος: Θέλω να τους ευχαριστήσω για το πάθος και την αγάπη που μας υποδέχτηκαν ξανά στον χώρο και τους επιφυλάσσουμε τον πιο επικό μας δίσκο και ανανεωμένο σόου στα live μας με πολλές εκπλήξεις Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη και πιστεύω άτι θα τα πούμε ξανά σύντομα!!!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Γιάννης Φαλάγγης

Comments