Ανασκόπηση 2016: Τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει (ΜΕΡΟΣ Β’)

Το 2016 ήταν μια χρονιά που δεν άφησε ασυγκίνητη τη μεταλλική σκηνή. Για την ακρίβεια, ήταν μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και σκωτσέζικα ντους, καθώς τον ενθουσιασμό από τις πολλές και ποιοτικές κυκλοφορίες, διαδεχόταν το μούδιασμα από τις πολλές απώλειες ανθρώπων που άφησαν το δικό τους στίγμα. Διάφορα γεγονότα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά για κάποιους, τα οποία θα καταγράψουμε αναλυτικά σε αυτό το άρθρο της ετήσιας ανασκόπησης για το 2016. Τα link που συνοδεύουν τις αναφορές δείχνουν το άρθρο με την αναφορά του εκάστοτε γεγονότος, με περισσότερες λεπτομέρειες και τα αντίστοιχα βίντεο όπου υπάρχουν, όπως είχε κυκλοφορήσει. Επίσης, επειδή αυτή η χρονιά είχε πάρα πολλές άσχημες ειδήσεις, θα γίνει μια προσπάθεια αλάφρυνσης του κλίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, ούτως ώστε να μην αισθάνομαι και εγώ αγγελιαφόρος του έξω από δω! (Σημείωση: σε αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε καθόλου σε κυκλοφορίες ή ανακοινώσεις κυκλοφοριών δίσκων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, όπως επίσης αντίστοιχα για το συναυλιακό κομμάτι, καθώς υπάρχουν άλλα αντίστοιχα άρθρα που επικεντρώνονται εκεί.) Συνεχίζουμε στο β' μέρος από τον Ιούλιο:

 

Ιούλιος

2/7

  • Απωλειών συνέχεια, αυτή τη φορά στην Κυπριακή σκηνή, με τον drummer των Mortem Atra, Τάσου Μπράτσου, να φέυγει από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών.

http://rockoverdose.gr/archives/160284

4/7

  • Έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο ανέβασαν στη σκηνή οι Anathema, τον παγκοσμίου φήμης Steven Hawking, για τη διασκευή του "Keep Talking" των Pink Floyd, στο οποίο είχε χρησιμοποιηθεί απόσπασμα ομιλίας του.

http://rockoverdose.gr/archives/160344

5/7

  • Όταν μιλάμε για τους Iron Maiden, καλώς ή κακώς, μιλάμε πλέον για ένα πολύ δυνατό brand name και όχι ένα απλό συγκρότημα. Έτσι, ήταν αναμενόμενη η προσπάθειά τους να εισέλθουν στη mainstream αγορά με την κυκλοφορία παιχνιδιού για smartphones, το οποίο κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα. Το όνομά του, Legacy Of The Beast.

http://rockoverdose.gr/archives/160426

http://rockoverdose.gr/archives/160669

7/7

  • Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα υγείας των Malcolm Young και Brian Johnson που τους έθεσαν εκτός συγκροτήματος, καθώς και τα διάφορα τραβήγματα με τη δικαιοσύνη του Phil Rudd που τον έθεσε επίσης εκτός συγκροτήματος, ήρθε και η δήλωση του Cliff Williams με την οποία θέτει τον εαυτό του εκτός Ac/Dc με το πέρας της τρέχουσας (τότε) περιοδείας. Η επιβεβαίωση ήρθε δύο μήνες μετά.

http://rockoverdose.gr/archives/160600

http://rockoverdose.gr/archives/166665

11/7

  • Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετώπισε ο Joe Perry των Aerosmith, όταν κατέρρευσε επί σκηνής κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον αυτός κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο λίγο καιρό αργότερα.

http://rockoverdose.gr/archives/160879

http://rockoverdose.gr/archives/160932

  • Ο Corey Taylor πήγε ένα βήμα παρακάτω την κόντρα του με οπαδό που μαγνητοσκοπούσε τη συναυλία από το κινητό του, καθώς του το πήρε και το πέταξε.

http://rockoverdose.gr/archives/160883

16/7

  • Μια Spinal Tap στιγμή έζησε ο Gene Simmons, καθώς έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια live, χωρίς ωστόσο να πάθει το παραμικρό, και η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά.

http://rockoverdose.gr/archives/161267

17/7

  • Ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στο πόδι του David Ellefson (κάταγμα) ανάγκασε τους Megadeth να ακυρώσουν τις επερχόμενες συναυλίες τους, καθώς βρίσκονταν ήδη σε περιοδεία και δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος για να βρεθεί αντικαταστάτης.

http://rockoverdose.gr/archives/161145

 

18/7

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Alan Vega, τραγουδιστής των Suicide, πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής και με μεγάλη επιρροή στο punk με τις συνεργασίες τους.

http://rockoverdose.gr/archives/161153

19/7

  • Τραγικό θάνατο για έναν 29χρονο οπαδό κατά τη διάρκεια του Chicago Open Air Festival, καθώς αυτός είχε σκαρφαλώσει σε υπερυψωμένο σημείο και έπεσε από αυτό, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα.

http://rockoverdose.gr/archives/161241

21/7

  • Ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό tribute πραγματοποίησε ο Benjamin Waxx, καθώς μάζεψε ένα σωρό καταξιωμένους μουσικούς για να τιμήσουν τη μνήμη του Lemmy, διασκευάζοντας ακουστικά το "Ace Of Spades".

http://rockoverdose.gr/archives/161423

24/7

  • Δύο νέα μέλη πρόσθεσαν στο δυναμικό τους οι Nightrage. Πρόκειται για τον κιθαρίστα Magnus Söderman, και τον drummer Lawrence Dinamarca.

http://rockoverdose.gr/archives/161638

  • Αυτή τη φορά είχαμε επίθεση οπαδού σε μουσικό. Πιο συγκεκριμένα, σε μια https://www.youtube.com/watch?v=oXn9bkQ5MvAεμφάνιση των Slayer, ένας οπαδός έφτυσε επί σκηνής τον Tom Araya, διακόπτοντας έτσι προσωρινά το live.

http://rockoverdose.gr/archives/161628

26/7

  • Παρελθόν από τους Sabaton αποτελεί ο κιθαρίστας Thobbe Englund, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε κουραστεί από την ζωή την οποία κάνει ένα συγκρότημα.

http://rockoverdose.gr/archives/161864

 

27/7

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Sandy Pearlman, παραγωγός και στιχουργός σε πολλά κομμάτια των Blue Öyster Cult. Υπήρξε επίσης ατζέντης τους, όπως και των Black Sabbath για 4 χρόνια (1979-1983).

http://rockoverdose.gr/archives/161929

  • Ο Corey Taylor αυτή τη φορά έδιωξε οπαδό από το live των Slipknot για ασέβεια. Αν και δεν έγινε γνωστό ποια ήταν η ασέβεια, υπήρξαν δηλώσεις πως ο τύπος προκαλούσε φασαρία. Την επόμενη μέρα ο Corey δήλωσε πως ένιωσε άσχημα για την κοπέλα του τύπου.

http://rockoverdose.gr/archives/161913

http://rockoverdose.gr/archives/161997

 

28/7

  • Ο Jon Oliva δηλώνει πως υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον Απρίλιο, από το οποίο και αναρρώνει. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η είδηση έμεινε κρυφή και μαθεύτηκε τρεις μήνες αργότερα.

http://rockoverdose.gr/archives/161987

31/7

  • Σε συναυλία των Iron Maiden στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια του show, βρέθηκε στη σκηνή μια Ελληνική σημαία, με αποτέλεσμα ο Bruce Dickinson να δηλώσει πως "Εσείς οι Έλληνες είχατε σπουδαίο πολιτισμό, κάτι στο οποίο δεν είστε και τόσο καλοί στις μέρες μας!", με το γνωστό φλεγματικό χιούμορ του.

http://rockoverdose.gr/archives/162167

 

Αύγουστος

 

4/8

  • Οι Equilibrium ανακοινώνουν την προσθήκη του Makki (Makki Solvalt) στο μπάσο, μέχρι πρότινος tour manager του συγκροτήματος.

http://rockoverdose.gr/archives/162515

6/8

  • Με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ τους, οι The Dillinger Escape Plan ανακοινώνουν ταυτόχρονα και τη διάλυσή τους, μετά το τέλος της περιοδείας του νέου τους άλμπουμ, "Dissociation".

http://rockoverdose.gr/archives/162669

 

7/8

  • Μια κίνηση που δίχασε πολλούς οπαδούς ήταν αυτή των Dio Disciples, το tribute συγκρότημα του Ronnie James Dio, με το ολόγραμμα του τραγουδιστή να εμφανίζεται στη σκηνή και να συνοδεύει το συγκρότημα.

http://rockoverdose.gr/archives/162749

http://rockoverdose.gr/archives/162975

10/8

  • Μήνυση κατά του Ozzy Osbourne κατέθεσε ο πρώην μπασίστας του, Bob Daisley, υποστηρίζοντας πως η πλευρά του Ozzy απέκρυψε εσκεμμένα αμοιβές προς το πρόσωπό του. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

http://rockoverdose.gr/archives/163044

  • Ο Tony Iommi ανακοινώνει πως ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε από το 2012 βρίσκεται σε ύφεση, με τον ίδιο να δηλώνει πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη φοβία που του προκάλεσε ο καρκίνος. Προφητικό ίσως? Κι αυτό γιατί 4 μήνες αργότερα, εμφανίστηκε ένα ύποπτο κακοήθες κομμάτι στο λαιμό του. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά...

http://rockoverdose.gr/archives/163024

http://rockoverdose.gr/archives/174575

 

13/8

  • Οι Emperor συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους οπαδούς τους, καθώς αυτή τη φορά επανασυνδέονται για τα 20 χρόνια του "Anthems To The Welkin At Dusk", όπως δηλαδή είχαν κάνει και για το προηγούμενο άλμπουμ τους. Η επανασύνδεση περιελάμβανε περιορισμένες εμφανίσεις σε festival τον Αύγουστο.

http://rockoverdose.gr/archives/163290

14/8

  • Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Pete Way, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει περαιτέρω επίπτωση.

http://rockoverdose.gr/archives/163319

  • Ο Troy Seele, κιθαρίστας των Iced Earth τα τελευταία δέκα χρόνια, ανακοινώνει την αποχώρησή του από το συγκρότημα για οικογενειακούς λόγους.

http://rockoverdose.gr/archives/163380

17/8

  • Οι Faith No More ανακοίνωσαν την οργάνωση δύο shows, στα οποία επανενώθηκαν με τον αρχικό τραγουδιδτή τους, Chuck Mosley. Ο Chuck είχε τραγουδήσει στο ντεμπούτο του συγκροτήματος, "We Care A Lot".

http://rockoverdose.gr/archives/163614

18/8

  • Την επιστροφή του Βλάση Κατσαούνη στο μικρόφωνο, στη θέση του Χρήστου Κοντούλη, ανακοίνωσαν οι Fallen Arise. Ο Βλάσης Κατσαούνης ήταν τραγουδιστής του συγκροτήματος μέχρι το 2012.

http://rockoverdose.gr/archives/163690

  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο πρώην πληκτράς των Nine Inch Nails (στο "The Downward Spiral"), James Woolley.

http://rockoverdose.gr/archives/163686

20/8

  • Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο κιθαρίστας των Architects, Tom Searle.

http://rockoverdose.gr/archives/163888

22/8

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών ο κιθαρίστας των 3 Doors Down, Matt Roberts, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

http://rockoverdose.gr/archives/163948

23/8

  • Την πρόσληψη του κιθαρίστα Tommy Johansson ανακοίνωσαν οι Sabaton. η θέση είχε μείνει κενή για ένα μήνα, όταν και είχε αποχωρήσει ο μέχρι τότε κιθαρίστας τους, Thobbe Englund.

http://rockoverdose.gr/archives/164007

25/8

  • Πραγματοποιούνται τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Lemmy, στο αγαπημένο του Rainbow Bar & Grill, στο οποίο και σύχναζε πολλά χρόνια.

http://rockoverdose.gr/archives/164094

http://rockoverdose.gr/archives/164893

 

30/8

  • Τη διάλυσή τους μετά από 8 χρόνια παρουσίας και 3 άλμπουμ στο ενεργητικό τους ανακοίνωσαν οι Σουηδοί Steelwing.

http://rockoverdose.gr/archives/164500

  • Την επιστροφή στη δράση ανακοίνωσαν οι Double Square, μετά από 5 χρόνια αδράνειας, και με ανανεωμένο line-up.

http://rockoverdose.gr/archives/164587

 

Σεπτέμβριος

 

1/9

  • Παρελθόν από τους Lightfold αποτελεί η μέχρι τότε drummer του συγκροτήματος, Ελένη Νότα, μετά από 3 χρόνια παρουσίας στο σχήμα.

http://rockoverdose.gr/archives/164792

3/9

  • Χάνει τη μάχη με τον επιθετικό καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε, ο τραγουδιστής των Διάφανα Κρίνα, Θάνος Ανεστόπουλος. Αν και πολλοί γνώριζαν και διαισθάνονταν ήδη την κατάληξη, δεν περίμεναν να συμβεί τόσο σύντομα.

http://rockoverdose.gr/archives/164973

8/9

  • Επιστρέφει στην ενεργό δράση του supergroup των Black Country Communion. Στα σκαριά είναι και η κυκλοφορία νέου δίσκου.

http://rockoverdose.gr/archives/165400

9/9

  • Επιστρέφουν στους Εξόριστους δύο μέλη της χρυσής πορείας του συγκροτήματος στα 90's, ο μπασίστας Χάρης Γερουλάκης και ο drummer Αντώνης Ασπρόπουλος.

http://rockoverdose.gr/archives/165604

  • Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος της πόλης του, ο Fenriz των Darkthrone. Ο ίδιος δήλωσε πως του ζητήθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο, με τον ίδιο να είναι μεν θετικός αλλά απρόθυμα, σε σημείο να φωτογραφηθεί με λεζάντα 'παρακαλώ μη με ψηφίσετε'!

http://rockoverdose.gr/archives/165594

 

11/9

  • Τη νέα τους τραγουδίστρια ανακοίνωσαν οι Sirenia, η οποία είναι η Emmanuelle Zoldan, παλιά γνώριμη του σχήματος, καθώς είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τους Νορβηγούς.

http://rockoverdose.gr/archives/165725

  • Επιστροφή στη δράση για τους Holyhell μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, κατά την οποία κυκλοφόρησαν πολλές φήμες.

http://rockoverdose.gr/archives/165759

12/9

  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο αρχικός drummer των Y&T, Leonard Haze. Εκείνη τη περίοδο βρισκόταν στο συγκρότημα Hazexperience.

http://rockoverdose.gr/archives/165866

14/9

  • Ένα χρόνο μετά το θάνατο του drummer τους Martin “Kiddie” Kearns, οι Bolt Thrower βγάζουν μια αινιγματική δήλωση, με την οποία ανέφεραν πως η θέση του drummer θάφτηκε μαζί με τον Martin. Δύο μέρες μετά ήταν πιο σαφής, αναφέροντας πως αυτό σημαίνει το οριστικό τέλος των Bolt Thrower.

http://rockoverdose.gr/archives/166061

http://rockoverdose.gr/archives/166209

17/9

  • Παρελθόν από τους Assassin αποτελεί ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Michael Hoffman, με τη θέση του να παίρνει ο Frank Blackfire, με θητεία σε Kreator και Sodom.

http://rockoverdose.gr/archives/166342

  • Νέο drummer ανακοίνωσαν οι In Flames, μετά την αποχώρηση του Daniel Svensson. Πρόκειται για τον Joe Rickard.

http://rockoverdose.gr/archives/166372

19/9

  • Διαλύονται μετά από 9 χρόνια παρουσίας οι Mortuus Sum.

http://rockoverdose.gr/archives/166488

23/9

  • Εσωτερικές διαφορές μέσα στο συγκρότημα ήταν η αιτία διάλυσης των Σουηδών Graveyard μετά από 10 χρόνια παρουσίας και 4 studio άλμπουμ.

http://rockoverdose.gr/archives/166917

25/9

  • Το νέο τους κιθαρίστα ανακοίνωσαν οι Iced Earth. Και το όνομα αυτού, Jake Dreyer.

http://rockoverdose.gr/archives/167057

 

  • Ένα νέο συγκρότημα δημιούργησε ο πρώην κιθαρίστας των Motorhead, Phil Campbell, υπό το όνομα Phil Campbell And The Bastard Sons, με σχέδια για δισκογραφική παρουσία του χρόνου.

http://rockoverdose.gr/archives/167047

28/9

  • Ατύχημα επί σκηνής για τον τραγουδιστή των Airbourne, Joel O'Keeffe, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του και να συνεχίσει το show καθισμένος σε καρέκλα.

http://rockoverdose.gr/archives/167324

29/9

  • Απόφαση η οποία είχε ληφθεί πριν από καιρό ήταν αυτή με την οποία ο Fabio Leone ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τους Rhapsody Of Fire μετά από 20 χρόνια παρουσίας.

http://rockoverdose.gr/archives/167404

http://rockoverdose.gr/archives/167414

30/9

  • Ένα βίντεο στο οποίο προκαλεί γύρισε ο Varg Vikernes (Burzum), καθώς τα έχωνε άσχημα στον άνθρωπο τον οποίο σκότωσε, τον Euronymous.

http://rockoverdose.gr/archives/167479

 

 

Οκτώβριος

1/10

  • Παρ'όλο που στο "Jomsviking" οι Amon Amarth χρησιμοποίησαν τον Tobias Gustafsson για την ηχογράφηση των drums, στην περιοδεία για το άλμπουμ πήραν μαζί τους τον Jocke Wallgren, και εκείνη την ημέρα τον ανακοίνωσαν ως μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.

http://rockoverdose.gr/archives/167632

2/10

  • Μια αναμενόμενη διάλυση ήταν αυτή των Revamp, του συγκροτήματος της Floor Jansen, η οποία μετά την πρόσληψή της από τους Nightwish ήταν φυσιολογικό να επικεντρωθεί εκεί και να μην θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με τους Revamp.

http://rockoverdose.gr/archives/167721

5/10

  • Φεύγει από τη ζωή ο αρχικός τραγουδιστής των Spitfire, Ντίνος Κωστάκης, θρύλος για πολλούς στην Ελληνική σκηνή. Είχε τραγουδήσει στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, "First Attack", αλλά λίγους μήνες μετά τις ηχογραφήσεις τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο και είχε μείνει σε κώμα πέντε χρόνια.

http://rockoverdose.gr/archives/167944

6/10

  • Οι Quiet Riot ανακοινώνουν ότι με την έναρξη του καινούργιου χρόνου, και με το πέρας της περιοδείας τους, θα αποχωρήσει ο τραγουδιστής Jizzy Pearl για να αφοσιωθεί στη solo καριέρα του, και τη θέση του θα πάρει ο Seann Nicols.

http://rockoverdose.gr/archives/168040

10/10

  • Επανένωση για ιερό σκοπό πραγματοποίησαν οι εναπομείναντες Pink Floyd, με σκοπό την υποστήριξη του "Πλοίου των Γυναικών για τη Γάζα".

http://rockoverdose.gr/archives/168453

  • Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στους Rhapsody Of Fire... Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο drummer του συγκροτήματος Alex Holzwarth. Είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα η αποχώρηση του Fabio Leone.

http://rockoverdose.gr/archives/168458

13/10

  • Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε φέτος στον... Bob Dylan, με την αιτιολογία της δημιουργίας νέων ποιητικών εκφράσεων στην Αμερικανική παράδοση της τραγουδοποιίας.

http://rockoverdose.gr/archives/168719

18/10

  • Μετά από αμέτρητες κόντρες με τα άλλα μέλη του πρώην συγκροτήματός του, όπως το φτύσιμο στη σκηνή, ο Geoff Tate δηλώνει μετανιωμένος που η κοινή πορεία τους κατέληξε τόσο άσχημα. Λιγό καιρό αργότερα, δήλωσε πως θα ήθελε να γυρίσει στο συγκρότημα. Τους άλλους τους ρώτησες, Geoff?

http://rockoverdose.gr/archives/169026

http://rockoverdose.gr/archives/175442

21/10

  • Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θαμώνες του Fuel Rock Club στην πόλη του Cardiff, όταν είδαν τον Bruce Disckinson στη θέση του μπάρμαν, και να εξυπηρετεί τον κόσμο.

http://rockoverdose.gr/archives/169222

 

 

  • Σε συνέντευξή του με το Rock Overdose, ο Mikael Stanne των Dark Tranquillity ανέφερε τους Varathron ως ένα από τα συγκροτήματα τα οπολια τους επηρέασαν σημαντικά, σε όλους τους τομείς.

http://rockoverdose.gr/archives/169208

25/10

  • Έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής προσβολής ο τραγουδιστής Pete Burns, μέλος του goth new wave συγκροτήματος Dead Or Alive, γνωστό για την επιτυχία του στα 80's "You Spin Me Round (Like a Record)".

http://rockoverdose.gr/archives/170724

 

Νοέμβριος

 

3/11

  • Οι Septicflesh ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για ακόμα μια φορά με τη συμφωνική ορχήστρα της Πράγας για τον επερχόμενο δίσκο τους που αναμένεται μέσα στο 2017.

http://rockoverdose.gr/archives/171529

5/11

  • Μετά από 8 χρόνια αναζήτησης, πιθανότατα βρέθηκε ο πρωταγωνιστής που θα ενσαρκώσει τον Freddy Mercury στην ταινία "Bohemian Rhapsody", η οποία φυσικά θα έχει ως θέμα της τους Queen.

http://rockoverdose.gr/archives/171679

 

9/11

  • Νέο άλμπουμ μετά από 12 χρόνια αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2017 οι System Of A Down. Αρκεί να κρατήσουν το λόγο τους και να μην αλλάξουν γνώμη.

http://rockoverdose.gr/archives/171981

10/11

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών, ο κιθαρίστας των Keepers Of Jericho, Φιλάρετος Αμαραντίδης.

http://rockoverdose.gr/archives/172083

11/11

  • Σε ηλικία 82 ετών, φεύγει από τη ζωή η εμβληματική μορφή του Leonard Cohen, αφήνοντας πίσω του μια αξεπέραστη κληρονομιά στο χώρο.

http://rockoverdose.gr/archives/172099

12/11

  • Reunion για τους Genesis δια στόματος Phil Collins, σύμφωνα με τον οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα ιστορικά μέλη του συγκροτήματος, με εξαίρεση τον Peter Gabriel.

http://rockoverdose.gr/archives/172160

  • Τον αντικαταστάτη του Fabio Leone ανακοίνωσαν οι Rhapsody Of Fire, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Giacomo Voli.

http://rockoverdose.gr/archives/172172

14/11

  • Για πολλούς το γεγονός της χρονιάς, για άλλους απλή αδιαφορία. Οι Helloween ανακοινώνουν την επανασύνδεσή τους με τους Kai Hansen και Michael Kiske για μια παγκόσμια περιοδεία το 2017-2018, υπό τον τίτλο "Pumpkins United".

http://rockoverdose.gr/archives/172293

 

  • Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο συνθέτης Leon Russel.

http://rockoverdose.gr/archives/172287

15/11

  • Στο νέο δίσκο των Crimson Glory, όταν αυτός ηχογραφηθεί, θα δανείσει τη φωνή του ο τραγουδιστής των Wardrum, Γιάννης Παπαδόπουλος.

http://rockoverdose.gr/archives/172359

16/11

  • Ολόκληρο το "Among The Living" θα παίξουν οι Anthrax στην επερχόμενη Βρετανική περιοδεία τους, το Φλεβάρη του 2017, για να γιορτάσουν την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του.

http://rockoverdose.gr/archives/172495

  • Όσοι υποστήριξαν πως το reunion των Guns'n'Roses πραγματοποιήθηκε για τα λεφτά, έχουν αδιάσειστα στοιχεία για να το υποστηρίξουν, καθώς λαμβάνουν την κορυφή στα παγκόσμια charts συναυλιών, αφενός με το ακριβότερο εισιτήριο στη λίστα και αφετέρου με τις εισπράξεις ανά live, ξεπερνώντας ονόματα όπως Bruce Springsteen, Beyonce και Adele.

http://rockoverdose.gr/archives/172488

18/11

  • Στο πλαίσιο των βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησαν οι Metallica για κάθε κομμάτι τους ξεχωριστά, αποκαλύπτεται πως το βίντεο κλιπ για το "ManUNKind" πρόκειται για preview για την ταινία "Lords Of Chaos" που θα έχει ως θέμα την ιστορία των Mayhem, με τους συμμετέχοντες στο βίντεο κλιπ να είναι οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία.

http://rockoverdose.gr/archives/172666

 

21/11

  • Οι Rhapsody επανενώνονται με ορισμένα από τα αρχικά τους μέλη στα πλαίσια της 20ης επετείου από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, με σκοπό να αποχαιρετήσουν τους οπαδούς τους με αυτήν την αποχαιρετηστήρια περιοδεία.

http://rockoverdose.gr/archives/172992

22/11

  • Όποια κι αν είναι η δική σας γνώμη για το νέο άλμπουμ των Metallica, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη του συγκροτήματος, καθώς λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους, ανακοινώθηκε πως έφτασε στην κορυφή των charts σε 57 χώρες.

http://rockoverdose.gr/archives/173082

  • Ύψιστη τιμή για τον Χρήστο Αντωνίου των Septicflesh, καθώς στη λίστα που δημοσίευσε το loudwire.com με τους 50 κορυφαίους συνθέτες, κατέλαβε την 32η θέση.

http://rockoverdose.gr/archives/173103

 

23/11

  • Παρελθόν μετά από 12 χρόνια παρουσίας στους Deicide αποτελεί ο κιθαρίστας Jack Owen. Στη θέση του οι Φλοριδιανοί βετεράνοι ανακοίνωσαν τον Mark English των Monstrosity.

http://rockoverdose.gr/archives/173140

  • Ο μπασίστας των Mastodon, Troy Sanders, ανακοίνωσε πως το νέο άλμπουμ του συγκροτήματός του είναι έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

http://rockoverdose.gr/archives/173187

25/11

  • Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Sebastian Bach να διαπληκτιστεί με οπαδό κατά τη διάρκεια συναυλίας του, όταν αντιλήφθηκε πως ο οπαδός τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες.

http://rockoverdose.gr/archives/173269

  • Μπορεί επίσημα να μην έχουμε ακόμα νέα από τους Tool, ωστόσο είχαμε νέα από το έτερο σχήμα του Maynard James Keenan, τους A Perfect Circle, αφού ανακοίνωσαν περιοδεία μέσα στο 2017 και ότι δουλεύουν σε νέο δίσκο, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

http://rockoverdose.gr/archives/173263

28/11

  • Οι Crush ανακοινώνουν ως νέο κιθαρίστα τους τον Λευτέρη Κοντό.

http://rockoverdose.gr/archives/173389

29/11

  • Οι Dream Theater ανακοίνωσαν πως το τελευταίο άλμπουμ τους, "The Astonishing", θα γίνει μυθιστόρημα το οποίο θα συγγράψει ο Peter Orullian.

http://rockoverdose.gr/archives/173536

  • Παρελθόν μετά από 19 χρόνια απουσίας στους In Flames αποτελεί ο μπασίστας Peter Iwers, μετά το τέλος της περιοδείας τους.

http://rockoverdose.gr/archives/173594

 

Δεκέμβριος

1/12

  • Μετά από εκατομμύρια φήμες, εικασίες και υποθέσεις, έχουμε μια επίσημη δήλωση δια στόματος Maynard James Keenan όσον αφορά το νέο άλμπουμ των Tool, χωρίς όμως να είναι ενθαρυντική, καθώς ο τραγουδιστής δήλωσε πως τα υπόλοιπα μέλη είναι αυτά που καθυστερούν τη δημιουργία του επερχόμενου άλμπουμ τους.

http://rockoverdose.gr/archives/173746

3/12

  • Οι Deep Purple ανακοίνωσαν την επερχόμενη περιοδεία τους, ονομάζοντάς την "The Long Goodbye Tour", αυξάνοντας τις φήμες πως αυτή θα είναι η τελευταία τους περιοδεία ever και το τέλος της καριέρας τους. Οι ίδιοι προς το παρόν δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, καθώς ασχολούνται με τα διαδικαστικά του καινούργιου άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017.

http://rockoverdose.gr/archives/173956

 

5/12

  • Την πρώτη θέση στα Ελληνικά charts κατακτούν οι Metallica με το νέο τους άλμπουμ, μπροστά από όλους τους εγχώριους καλλιτέχνες των Ελληνικών μπουζουκιών, και όχι μόνο.

http://rockoverdose.gr/archives/174092

7/12

  • Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 36 ετών ο πρώην drummer των Into Eternity και Circle II Circle (μεταξύ άλλων), Adam Sagan.

http://rockoverdose.gr/archives/174304

  • Την ίδια μέρα, ο καρκίνος πήρε από αυτόν τον κόσμο και τον μπασίστα των Emerson, Lake & Palmer, Greg Lake, σε ηλικία 69 ετών. Να θυμίσουμε πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά 'έφυγε' και ο bandmate του, Keith Emerson.

http://rockoverdose.gr/archives/174458

11/12

  • Με αφορμή την προσωρινή άδεια του μπασίστα Nibbs Carter για οικογενειακούς λόγους, οι Saxon ανακοίνωσαν ως αντικαταστάτη του Nibbs μέχρι να επιστρέψει, τον Gus Macricostas (ex-Spitfire).

http://rockoverdose.gr/archives/174711

 

13/12

  • Μετά από 36 χρόνια παρουσίας, ο κιμπορντίστας Mark Stanway ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Magnum. Ο ίδιος ο Mark στην ανακοίνωσή του έκανε λόγω για δυσχερείς περιστάσεις.

http://rockoverdose.gr/archives/174808

  • Οι Dead Cross, το punk συγκρότημα που δημιούργησε ο Dave Lombardo μετά τη δεύτερη αποχώρησή του από τους Slayer, μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Dave Serbian, ανακοίνωσαν στη θέση του τον Mike Patton, χρόνια κολλητάρι του Dave, καθώς έχουν συνεργαστεί και παλαιότερα μαζί, στους Fantomas.

14/12

  • Οι Sarissa ανακοινώνουν την επιστροφή του κιθαρίστα David Mano στις τάξεις τους. Ο David ήταν μέλος του συγκροτήματος και την χρονική περίοδο από το 2005 μέχρι το 2007.

http://rockoverdose.gr/archives/174998

16/12

  • Υπό τον τίτλο I Am Morbid βάφτησαν το νέο τους συγκρότημα τα δύο πρώην μέλη των Morbid Angel, Dave Vincent (φωνητικά, μπάσο) και Tim Yeung (drums), με σκοπό να παίζουν υλικό από τα κλασικά άλμπουμ των Morbid Angel στα οποία συμμετείχαν. Τα άλλα δύο μέλη που απαρτίζουν το συγκρότημα είναι οι Bill Hudson και Ira Black.

http://rockoverdose.gr/archives/175163

  • Παρελθόν από τους Enslaved αποτελεί ο Herbrand Larsen, κιμπορντίστας του συγκροτήματος, ενώ ήταν και αυτός που έκανε τα καθαρά φωνητικά από το 2004 στους δίσκους τους. Οι δύο πλευρές χώρισαν φιλικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

http://rockoverdose.gr/archives/175160

 

 

  • Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν οι Γάλλοι ETHS. Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, με την δισκογραφική τους εταιρία να δηλώνει εντελώς αντίθετη σε αυτήν την απόφαση.

http://rockoverdose.gr/archives/175155

  • Τον νέο τους drummer ανακοίνωσαν οι Eluveitie, και δεν είναι άλλος από τον Alain Ackermann (ex- Suborned).

http://rockoverdose.gr/archives/175206

19/12

  • Ένα νέο που δεν έχει άμεση σχέση με τη μουσική είναι πως ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, είναι ο νέος επιστημονικός συνεργάτης της NASA, καθώς ήταν χρόνια γνωστό πως ασχολιόταν μανιωδώς με την αστροφυσική και δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με αυτήν την επιστήμη. Πλέον είναι υπεύθυνος για τις έρευνες στον Πλούτωνα.

http://rockoverdose.gr/archives/175367

  • Η Team Rock, εκδοτική εταιρία πολλών περιοδικών, μεταξύ των οποίων και του Βρετανικού Metal Hammer, κηρύσσει πτώχευση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη θέση τους σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι αυτού και των άλλων περιοδικών, και το μέλλον τους να είναι δυσοίωνο.

http://rockoverdose.gr/archives/175404

23/12

  • Δύο εβδομάδες μετά το νέο τους drummer, οι Eluveitie ανακοίνωσαν και τους δύο νέους κιθαρίστες τους με διαφορά λίγων ημερών, τους Rafael Salzmann και Jonas Wolf.

http://rockoverdose.gr/archives/175733

24/12

  • Άλλη μια απώλεια μουσικού, αυτή τη φορά έφυγε ο κιθαρίστας των Status Quo, Rick Parfitt σε ηλικία 68 ετών, μετά από λοίμωξη που προκλήθηκε μετά από επιπλοκές στην υγεία του.

http://rockoverdose.gr/archives/175806

 

26/12

  • Άλλη μια πρόσφατη απώλεια, αυτή του pop τραγουδιστή George Michael σε ηλικία 53 ετών, πιθανότατα από ανακοπή. Ο George Michael ήταν Ελληνοκυπριακής καταγωγής και γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου.

http://rockoverdose.gr/archives/175845

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Σταύρος Πισσάνος

 

Comments