ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μέμφις – Bacchanalia@Κυβερνείο , Αλεξανδρούπολη Έβρου (12/5/2017)

Οι πολλά υποσχόμενοι Μέμφις με βάση την παρουσίαση της νέας ολοκληρωμένης δουλειάς τους, επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή που μας πέρασε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Φτάνω κατά τις 20:00 με λίγο κόσμο να βρίσκεται στην αναμονή και με την μπύρα να τους συνοδεύει. Όσο περνάει η ώρα βλέπω το Κυβερνείο να γεμίζει, όχι σε μεγάλο βαθμό, σε χαλαρούς ρυθμούς. 22:35 η ώρα και όλα να είναι έτοιμα, με τους Bacchanalia να ανεβαίνουν πρώτοι στην σκηνή.

Η μπάντα παρ’ όλη την κούραση που υπήρχε ομολογώ πως τα πήγε πάρα πολύ καλά, παίξανε σχεδόν όλο το πρώτο τους Full-Length, δύο καινούργια κομμάτια και φυσικά την διασκευή την οποία ανέκαθεν παίζουν. Προφανώς όσοι τους έχετε παρακολουθήσει, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι αναφέρομαι στο Breed To Breathe των Napalm Death.

Αυτό που με στεναχώρησε ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, για να είμαι ειλικρινής λίγοι έδωσαν βάση στην αρχή, παρόλα αυτά κατάφεραν για μένα να τα πάνε πολύ καλά. Καλοπαιγμένα ριφς που μοίραζε το δίδυμο Σωτήρης & Νίκος, τρομερό μπάσο από τον Κώστα, ο Κολοσσός της φωνής που ηχεί στο όνομα Γιώργος ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικός Growler και ο Σάββας που απλά πυροβόλησε στα τύμπανα και έδωσε μπλαστίδια με το γρήγορο παίξιμο στα ντραμς.

Παίξανε μέχρι τις 23:45 όπου πρέπει να σημειώσω, ότι στα τελευταία κομμάτια ο κόσμος άρχισε κάπως να ανταποκρίνεται από τα θετικά σχόλια και τα χειροκροτήματα που δέχτηκαν από τον κόσμο οι Bacchanalia.

 

Bacchanalia List:

 

  1. Satyr King

 

  1. My Own Nemesis

 

  1. By Hangman’s Hand

 

  1. Choir Of Hell

 

  1. Bacchanalia

 

  1. Darkest Times

 

  1. Breed To Breathe (Napalm Death Cover)

 

  1. Suffocated Bastards

 

  1. In A Silent Universe

 

  1. Rise Again

 

Μετά από περίπου ένα τέταρτο, η ώρα 00:00 τα μεσάνυχτα και έφτασε η στιγμή της πολυσυζητημένης μπάντας, ο λόγος για τους Μέμφις. Στην αρχή υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στο μικρόφωνο όπου κράτησε ένα πεντάλεπτο, όμως ο κόσμος άρχισε να έρχεται μπροστά.

Πιάνει ο Άλκης το μικρόφωνο και πρώτο κομμάτι Σύμβολο ζωής. Το πάθος που έδειξαν ήταν απερίγραπτο. Ο συνδυασμός καθαρών φωνητικών και των Distorted ήταν εξαιρετικός με τον ελληνικό στίχο να τους συνοδεύει επάξια, όπως και το όλο σύνολο, φέροντας επαγγελματισμό και πλήρη σοβαρότητα σε αυτό που κάνουν.

Αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε με την ανταπόκριση του σε κομμάτια όπως 1312, Ρουβικών (το οποίο ομολογώ πως το φώναζα εξαρχής), όπως Αλλάζουν Οι Εποχές και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το έπος που φωνάζει στο όνομα Μόνο Για Μένα όπου εκεί έγινε και μακελειό. Ο κόσμος να τραγουδάει, να έρχεται κοντά στον Άλκη και να τραγουδάνε μαζί του αγκαλιά. Πάθος, headbanging και ανατριχίλα η εμφάνιση των Μέμφις όπου ο Άλκης αφιέρωσε το τελευταίο κομμάτι “Οι Φίλοι Μου” στον κόσμο λέγοντας “Είστε Σκυλιά Ρε Φίλε δεν μασάτε” .

Θέλω να πω εδώ πως οι Μέμφις απέδειξαν ότι σέβονται όχι μόνο τις μπάντες αλλά και τον ήχο τους. Παίξανε κομμάτια από τον νέο τους δίσκο “Ο Ιχνηλάτης Που Κυνηγούσε τον Θάνατο” και από πιο παλιές τους δουλειές, ενώ βρίσκονταν στην σκηνή για περίπου μιαμιση ώρα.

 

Μέμφις List:

 

  1. Σύμβολο Ζωής

2.Στην Κόλαση Εδώ

  1. Το Γλυκό Παράδοξο
  2. Πέλαγα αι Άγριοι ποταμοί
  3. 1312
  4. Ο Ιχνηλάτης
  5. Ελένη
  6. Όπως Αλλάζουν Οι Εποχές
  7. Εσωθανής
  8. Όταν βρέχει θα μια εκεί
  9. Λύδια Λίθος
  10. Μόνο Για Μένα

 

Encore:

  1. Ρουβικών
  2. Οι Φίλοι Μου

 

Για άλλη μια φορά να πώ ένα μεγάλο μπράβο στην διοργάνωση για την όλη προσπάθεια που υπήρξε. Αμέσως μετά ακολούθησε After Party στο Cardhu.

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments