ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: 1ο CARAVAN OF SHADOWS FESTIVAL@ Graal Club Corfou (Κέρκυρα) (13/5/2017)

TEMPERANCE, THE SILENT RAGE, HELL’S GUARDIAN, MIND ERASURE, HAREM

 

 

Ανηφορίζοντας λοιπόν προς το γραφικό νέο φρούριο της Κέρκυρας, προς το Graal Club (ένας σχετικά νέος και σιγά σιγά ανερχόμενος χώρος για τα τοπικά δρώμενα στη Κέρκυρα), η αίσθηση πως θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά είχε ήδη αποτυπωθεί εδώ και μέρες καθώς η προσδοκία να δεις και να ακούσεις ωραίες μουσικές είναι μεγάλη, ιδίως όταν πρόκειται για την μουσική που αγαπάς. Αλλά ας πάμε να δούμε ένα ένα τα συγκροτήματα τι μας παρουσίασαν στο φεστιβάλ Caravan of Shadows.

 

 

Μια έκπληξη για το ξεκίνημα της βραδιάς ήταν οι Harem στις 21:00. Ανέβηκαν με πολύ όρεξη στη σκηνή, ανάβοντας τα αίματα κυριολεκτικά. Ο μεστός ήχος και το γκρουβ όλων των οργάνων μεταξύ τους, το δέσιμο της μπάντας από τους Jimmy (μπάσο), Νίκος (ντραμς) και Μάριος (κιθάρα) και οι ωραίες μελωδικές φωνητικές γραμμές της Ντένιας (κιθάρα, φωνή) δείχνουν μια προβαρισμένη heavy metal μπάντα που έχει σίγουρα μέλλον μπροστά της. Με μόλις 4 κομμάτια στο σέτλιστ τους, 1. The Wrath,  2. Condemned, 3. Breakthrough και 4. Homeward Bound, έδωσαν επάξια τη σκυτάλη στο επόμενο act της βραδιάς, στους

    

 

 

Mind Erasure, οι οποίοι ανεβαίνουν σε τεχνική κατάρτιση και σύνθεση με σταθερά βήματα και αυτό φαίνεται από το δέσιμο μεταξύ τους και τη σοβαρότητα και σεβασμό που επιδεικνύουν στην death/black metal μουσική. Έχοντας, κατά την γνώμη μου πάντα, τον πιο σωστό ήχο από όλα τα υπόλοιπα σχήματα της βραδιάς, τα τύμπανα του Βασίλη έκαναν τη διαφορά στο σύνολο με συνδυασμό το μπάσο και τα brutal φωνητικά του Λάμπρου και τις ωραίες μελωδικές γραμμές από τις κιθάρες του Μάριου και του Δημήτρη. Το σέτλιστ τους ήταν τα 1. Unsulied 2.Shieldwall, 3. Azrael,  4. Pray for Salvation, 5. Zeroed (Bolt Thrower cover).

    

 

 

Έφτασε και η ώρα για τους ιταλούς Hells Guardian οι οποίοι ξεκίνησαν το σόου τους με μια πολύ ωραία προηχογραφημένη εισαγωγή και μπαίνοντας δυναμικά στο πρώτο κομμάτι δείχνοντας αρτιότητα της μπάντας και τις προθέσεις τους για μια μελωδική death metal μουσική. Ο Casare στα φωνητικά και στη κιθάρα έδινε τον ενθουσιασμό και τη δυναμικότητα στους συμπαίχτες του, τον Freddie (guitars), Claudio (Bass) και Dylan (drums), καθώς μετέδιδε αυτό το vibe και στο κοινό που μπήκε πολύ καλά μέσα στο κλίμα. Το σετ τους αποτελούταν από τα κομμάτια 1. Lost soul, 2. Forgiven in the night, 3. Cradle's Lake, 4. Ex adversis respiro, 5. Away from my fears και 6. Fire of persecution.

    

 

 

Σειρά είχαν οι Silent Rage. Οι αθηναίοι power metallers ξεκίνησαν δυναμικά με το Intro τους το Signal of War, Τα φωνητικά του Steve Venardo ξεχώρισαν από τη πρώτη στιγμή και η όρεξη που είχαν πάνω στη σκηνή φαινόταν από την επικοινωνία τους με τον κόσμο. Η 5μελής μπάντα δείχνει να είναι καλά προβαρισμένη και η εμπειρία σαφώς παίζει σημαντικό ρόλο για την άνεση επί σκηνής. Το δέσιμο από τα brutal φωνητικά του Νίκου Σιγκλίδη (κιθάρα, brutal φωνητικά) με συνδυασμό των υπόλοιπων μελών, τον Σταύρο Τσιλιβαράκο (μπάσο), Σταμάτη Κατσαφάδο (ντραμς) και Κώστα Κρίκο (Κιθάρες) ήταν εκπληκτικό. Ανάμεσα στο σετ τους έπαιξαν επάξια και μια διασκευή από Kreator και επίσης προσωπικό αγαπημένο το Phobia από το άλμπουμ Outcast (1997) και στο club έγινε πανικός. Το σέτλιστ τους αποτελούταν από τα κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ ονομαζόμενο «The Deadliest Scourge» το οποίο βγήκε πέρσι τον Απριλη του 2016  1. Signal of War, 2. My Race Won’t Last, 3. The Deadliest Scourge, 4. Sin of a Pilgrim, 5. Leading the Legions, 6. Proselytize the Masses, 7. Phobia (Kreator cover), 8. Between harmony and sorrow, 9. A Piece of Eden.

    

 

 

Το main act, οι Temperance, βγήκαν στις 23:30 και ήταν το τελευταίο σχήμα, αλλά μη εξαιρετέο, σε αυτή την όμορφη metal βραδιά. Έκλεψαν αμέσως τις εντυπώσεις και το δέσιμο μεταξύ τους ήταν αυτό μιας επαγγελματικής μπάντας που ξέρει πώς να σταθεί επί σκηνής και παράλληλα να μεταδώσει το χαρακτήρα του στο κοινό. Συνδυάζοντας πολλά κομμάτια μεταξύ τους χωρίς κενά ανάμεσα δεν σε αφήναν να “ησυχάσεις” και η ενέργεια τους ήταν στα ύψη. Οι μελωδίες στα φωνητικά της Chiara σε μαγνήτιζαν σε κάθε λέξη μαζί με τα αντρικά φωνητικά του κιθαρίστα Marco και το rhythm section από τους Luca και  Guilio (ντραμς) κράταγαν άψογα όλη τη βάση για να ακουστούν όλες οι μελωδίες, συμπεριλαμβανομένων των προηχογραφημενων πλήκτρων. Το σετ τους αποτελούταν από 12 κομμάτια και αυτά ήταν τα 1. Oblivion 2. Hero 3. At the edge of space 4. Empty lines 5. Unspoken words 6. Me myself & ,Ι 7. Maschere 8. Mr. White 9. Revolution 10. A thousand places 11. Deja vu 12. Save me.

    

 

 

Για το Rock Overdose

Βαγγέλης Κακαρούγκας

 

 

 

 

Comments