ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: IMPERIAL STATE ELECTRIC @Eightball, Θεσσαλονίκη (7/5/2017)

Nicke Andersson. Ένα όνομα, μια ιστορία. Ο άνθρωπος που με ο,τι και αν έχει καταπιαστεί, έχει μεγαλουργήσει. Ο άνθρωπος που απο την μια κουβαλάει στις πλάτες του ολόκληρο το πρωτόλειο σουηδικό old school death metal (Entombed) και απο την άλλη μας έχει χαρίσει απο radio friendly rock άσματα μέχρι high energy rock n roll δυναμίτες (Hellacopters, Imperial State Electric, The Solution). Συνεπώς, το να τον έχουμε στην χώρα μας για δύο εμφανίσεις με τους Imperial State Electric, ήταν ιδιαιτέρη τιμή. Δεν υπάρχει λόγος να μακρυγορώ, ας προχωρήσω στο δια ταύτα της σπουδαίας αυτής εμπειρίας που βιώσαμε στις 7 Μαίου στο 8ball Club.
Θα προσπεράσω την χαμηλή προσέλευση, μιας και δεν έχει καμία απολύτως σημασία, όταν η εικόνα στον χώρο είναι απλά ατελείωτος χορός και λίτρα μπύρας σκορπισμένα στο πάτωμα. Χωρίς κανένα support σχήμα να ανοίγει την συναυλία, στις 22.15 ανεβαίνουν στην σκηνη οι I.S.E. και το πάρτυ ξεκινάει. Rock n roll πολλών οκτανίων απο την μικροκαμωμένη, μα τελείως εμβληματική, φιγούρα του Nicke Andersson και των υπολοίπων τριών αληταράδων, για τους οποίους δεν γίνεται να μην αναφερθεί η ενέργεια και η καύλα που είχαν στο παίξιμο και γενικότερα στην σκηνική τους παρουσια. Η μπάντα, με 5 δίσκους στο ενεργητικό της, κάλυψε μέσα σε 90 λεπτά ένα σημαντικό
μέρος της, με τραγούδια (δικά τους, αλλά και διασκευές) όπως τα "All Through The Night", "Deja Vu", "Sonic Reducer" (Dead Boys), "Born To Be Wild" (Steppenwolf), "Reptile Brain", "Uh Huh", "Holiday From My Vacation", "I'll Let You Down", "More Than Enough Of Your Love" και πολλά ακόμα, όπως επίσης σε κάποιο σημείο ακούστηκε και η εισαγωγή του "Black Diamond" των KISS. Πολύ καλός ήχος, πολλά ντεσιμπέλ, "βρώμικο" attitude, ήταν μερικά απο τα στοιχεία που συνέθεταν την εμφάνιση των Imperial State Electric.

 

Συνοπτικά, επρόκειτο για μια συναυλία, απο αυτές που δεν πας να χτυπηθείς, δεν πας να
παρατηρήσεις άρτια τεχνική δεξιότητα, αλλά πηγαίνεις πάνω απ' ολα για να τραγουδήσεις και να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ! Και όλοι εμείς που ήμασταν εκεί, διασκεδάσαμε και με το παραπάνω! Εις το επανιδείν ΣΠΟΥΔΑΙΕ Nicke, σε ευχαριστούμε μέσα απο την καρδιά μας!

 

Υ.Γ.: Κάπου ανάμεσα στο κοινό, βρισκόταν και η πανέμορφη Johanna Sadonis, σύντροφος του Nicke Andersson, μουσική συνοδοιπόρος του στους Lucifer και πρώην τραγουδίστρια των The Oath. Ρίξτε μια αυτιά στα εν λόγω συγκροτήματα και δε θα χάσετε.

 

 

Για το Rock Overdose,

Κώστας Ιωαννίδης

Comments