ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ROTTING CHRIST / ΛΑΜΙΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η μονίμως κωματώδης κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Λαμία τα Κυριακάτικα απογεύματα (αν όχι όλα!), ταρακουνήθηκε από μια περίεργη συνάθροιση μαυροφορεμένων τύπων στις πλατείες της, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Σιγά – σιγά μάλιστα και όσο περνούσε η ώρα όλο και αυξανόταν ο αριθμός τους, με συνέπεια οι λίγοι παραβρισκόμενοι εκείνη την στιγμή να απορούν τη συνέβαινε. Απλά τα πράγματα: η μεγαλύτερη ελληνική μπάντα (και δεν εννοώ ΜΟΝΟ στο heavy metal), οι ROTTING CHRIST ήτανε σήμερα στην πόλη και ένας προορισμός υπήρχε για τους προαναφερθέντες μαυροφορεμένους τύπους. Ο συναυλιακός χώρος που έπαιζαν!

Συνοδευόμενοι μάλιστα από δυο τοπικές μπάντ(αρ)ες, σε ένα χώρο που το κύριο χαρακτηριστικό του ήτανε η αμεσότητα με τα συγκροτήματα, μάλλον ήτανε το μοναδικό άξιο αναφοράς γεγονός σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα!

 

Δυστυχώς ωστόσο για τους διοργανωτές, η συναυλία εκτροχιάστηκε πολύ νωρίτερα από ότι είχαν προβλέψει. Αιτία αυτοί οι αθεόφοβοι οι DEMON PRAYERS οι οποίοι δεν το πολυσκέφτηκαν. Ανέβηκαν στη σκηνή και με το ΑΜΕΣΟΤΑΤΟ in your face neo-old thrash τους (έχοντας στο πλευρό τους και μια μικρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατιά οπαδών) τα διέλυσαν όλα! Μόλις τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτου τους (Evoke the Pain) και καλό είναι να μην το αφήσετε να περάσει έτσι, πόσο μάλλον αν σας αρέσει αυτός ο ήχος.

 

Με τα περισσότερα μέλη των HOSTAGE γνωρίζομαι πάνω από 15 χρόνια. Είναι πολύ καλά παιδιά. Ένα κουσούρι έχουν: Όταν ανεβαίνουν στη σκηνή τα πιάνει αμόκ! Μάλλον φταίνε τα λυσσαλέα riff και οι ταχύτητες που είναι στο τέρμα! HAUNTED, CARNAL FORGE, DEW-SCENTED στο μπλέντερ και …ο νοών νοείτω. Παίζουν στο DEFCON FEST και θα σας πρότεινα να κάνετε μια χάρη στον εαυτό σας και να πάτε να τους δείτε live. Τσιμπήστε και το (άπαιχτο) EP τους.

 

Λίγα λεπτά πριν να ανέβουν οι ROTTING CHRIST στη σκηνή, ένιωθες στον αέρα την ένταση από την δεκαετή προσμονή του κόσμου (τελευταία φορά είχανε παίξει το 2003 στη Λαμία). Και όταν τελικά ο Σάκης απεύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό στο ασφυκτικά γεμάτο πλέον club, τα ΠΑΝΤΑ χτυπήσανε κόκκινο. Απόδοση στο maximum από ολόκληρο το συγκρότημα, το οποίο σε συνάρτηση με τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο τους δημιούργησε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα! Στα πασίγνωστα πλεόν Athanati Este, King of a Stellar War και Non Serviam έγινε το σώσε, το Societas Satanas είναι το κρυμμένο διαμαντάκι της συναυλίας, αλλά ανάλογος ενθουσιασμος υπήρχε και στα πιο πρόσφατα τραγούδια τους  (In Yumen-Xibalba, Kata ton Demona Eautou).

Μετά από 80 λεπτά μας αποχαιρέτησαν (το selist - με μια μικρή επιφύλαξη - κάτω) αλλά μάλλον δεν θα κάνουμε άλλα δέκα χρόνια να τους ξαναδούμε!

 

Η διοργάνωση ήταν άψογη και επαγγελματικότατη και ο κόσμος την τίμησε (και με το παραπάνω). Φυσικά έπεται συνέχεια!

 

SETLIST

 

The Forest Of NGay/  Athanatoi Este  /  Kata ton Demona Eautou  /  Nemecic

King of a Stellar War  /  The Sign of Evil Existence  /  Transform All Suffering Into Plagues /

Societas Satanas (Thou Art Lord cover)  /  In Yumen-Xibalba  /  Chaos Geneto (The Sign of Prime Creation)  /  Non Serviam   /  Noctis Era   /  Archon

 

 

Για το RockOverdose.gr: Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Comments