Ανταπόκριση: ΒΑΤΤLEME (USA), The Blues People @ Πολυχώρος Αγορά, Ιωάννινα (3/11/2016)

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με άλλη μια βροχερή ημέρα στην πόλη των Ιωαννίνων. Ωστόσο, λίγο μετά τις 21:00, έξω από την μουσική σκηνή "Πολυχώρος Αγορά", αρχίζουν να μαζεύονται μηχανές. 'Ετσι ακόμα και κάποιος που δεν το γνώριζε, καταλαβαίνει ότι το μαγαζί επρόκειτο να φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό event. Για εμάς βέβαια που το γνωρίζαμε, το event δεν ήταν άλλο από τη συναυλία των Αμερικανών rockers Battleme, γνωστοί στους περισσότερους (αν όχι σε όλους) από την ανάμειξη τους στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Sons Of Anarchy".
img_8058

Τη βραδιά άνοιξαν στις 22:00, οι τοπικοί blues rockers The Blues People, τηρώντας αυστηρά το πρόγραμμα της συναυλίας. Το συγκρότημα είναι γνωστό στην πόλη και αρκετά αγαπητό από το κοινό, πράγμα που φυσικά φάνηκε και το βράδυ της Πέμπτης. Κατάφεραν με την εμφάνιση τους να "προθερμάνουν" κατάλληλα τους παρευρισκόμενους, με ένα απολαυστικό σετ γεμάτο blues κ groovy μελωδίες, ενώ ταυτόχρονα ήταν ξεκάθαρο πως απολάμβαναν πραγματικά αυτό που έκαναν πάνω στη σκηνή. Το πρόγραμμα τους, εκτός από προσωπικές τους δουλειές, περιείχε και μια διασκευή στο "This Life" του Curtis Stigers, γνωστό σε όλους ως το theme song του SOA, οπότε όταν λέω πως οι Blues People άνοιξαν τη βραδιά με τον ωραιότερο τρόπο, καταλαβαίνετε πως δεν υπερβάλλω. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την άψογη εμφάνιση τους.
img_8041

Τη σκυτάλη πήραν λίγο μετά τις 23:00 οι headliners της βραδιάς, Battleme. Η μουσική σκηνή, με διαμορφωμένο (προς το καλύτερο!) νέο χώρο, ήταν σχεδόν γεμάτη και ο κόσμος έτοιμος να τους απολαύσει. Στα ηνία της μπάντας βρίσκουμε τον Matt Drenik, που καθ' όλη τη διάρκεια του live ήταν ακούραστος, δίνοντας τα όλα πάνω στη σκηνή, χορεύοντας ασταμάτητα και σε απίστευτη φόρμα. Φυσικά, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας δεν υστερούσαν, ακολουθώντας το παράδειγμα του. Η αλήθεια να λέγεται, τo κοινό ήταν αρχικά αρκετά ήρεμο, φαντάζομαι επειδή στην πλειοψηφία τους οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν οικείοι με τα τραγούδια του συγκροτήματος (myself included), ή απλά περίμεναν να ακούσουν τα γνωστά τους κομμάτια, που έχουν εκτελέσει ως soundtrack στο SOA. Με το πέρας όμως του set, σιγά σιγά το κοινό ζωντάνεψε, και σ'αυτό βέβαια πιστεύω πως συνέλαβαν και οι συνεχείς παρακινήσεις του κιθαρίστα JJ Eliot, που ήταν σε ιδιαίτερα κέφια.
img_8064
Οι Battleme μας παρουσίασαν τραγούδια από τον δίσκο τους "Habitual Love Songs", που εκ των υστέρων έκατσα να ακούσω στο σπίτι αφού πρώτα κέρδισε τις εντυπώσεις μου στη συναυλία, και γι αυτό το λόγο θα σας πρότεινα να κάνετε το ίδιο. Highlights του τα κομμάτια "Lights" και "Shake, Shake", ωστόσο το ζενίθ της βραδιάς δεν ήταν άλλο από την εκτέλεση της διασκευής του "Hey Hey, My My" (Neil Young) όπου ο Matt Drenik έμεινε μόνος του στη σκηνή με τη συντροφιά μονάχα της εξάχορδης φίλης του, και παρέδωσε μια ανατριχιαστική ερμηνεία. Ερμηνεία που θα μπορούσε να άγγιζε το 100% αν κάποιοι από το κοινό σεβόντουσαν τον καλλιτέχνη και έκανα απόλυτη ησυχία, να τα λέμε και αυτά. Αυτό ήταν και το μόνο παραστράτημα σε μια κατά τ' άλλα χορταστική βραδιά γεμάτη αγνό και ξεσηκωτικό rock n roll. Μετά το τέλος της συναυλίας, ακολούθησε after party υπό τους ήχους των soundtracks του Sons Of Anarchy και όχι μόνο στο αγαπημένο μπαρ Rock Bass (όπου και είχε βρεθεί το Rock Overdose μερικές ημέρες πριν!), με τα μέλη των Battleme να δίνουν το παρόν, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία, μιλώντας και διασκεδάζοντας με τον κόσμο, με πολύ φιλική διάθεση.
img_8049

img_8051

Συνοψίζοντας, η βραδιά τα είχε όλα! Υπέροχη μουσική, ευχάριστη ατμόσφαιρα, άψογες εμφανίσεις και από τα δύο συγκροτήματα, σωστή διοργάνωση και ανάλογα όμορφο κλείσιμο. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους τους συντελεστές, με την ελπίδα η πόλη των Ιωαννίνων να γνωρίσει ανάλογες εμπειρίες. 🙂

Comments