Ανταπόκριση: Γιάννης Αγγελάκας live @ Piraeus 117 Academy, Αθήνα (27/02/2016)

Πριν τρεις μήνες περίπου ο Γιάννης Αγγελάκας μας παρουσίασε τη νέα του μπάντα σε ένα εκπληκτικό διήμερο στο an club, τώρα ήταν η ώρα να τον απολαύσουμε ξανά σε ένα μεγαλύτερο χώρο και μπροστά σε πολύ περισσότερο κόσμο. Έτσι λοιπόν το περασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στο νέο χώρο Piraeus Academy στο Γκάζι για να δούμε ξανά τον Γιάννη Αγγελάκα και τη μπάντα του. Οι πόρτες άνοιξαν από νωρίς και ο κόσμος που σχημάτιζε ουρά απ' έξω γέμισε για τα καλά τον χώρο.
Λίγο μετά τις 21:30 όπως ήταν προγραμματισμένο ο Γιάννης Αγγελάκας και η μπάντα του πήραν τη θέση τους στη σκηνή, έναρξη με τη “Δικαιοσύνη” και συνέχεια με την “Ευγνωμοσύνη” με τη μπάντα του να δείχνει ότι έχει δέσει αρκετά καλά πλέον μετά από τόσο καιρό και να αποδίδουν άψογα επί σκηνής δείχνοντας πόσο καλοί και ταλαντούχοι μουσικοί είναι, στη συνέχεια το κέφι ανεβαίνει καθώς ακούμε τo “Αιρετικό” και ανάμεσα στα άλλα ακούμε και μια διασκευή στο “Δε Θέλω Τα Ματάκια σου” του Βασίλη Τσιτσάνη. Ο ήχος καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας ήταν άψογος και αυτό είναι ένα από τα θετικά αυτού του νέου συναυλιακού χώρου, για τον οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης  λέγοντας πως είναι ωραίο να βλέπει και ο ίδιος όλες τις φάτσες μέχρι πίσω, καθώς η διαμόρφωση του χώρου είναι κατηφορική προς τη σκηνή έτσι ώστε να έχουν καλή ορατότητα όλοι από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται.
Όταν ήρθε η ώρα για το “Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα” ο Γιάννης Αγγελάκας το προλόγισε αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού ζητήματος περνώντας το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης «Ας μείνουμε άνθρωποι και ας χάσουμε...». Αμέσως μετά η θερμοκρασία ανέβηκε κατακόρυφα καθώς σειρά είχαν “Το Τρένο” και το “Ακούω Την Αγάπη” από τις Τρύπες με τον κόσμο να ξεσηκώνεται και το live να μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο πάρτι μέχρι το τέλος από το οποίο δεν έλειπαν τα mosh pits και τα καπνογόνα. Για το encore και με αφιέρωση στα κορίτσια ακούσαμε τα “Όπως Ξυπνούν Οι Εραστές” και “Όλα Τα Αστέρια Του Ουρανού” για να φτάσουμε στη “Ταξιδιάρα Ψυχή” που τη τραγούδησε μαζί του όλο το μαγαζί, “Δώσ'μου Λίγη Ακόμα Αγάπη” και “Γιορτή” για το κλείσιμο μιας από τις καλύτερες συναυλίες του Αγγελάκα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.
Setlist:
Δικαιοσύνη
Ευγνωμοσύνη
Γλέντι
Αιρετικό
Ντρόγκες
Μαύρη Νύχτα
Ποτάμι
Η Αγάπη Ορμάει Μπροστά
Δε Θέλω Τα Ματάκια Σου (Βασίλη Τσιτσάνη)
Γιαννάκης
Μέσα Μου Ο Αέρας Που Φυσά
Άγρια Των Άστρων Μουσική
Πόθοι
Είμαι Τυχερός (Τρύπες)
Καλά Που Έγινα Σπουδαίος Και Τρανός
Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
Το Τρένο (Τρύπες)
Ακούω Την Αγάπη (Τρύπες)
Από 'Δω Και Πάνω
Γελαστή Ανηφόρα
Σαράβαλο
Σιγά Μη Κλάψω
Encore:
Όπως Ξυπνούν Οι Εραστές
Όλα Τα Αστέρια Του Ουρανού
Ταξιδιάρα Ψυχή (Τρύπες)
Θ' Ανατέλλω (Τρύπες)
Δωσ' Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη (Τρύπες)
Η Γιορτή (Τρύπες)
Για το Rock Overdose,
Καταστρόφος Αλέξανδρος

Comments