Ανταπόκριση: Δημήτρης Πίγγος & ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, Λαδάδικα, (20-11-2014)

 Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Το γκρουπ, ο κόσμος, το μαγαζί. Ένα ανεπανάληπτο λάιβ και μια πολύ σημαντική επανένωση που πιθανότατα σηματοδοτεί ένα νέο CD και την επιστροφή στη δράση ενός σημαντικότατου γκρουπ  που πολλά έχει προσφέρει στην Ελληνική ροκ μουσική και σαφώς, όπως έδειξε, έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.
 
Οι πόρτες άνοιξαν στις 9 μμ. Μπήκα από τους πρώτους και αυτό μου έδωσε το δικαίωμα να πιάσω πολύ καλή θέση μπροστά στη σκηνή. Από 9:15 και μετά, ο κόσμος,αποτελούμενος  κυρίως από 40 άρηδες έως 60 άρηδες , λίγους  30 άρηδες κι ελάχιστους πιτσιρικάδες, συνέρρεε μαζικά στο μικρό, ζεστό και φιλόξενο χώρο της ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει τον Δημήτρη Πίγγο και τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Αρκετά πριν τις 10 μμ, το μαγαζί είχε γεμίσει ασφυκτικά και το ιδρυτικό μέλος της μπάντας που προανέφερα, ο Δημήτρης Πίγγος δεν προλάβαινε να χαιρετάει φίλους και γνωστούς. Στις 10:30 μμ ακριβώς  το γκρουπ ανέβηκε στη σκηνή κι έδωσε για πάνω από δυόμιση ώρες, ρεσιτάλ ερμηνείας, ενέργειας και φρεσκάδας.  Οι  5 μεσήλικες που αρνούνται να γεράσουν, αρνούνται να μεγαλώσουν, παραμένουν  πάντα έφηβοι , παρέδωσαν μαθήματα στα νέα ελληνικά ροκ συγκροτήματα πως παιζόταν κάποτε το ελληνικό ροκ, αλλά και πώς πρέπει να παίζεται ακόμη και τώρα. Έπαιξαν ένα μαγευτικό σόου με δικές τους επιτυχίες, παρουσίαση νέων τραγουδιών, αλλά και αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως θα δείτε στο setlist που ακολουθεί, τα οποία και απέδωσαν με το δικό τους  μοναδικό τρόπο.
 
 
 
Τα μόνα 2 αρνητικά σημεία ήταν μικροπροβλήματα στον ήχο στην αρχή, στην κιθάρα του Δ.  Πίγγου, που μόλις και μετά βίας ακουγόταν, αλλά που επιλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά και η μη ενεργή συμμετοχή του κόσμου, που με εξαίρεση τον γράφοντα, δε χόρευε και δε συμμετείχε πολύ ενεργά στο λάιβ. Βέβαια, ο καθένας διασκεδάζει όπως θέλει και είναι σεβαστό αυτό.
 
Το συγκρότημα δίκαια κέρδισε το ζεστό και ειλικρινές χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ και περιμένουμε όλοι το νέο CD του γκρουπ, καθώς και τα νέα λάιβ σε όλη την Ελλάδα.
 
Setlist :
 
Προσπαθώ
Άλμπουμ
Έπαψες αγάπη να θυμίζεις/Ένα καράβι
Βρώμικη πόλη
Rock'n'roll στο κρεβάτι/Μπαγάσας/Born to be wild/Get it on/Μπαγάσας
Αντιζηλίες
Χαμένος μες το πλήθος
Μ'αρέσει να μη λέω πολλά
Sweet home Chicago
Long train running
Για ένα φίλο
Κλεμένο όνειρο
Φυλακή
Σ' ένιωσα μέσα μου παντού/Αδρεναλίνη
Fire (REM)
Αχ Ευρώπη
Σήκω πάνω
Ταξιδιάρα ψυχή
Highway to hell
Θέλω να ρθείς
Γιάννη μου
Μπαγλαμαδάκι
Ανάθεμα σε
Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα/Ο πιο καλός ο μαθητής
Συνεφούλα
Να μ'αγαπάς
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 
 
Τωρινή σύνθεση:
 
Δημήτρης Πίγγος - κιθάρα, φωνή
 
Στέφανος Κυριαζίδης- κιθάρα, φωνή
 
Νίκος  Πανταζής- Μπάσο, φωνή
 
Γιάννης Αναδολής- φωνή
 
Βασίλης Καρακότσιος- τύμπανα, κρουστά
 
 
Για το Rock Overdose,
Γιάννης North
 

 

Comments