Ανταπόκριση: ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ @ Revenge of Rock, Αθήνα 3/5/2014

Έπος στην Αθήνα

Εξόριστοι ζωντανά στην Αθήνα για τριτη συνεχή φορά από τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά την πολύ επιτυχημένη επική εμφάνιση στη Λάρισα την προηγούμενη βδομάδα, είχε σειρά η Αθήνα και το γνωστό μεταλ «στεκι» του Revenge of Rock.

Είναι ένα πραγματικό come back αφού η τουρνέ αυτή τη φορά έχει διάρκεια και συμπεριλαμβάνει αρκετἐς  πόλεις στην Ελλάδα εκτός της πρωτεύουσας. To line up σταθερό: Ο Δημήτρης Κατής στις lead κιθάρες σταθερή αξία, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ροκ / μεταλ κιθαρίστες. Ένας Έλληνας που κατάφερε με τη μουσική του να αποσπάσει σημαντικά βραβεία στις ΗΠΑ.  Το Σάββατο στο Revenge μάγεψε πάλι με τις σολιστικές μελωδίες του. Ο Φίλιππος Μοδινός παρόλο το εμφανές κρυολόγημά του καταφέρνει σχεδόν πάντα να αποδώσει τα δύσκολα κομμάτια του Κατή. Όποιος ξέρει από μουσική καταλαβαίνει τις δυσκολίες, ίσως ο μόνος από τους  5 συνολικά τραγουδιστές που πέρασαν από τους Εξόριστους που έχει καταφέρει την καλύτερη φωνητική απόδοση στο stage.

Έτσι και το Σάββατο, έχοντας και την ευθύνη στα πλήκτρα. Σίγουρα η προσθήκη πληκτρά θα του έλυνε τα χέρια αλλα και θα ταίριαζε περισσότερο στο εξαμελές πλήρωμα που πάντα χαρακτήριζε αυτη την μπάντα όλα τα χρόνια. Ο ήχος σαφώς καλύτερος από την προηγούμενη εμφάνιση στο ίδιο club τον Ιανουάριο, αλλαγή ηχολήπτη; Ίσως..Ο κόσμος τραγουδούσε καθόλη τη διάρκεια του live γνωρίζοντας όλα τα τραγούδια ακόμη και μερικες φρασεις από κείνα που δεν είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και κυρίως δεν ειχαν ερμηνευτεί σε συναυλίες. Ο Σταθης Γενναιόπουλος απολαμβανει την εμπιστοσύνη του Δ.Κατή και ερμηνεύει τα κομμάτια κάθε φορά και πιό κοντά στην ερμηνεία των ηχογραφήσεων. Ο Rich Melville μας έδειξε και τις «χορευτικές»του δυνατὀτητες αφού εντυπωσίασε με τις φιγούρες στον «Λυτρωτή» και το σολιστικό μπάσσο μετά τα κουπλέ του κομματιού. Ο ρυθμικός Βαγγέλης Ευαγγέλου συμπληρώνει τα ριφς και σίγουρα συμβάλλει στον γενικό ήχο θετικά.

Αυτή τη φορά σε ορισμένα κομμάτια όπως στο Σπαθί του Νικητή υπήρχαν γυναικεία backing vocals που ερμήνευσε η Nadia Zahoor,  καθώς επίσης τραγούδησε και το «΄Ονειρο Παλιό», ένα αρμονικό διάλλειμα πριν  ξεκινήσει καπάκι το « Ἰαχές Θριάμβου» για ξεσηκώσει τον κόσμο πάλι. Το ίδιο βράδυ έπαιζαν καμια «ντουζίνα» cover bands στην Αρχιτεκτονική, όμως το original πάντα είναι προτεραιότητα. Σίγουρα μια επική και σιγουρα ευχάριστη βραδυά για τους πιστούς οπαδούς των Εξόριστων.

Ελπίζουμε σε μια συνέχεια και κυρίως στην Επαρχία!!! Είναι ελάχιστα τα Ελληνικά συγκροτήματα που αξίζουν την αποδοχή μας, σίγουρα οι θρυλικοί Εξόριστοι είναι μέρος της ιστορίας του μεταλ στην Ελλάδα, οι πρωτεργάτες και ιδρυτές του Επικού αλλά και του Ελληνικού στίχου στη μέταλ μουσική και αξίζουν κάθε σεβασμού.

Για το RockOverdose,

Ανθή Τσουβαλά
Πάνος Αρχοντάκης

Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Λιάνης
Στέλιος «Γαύρος»

 

Comments