Ανταπόκριση: «Και η Αγάπη πάλι θα καλεί» – Μια Συναυλία για το Θάνο Ανεστόπουλο, «Διάφανα Κρίνα» Live στην Τεχνόπολη, Γκάζι – Αθήνα 10-11/9/2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με περισσότερο από 20 χρόνια παρουσίας στη μουσική πραγματικότητα της Ελλάδας, από το 1994 τα Διάφανα Κρίνα συνοδεύουν με τις μελωδίες τους και τους στίχους τους τις…σαράβαλες καρδιές μας , ενώ από το 2009 και μετά η απώλειά τους … παραλίγο να γίνει συνήθειά μας. Είχαμε ανάγκη να τους δούμε ξανά μαζί, είχαμε ανάγκη να τους δούμε μαζί, είχαμε ανάγκη να τους ακούσουμε ζωντανά. Αφορμή για αυτή την ένωση … «κάποια παράξενα νέα , από ένα άλλο άστρο» που μάθαμε πριν μερικούς μήνες και κάπως έτσι ανυπόμονα μετά από αρκετές  «μερες αργίας» ήρθε ο Σεπτέμβρης του 2015 να … σβήσει από τη λίστα του «όλα αυτά που δε θα δω» τη ζωντανή εμφάνιση των Διάφανων Κρίνων.
 
Κι αν όλα γίναν αργά… για κάτι σαράβαλες καρδιές θα ευωδιάζουν πάντα αγριοκέρασα οι σιωπές» και … η Αγάπη πάλι – ΠΑΝΤΑ – θα καλεί! 
 
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… μα τα 2 sold out shows καθόλου φτωχά δεν ήταν σε αναμνήσεις, νοσταλγία, συγκίνηση, αλληλεγγύη… ΑΓΑΠΗ! Τέσσερις ώρες χώρεσαν (;) όσα η γενιά που μεγάλωσε με τα Κρίνα νοστάλγησε, όσα η γενιά που δεν είχε δει ποτέ ζωντανά τα Κρίνα φαντάστηκε,  όσα η γενιά που πρόσφατα γνώρισε τα Κρίνα ανακάλυψε. Τέσσερις ώρες που όλοι όσοι ήμασταν εκεί - είτε την πρώτη είτε την δεύτερη βραδυά, θα κρατήσουμε στη μνήμη μας σε εικόνες με φόντο τη ΖΩΗ και την άνιση μάχη της με το θάνατο, και έχοντας φυλαγμένη την συμβουλή του Θάνου «Μη φοβάστε τους φόβους σας!».
 
Βάλαμε να πιούμε…κεράσαμε τους δαίμονές μας και όταν πια τίποτε δεν είχε απομείνει, βρίκαμε τη Ζωή ξανά και κάναμε ένα ωραίο πανηγύρι πάνω απ’ την άβυσσο που χάσκει για μας … 
 
Κι ήταν όλοι τους έκει, The Last Drive, Γιάννης Αγγελάκας με τη νέα μπάντα του, Σταύρος από τους Deus Ex Machina και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, όλοι μαζί αλληλέγγυοι, όλοι μαζί για το Θάνο και ο Θάνος για εμάς… τα Κρίνα, γιατί εμείς είμαστε τα Διάφανα Κρίνα!
 
Για το RockOverdose,
 
Βιβή Ζαπαντιώτου 
 
 
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος
 
 

Comments