Ανταπόκριση: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ “20-14” w/ The Big Nose Attack, Προφίλ, Απόλια @ Stage Volume 1, Αθήνα 3/5/2014

20-14, έτσι λέγεται το project που επέλεξαν τα Υπόγεια Ρεύματα για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια πορείας στην ελληνική μουσική σκηνή. Μια σειρά από συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, με πρώτη αυτή που είδαμε το Σάββατο 3 Μαϊου στο Stage Volume 1. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα Υπόγεια Ρεύματα θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία σε 14 νέα συγκροτήματα να εμφανιστούν μαζί τους. Το πρώτο live λοιπόν άνοιξε με τους Apolia, τους Προφίλ και τους Big Nose Attack.

Ο χώρος του Stage Volume άργησε να γεμίσει. Αυτό δημιούργησε ένα αμήχανο κλίμα όταν βγήκαν πρώτοι οι Apolia, ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα, που δυστυχώς έχασαν λίγο την επικοινωνία με το κοινό. Τα τραγούδια τους όμως πολύ καλά και παρ΄όλο που δεν υπήρχε πολύς κόσμος δεν πτοήθηκαν κάνοντας έτσι μια ωραία εισαγωγή σε αυτό που θα ακολουθούσε. Ύστερα οι Προφίλ. Μια πολύ δυνατή alternative rock εμφάνιση με πολύ διάθεση και επικοινώνια με τον κόσμο. Μετά ήρθαν οι Big Nose Attack, μια διαφορετική σύνθεση που αποτελείται από έναν τραγουδιστή-κιθαρίστα και έναν ντράμερ μόνο. Η μουσική τους, μια μείξη από alternative, blues και rock καθιστώντας τους ένα πολύ αξιόλογο ντουέτο, όπως φυσικά και οι προηγούμενες μπάντες. Όλα τα συγκροτήματα ερμήνευσαν δικά τους τραγούδια καθένα με το δικό του στιλ.

Κατά τις 22:00 βγήκαν τα Υπόγεια Ρεύματα. Ο χώρος είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει από τον κόσμο. Το στιλ της μουσικής τους διαφορετικό, σε ήχους ψυχεδελικού ροκ, θυμίζοντας σε κάποια τραγούδια τους Pink Floyd, ιδίως στο «Μ΄αρέσει να μην λέω πολλά» με το οποίο ξεκίνησαν κιόλας. Ύστερα ακολούθησαν τα «Χάρτινες λέξεις», «Τρένο», «Ξένος», «Φυλακή», «Τι να ΄ναι αυτό» και το πολύ αγαπημένο «Σαν φως». Ο Γρηγόρης Κλιούμης δεν μας απογοητεύει ποτέ, η φωνή του μας ταξιδεύει, αλλά μόνο στα τραγούδια του καθώς του αρέσει να μην λέει πολλά. Ακούσαμε και τα «Τρέμει η ζωή», «Θέλω να χάσω τον εαυτό μου», «Μικρές χαμένες μέρες» και «Κοιτάς μακριά». Την «Παράξενη κοπέλα» ερμήνευσε ο Κώστας Παρίσης με τον Παναγιώτη Μεταλλινό ( ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ) να παίρνει θέση στα ντραμς. Μετά τα «Να γελάς», «Βροχή», «Πολύμνια» και «Σαν έρημα καράβια», εμφανίστηκε στη σκηνή άλλο ένα πρώην μέλος της μπάντας, ο Μάρκος Τσατσούλης (φλάουτο-φωνητικά ) και τα τραγούδια «Πολιτεύεσαι», «Τσαλακωμένες μέρες», «Καινούρια σελήνη» και το «Ύμνος 414» με τον Απόστολο Καλτσά, (πρώην μέλος ) να παίρνει τη θέση στο μπάσο. Προς το τέλος ακολούθησε η «Ασημένια σφήκα», που καθώς είναι αγαπημένο κομμάτι, ξεσήκωσε το κοινό με τον καλύτερο τρόπο και μετά μια διασκευή του «Σκόνη πέτρες λάσπη» του Δημήτρη Πουλικάκου. Και φυσικά η γιορτινή αυτή συναυλία δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, μια δεύτερη ερμηνεία του «Μ΄αρέσει να μη λέω πολλά» με τον Κώστα Παρίση και το «Εν κατακλείδι» του Σιδηρόπουλου.

Μια πολύ ωραία βραδιά με τα Υπόγεια Ρεύματα να μας δείχνουν μια διαφορετική πλευρά που δεν έχουμε συνηθίσει αλλά που σίγουρα θα αγαπήσουμε. Αυτό φυσικά ήταν μόνο το ξεκίνημα για ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες καθώς το 20-14 είναι η χρονιά τους!

 

Για το Rockoverdose

Μαρια Χριστινα Παππα
Θοδωρης Μιχαλοπουλος

  

Comments