Ανταπόκριση: 1000MODS, Million Hollers @Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”, Αθήνα (21/9/2018)

Οι 1000mods ετοιμάστηκαν για να κερδίσουν άλλο ένα στοίχημα στο πρώτο μεγάλο ανοιχτό headline show τους, αυτή την φορά στο Θέατρο Βράχων στον Υμηττό. Αφού γκρέμισαν και ξαναγκρέμισαν το Piraeus Academy, όντας η μοναδική μπάντα με δύο σερί sold out στο καλύτερο συναυλιακό στέκι της Αθήνας, όλοι περιμέναμε να δούμε τι είχαν προσχεδιάσει για το βράδυ αυτό.

 

 

Λίγους μήνες μετά την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική και έχοντας ήδη οργώσει την Ευρώπη και φυσικά το περίφημο Hellfest της Γαλλίας, όπου εμφανίστηκαν φέτος, ξέραμε ότι έχουμε 1000 και έναν λόγους για να αρχίσουμε να κλείνουμε τον Σεπτέμβρη μας με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

Μαζί τους οι Million Hollers οι οποίοι κι εμφανίστηκαν πρώτοι, έχοντας την ευκαιρία να ανοίξουν μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες συναυλίες της τρέχουσας χρονιάς. Πρώτη μου φορά στο Θέατρο Βράχων, πρώτη και η επαφή μου με το εν λόγω συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη και παίζει ένα είδος rhythm & blues/ rock ‘n roll με 2 κιθάρες (από LabReany και Johnny) συνοδεία γυναικείων φωνητικών (LabReany ξανά) αλλά με πλήρη απουσία μπάσου. Μοιράστηκαν τους vintage southern ήχους και τις πεντατονικές τους (ντυμένα με μία ‘70s αισθητική) με το κοινό που μαζευόταν περιμένοντας βασικά τους 4 Χιλιομοδαίους. Παρουσιάστηκαν κομμάτια από το ομώνυμο 7ιντσο single και το πιο πρόσφατο EP, “Once Upon A Whiskey” (10ιντσο), μέσα σε 40 λεπτά, που σίγουρα ωφέλησαν τους Hollers, γεμίζοντάς τους με εμπειρίες και δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τους γνωρίσει καλύτερα.

 

 

1000mods ξανά λοιπόν και το πρώτο αίμα λέγεται “Above 179”. Βρώμικα riffs, φουλ παραμόρφωση από vintage ενισχυτές και ένα wall of sound που παρασύρει τους πάντες. Το πρώτο μεγάλο σούσουρο και mosh-pit άνοιξε μονομιάς με το Δάνη να μοιράζει αβέρτα χαμόγελα κι ευχαριστίες, το Λάμπρο να ταρακουνάει όλο το Θέατρο με τα χτυπήματά του και τους δύο κιθαρίστες, Γιάννη και Γιώργο, να εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους. Υπάρχουν όμως και αδυναμίες που δεν κρύβονται εύκολα από το κοινό. Πρώτη και καλύτερη στο “El Rollito” όπου ο χώρος άρχιζε να καπνίζει από τα καπνογόνα και το χοροπηδητό να δίνει και να παίρνει, ειδικά στις μπροστινές σειρές.

 

 

Στα “Low” (της πουτάνας το κάγκελο), “Claws” και “7 Files” o κόσμος ξεσηκώνεται για τα καλά γεμίζοντας χαρά και την ίδια τη μπάντα, ενώ τα “The Son” και “Into the Spell” έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως και το κοινό ξέρει τους στίχους απ’ έξω. Ομοίως και στο πολύ δυναμικό “Electric Carve” και τα mosh-pits να ανοίγονται παντού. Το “She” αφιερώνεται παραδοσιακά στις κυρίες και δεσποινίδες του κοινού και, παρόλο που ο Δάνης μας προτρέπει να αποφεύγουμε τα φάρμακα, το “Loose” και η άψογη εκτέλεσή του θα μας κάνουν να πάμε κατευθείαν στον ψυχίατρο.

 

 

Για το τέλος, ξεχώρισε φυσικά το απολαυστικό “Vidage” στο encore (που ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος) όπου γίνεται πανικός με ανελέητα ‘ωωω ωω’ από το κοινό. 2 χρόνια στο δρόμο, οι Μods, έμαθαν πολλά και παρουσίασαν ακόμα περισσότερα στον κόσμο που γέμισε το Θέατρο Βράχων χωρίς να γίνει ωστόσο sold-out. Ένας μεγάλος κύκλος συναυλιών έκλεισε για το “Repeated Exposure To…” και ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας σε νέα μονοπάτια δόξας για τους Κορίνθιους. Όπου κι όποτε και αν παίζουν, εμείς θα ακολουθάμε.

 

 

 

 

Setlist:
1. Above179
2. El Rollito
3. Claws
4. Road to Burn
5. She
6. Low
7. Loose
8. The Son
9. Desert Side of Your Mind
10. Into the Spell
11. On a Stone
12. 7 Flies
13. Electric Carve
Encore:
14. Vidage
15. Super Van Vacation

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

Comments