Ανταπόκριση: 1000MODS, Wish Upon A Star @Piraeus Academy, Αθήνα (17/03/2018)

1000MODS επέστρεψαν στο Piraeus 117 Academy, αμέσως μετά την πρώτη αμερικάνική τους περιοδεία και 14 μήνες μετά την τελευταία τους εμφάνιση στον ίδιο χώρο, με μια συναυλία αντάξια της δυναμικής τους ως ένα από τα πιο δημοφιλή και μπαρουτοκαπνισμένα συγκροτήματα της γενιάς τους.

 

 

Special Guests οι Wish Upon A Star, οι Αθηναίοι punk rockers που κλήθηκαν να βάλουν πρώτοι φωτιά στο Academy γύρω στις 9 παρά 10 περίπου. Με το χώρο σχεδόν γεμάτο, οι WUAS, βίωσαν σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μαζί κι εμείς που τους βλέπαμε για πρώτη φορά. Το κουαρτέτο φάνηκε άριστα προβαρισμένο, εντελώς άνετο επί σκηνής και χαλαρό, άκρως επικοινωνιακό και συνάμα χαμογελαστό, δείγμα του πόσο χάρηκε το σαραντάλεπτο που του αναλογούσε. Παρουσίασαν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, με πιο πρόσφατο το “Through Thick and Thin”, καθώς και δύο ολοκαίνουργιες συνθέσεις, με καλύτερη στιγμή τους το “Sleep On It” αν δεν κάνω λάθος. Με πολύ δυναμικό ήχο και καλό φωτισμό, οι Wish Upon A Star, κέρδισαν νέους οπαδούς, σαν και του λόγου μου, και ένα ζεστό χειροκρότημα.

 

 

Παρά την 25λεπτη καθυστέρηση των 1000MODS, αυτό που επικράτησε όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του “The Son” λέγεται πανικός. Πλέον, τα πράγματα με τα παιδιά από το Χιλιομόδι έχουν σοβαρέψει σε τεράστιο βαθμό. Επαγγελματίες παγκόσμιας εμβέλειας σε όλα τους. Άψογα σκηνικά, εκπληκτικός φωτισμός και ένα πελώριο πανό για φόντο συνθέτουν την παρουσία τους στην πρωτεύουσα. “Electric Carve” για τη συνέχεια και mosh-pits ανοίγονται παντού. Από τα σκαλοπάτια αριστερά ακούγεται ένα μπούκωμα σαν βουητό μεταξύ κιθάρας και του μπάσου του Δάνη αλλά μέσα σε λίγα λεπτά όλα ξεκαθάρισαν.

 


Η, δίωρη συνέχεια, ήταν ένα υπερθέαμα μουσικό -κυρίως- και σκηνικό, που όμοιο του είδαμε πέρσι από…τους ίδιους. Να και το “Into The Spell” (όλε), τα “Loose”, “Above 179”, “Claws”, το “Low” που όλοι κάθονται κάτω και ξέρουν τι να κάνουν και πότε, το “She” που αφιερώνεται στις κυρίες και δεσποινίδες του κοινού, το “Vultures” που μιλάει για τα όρνια στα βουνά της Κορίνθου, το “7 Flies” πάντα καλοδεχούμενο από όλους και η φοβερή έκπληξη, το πρώτο τραγούδι που έγραψαν οι MODS, το “The Desert Side Of Your Mind”.

 

 

Το κοινό ζητά κι άλλο, η θερμοκρασία στο χώρο έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη και ο εξαερισμός, όσο καλός και αν είναι, δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ο Δάνης, αν και λιγομίλητος, μας παροτρύνει για μπάχαλα και η ανταπόκριση μεγάλη. Το τέλος έρχεται με την αγία τριάδα των “El Rollito”, “Vidage” (που το βρωντοφωνάζει όλος ο κόσμος) και φυσικά το 8λεπτο ολοκαύτωμα του “Super Van Vacation”. Αποθέωση πραγματική, πλέον το όνομα είναι 1000MODS με όλα τα γράμματα κεφαλαία γιατί το αξίζουν, το δικαιούνται. ΑΥΤΗ η συναυλία ΠΡΕΠΕΙ να βγει σε DVD και να αποτελέσει το πρώτο live άλμπουμ της μπάντας. Είναι απόδειξη και τεκμήριο για το τι εστί ελληνική Σκηνή.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τους Χιλιομοδίτες οπουδήποτε τους πετύχετε αυτό το καλοκαίρι. Είναι εμπειρία ζωής. Άξιοι.

 

Setlist:
1. The Son
2. Electric Carve
3. Road to Burn
4. Above179
5. Claws
6. Loose
7. Low
8. Desert Side of Your Mind
9. Into the Spell
10. On a Stone
11. She
12. 7 Flies
13. Vultures
14. El Rollito
Encore:
15. Vidage
16. Super Van Vacation

 

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέξανδρος

 

 

Comments