Ανταπόκριση: 2 Music Highway Festival-Day 1@Faris Hotel, Ορεινή Λακωνία (10/8/2018)

Το Highway Festival είναι μία προσπάθεια που γίνεται από όσο τουλάχιστον έχω καταλάβει κυρίως από τους Mr Highway. Το φεστιβάλ  φιλοξενείται στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην Ορεινή πλευρά της Λακωνίας. Είναι η δεύτερη φορά που έλαβε μέρος το φεστιβάλ στον ξενώνα Faris, ένα μέρος που παρά την όποια ταλαιπωρία μπορεί να αντιμετωπίσεις λόγω της διαδρομής αξίζει.

 

 

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τους 4bidden, μία τοπική μπάντα η οποία παίζει διασκευές. Είχε συμμετάσχει και στο περσινό φεστιβάλ, αλλά αυτή τη φορά προφανώς ήταν καλύτεροι. Έπαιξαν περίπου 40 λεπτά και σίγουρα θα ήθελα του χρόνου να ακούσω και δικά τους κομμάτια.

 

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Mr Booze από την Καλαμάτα, οι οποίοι με την τρίτη κυκλοφορία τους φρέσκια ακόμα και έχοντας λάβει πολύ καλές κριτικές, παρουσίασαν ολόκληρη επί σκηνής. Καλοπροβάρισμενοι και με πολύ καλή σκηνική παρουσία τράβηξαν τα βλέμματα και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

 

      

 

Στη συνέχεια τη σκηνή ανέλαβαν οι Drunk Jackals οι rockers από τη Κόρινθο. Προσπάθησαν να κρατήσουν τα vibes σε υψηλές συχνότητες έχοντας τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές τους μιας και κάπου μετά τα 3 πρώτα κομμάτια φάνηκαν να κουράζουν.

 

      

 

Μετά τους Drunk Jackals ήρθε η σειρά να εμφανιστούν οι Roundlights,  όπου τα μέλη τους κατά το ήμισυ είναι από τη Καλαμάτα και το άλλο μισό από τη Θεσσαλονίκη όπου και εδρεύουν. Για όσους δεν τους είχαν δει επί σκηνής ή δεν είχαν ακούσει σίγουρα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Η όλη ενέργεια και το attitude της μπάντας δεν άφησε κανέναν αδιάφορο, όπως επίσης το υλικό τους το οποίο κατά την άποψή μου αποδίδεται καλύτερα στις live εμφανίσεις τους.

 

      

 

Οι Mr Highway, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή μετά από λίγο με το γνωστό Country Rock ύφος τους απέδειξαν ότι το κοινό τους, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετό, δικαίως τους αγαπάει σαν τέτοιο βαθμό. Καλοδουλεμένες εκτελέσεις των κομματιών τους από τη δισκογραφία τους, δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα πάρτυ στο κοινό που ήδη είχε γεμίσει το χώρο. Από τις τέσσερις φορές που έχω δει την μπάντα θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή τους.

 

      

 

Και επιτέλους έφτασε η στιγμή των Nightstalker. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση απo τη θρυλική μπάντα που έπαιξε περίπου στη μία ώρα και 20 λεπτά και έμοιαζε να απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου και την πολύ ωραία ατμόσφαιρα του μέρους.  Μάλιστα σε κομμάτια όπως τα Dead Rock Commandos, Baby God is dead, Just a burn και πολλά ακόμα ο κόσμος έμοιαζε εκστασιασμένος. Η κορύφωση ήρθε ως συνήθως στο τέλος με το Children of the Sun που δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα κάνοντας το κοινό να αγκαλιαστεί και να τραγουδήσει. Ήταν το κερασάκι στη τούρτα μιας υπέροχης βραδιάς.

 

      

 

Σε γενικές γραμμές και όσον αφορά τη διοργάνωση, σίγουρα μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω παρά τη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος για να φτάσει στον ξενώνα όπως είπα και στην αρχή. Με την άφιξη του,  αμέσως θα καταλάβει ότι άξιζε τον κόπο. Οργάνωση, ευγένεια και εξυπηρέτηση στο μέγιστο βαθμό με δύο μόνο παρατηρήσεις.

 

Θα ήταν καλό να μπουν κάποιες αφίσες στη διαδρομή ώστε να διευκολύνουν τους επισκέπτες για το που πρέπει να κατευθυνθούν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αλλά θα μου άρεσε η σκηνή να βρισκόταν σε ένα άλλο χώρο. Κατά τα άλλα δεν θα το χάσουμε και για τις επόμενες χρονιές και να κάνετε και εσείς το ίδιο.

 

 

Για το Rock Overdose

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κατσιρέας-Σωτήρης Μανωλόπουλος

 

Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζή-Δημήτρης Καραμπάτσος

Comments