Ανταπόκριση: 25 Χρόνια NIGHTSTALKER, 4/4/2014 @ Gagarin, Αθήνα

Από την Παρασκευή προσπαθώ να “μαζέψω το μυαλό” μου ώστε να περιγράψω όσα ζήσαμε στην 25η επέτειο των Nightstalker στο Gagarin. Αν μπορούσα να εκφραστώ μόνο με επιφωνήματα οι επόμενες σειρές θα ήταν γεμάτες θαυμαστικά και emoticons…

 

Το sold out ήταν αναμενόμενο και δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος έψαχνε απεγνωσμένα ένα “μαγικό χαρτάκι” ακόμη και λίγα λεπτά πριν ανοίξουν οι πόρτες… κι αυτό όχι γιατί είχε καιρό να τους δει ή πως δε θα τους ξαναδεί σύντομα, ούτε γιατί δεν είχε άλλη επιλογή διασκέδασης εκείνο το βράδυ και το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε. Απλά επειδή, τα lives των Nightstalker είναι μια rock εμπειρία… άκρως εθιστική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επέτειο! Κάπως έτσι βρεθήκαμε σ’ ένα Gagarin γεμάτο κι ένα live ΓΑΜΑΤΟ!

 

Ιδανικός τρόπος για να γιορτάσεις είναι παρέα με φίλους - συνοδοιπόρους  κι έτσι η βραδιά ξεκίνησε με καλεσμένους τους Darkstar, που ανέλαβαν να ζεστάνουν το πλήθος με τις hardcore μουσικές τους και τη δυναμική σκηνική παρουσία τους που εύκολα σε παρέσυρε σε γερό headbangin!

 

Σειρά είχαν οι Deus Ex Machina, που άναψαν φωτιές με το φρέσκο “Sound Of Liberation” για να μας αποτελειώσουν με το all time classic “Execute” και το αναμενόμενο stage dive του Σταύρου στο κοινό, τις αντιδράσεις του οποίου μπορώ να πω ό,τι τις περίμενα πιο έντονες αλλά γρήγορα διαπίστωσα πως κρατούσαν δυνάμεις για αυτό που ακολούθησε … άλλωστε η βραδιά άνηκε στους Nightstalker!

 

 

Φτιαγμένοι” όπως ήμασταν όλοι μαζί και οι τρεις γενιές Nightstalkerαδων , όσοι τους είχαν πρωτοδεί στο Ρόδον το ‘91 και όσοι τους γνώρισαν πιο πρόσφατα, είδαμε ξαφνικά έναν clown λες κι ήταν βγαλμένος από το rock n’ roll circus να μας καλωσορίζει στο show! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε κι έτσι ξεκίνησε  ένα μουσικό ταξίδι απ’ το “Side FX” του 1994, στο “Dead Rock Commandos” του 2012 … σε μια εμφάνιση γεμάτη από την μαγική ενέργεια του “μαστουρωμένου” rock των Nighstalker, με έκδηλη την εκρηκτική χημεία μεταξύ μπάντας και κοινού.

 

Highlights στιγμές υπήρξαν πολλές, π.χ. όταν ανέβηκε στη σκηνή για μαγικά voodoo στα drums ο Magos ως άλλος Mad Prophet, όταν πήρε το μικρόφωνο μαζί με τον Argy o αδερφός του ο Dodo, όταν ο Σταύρος έσπρωξε τον Argy σε stage dive, όταν ανέβηκαν οι Last Drive στο Line... Χαμός από στιγμές και συναισθήματα, κραυγές και "αγάπη μόνο" που πλημμύρισαν το ασφυκτικά γεμάτο Gagarin! 

 

Δεν επρόκειτο για μια ακόμη συναυλία των Nightstalker, αλλά για μια μεγάλη ανοιξιάτικη – “διονυσιακή” γιορτή της μουσικής που δε ξέρω αν οι ίδιοι οι Nightstalker είχαν φανταστεί ή έστω ονειρευτεί τις διαστάσεις που θα έπαιρνε αυτό που δημιούργησαν πριν 25 χρόνια, το στοιχείο δηλαδή που τους έχει κρατήσει στην σκηνή ζωντανούς και ανεξίτηλους!

 

Το σίγουρο είναι πως ο στόχος επιτευχθεί. Οι … Στόκοι κατάφεραν κι αυτοί με την επετειακή τους συναυλία να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας της ελληνικής σκηνής… Δεν ήταν λίγοι άλλωστε οι φίλοι που τίμησαν με την παρουσία τους on stage τους … εορτάζοντες, τόσο η παλιά γενιά, με τους Lord13, Last Drive, Deus Ex Machina, DarkStar αλλά και οι νεότεροι Planet Of Zeus, 1000mods, που πήραν σίγουρα μαθήματα αυθεντικής ροκιάς… χωρίς πολλά εφέ… Τα πράγματα είναι απλά άλλωστε,  το rock χρειάζεται μόνο αγάπη και να είσαι γνήσιος και ελεύθερος!  Τέτοιες εικόνες αποτυπώθηκαν στη μνήμη μας, τέτοιες εμπειρίες ευχόμαστε να ζούμε και για τα επόμενα 25 χρόνια μαζί με τα παιδιά μας!

 

Με αυτό τον τρόπο ήρθε η κορύφωση … για encore πρώτη φορά ζωντανά το “Children Of The Sun” και ολόκληρη η οικογένεια των Nightstalker, φίλοι και συνοδοιπόροι της ελληνικής σκηνής μια αγκαλιά με τον κόσμο, όλοι ΈΝΑ να τραγουδούν εκστασιασμένοι …

 

25 χρόνια Nightstalker …  & they still have a lot of way to go!

 

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Φωτογραφίες: Πάνος Ηλιόπουλος

 

 

Comments