Ανταπόκριση: 6o Horns Up Festival @ Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων (20/8/2021)

Για πότε πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος ούτε που το κατάλαβα.

Κουρασμένοι από πανδημίες, περιορισμούς, στερήσεις στο χώρο των live εμφανίσεων κτλ, είχαμε την τύχη να ξαναβρεθούμε στα Τρίκαλα όπου πραγματοποιήθηκε το 6ο Horns Up Festival στον υπαίθριο χώρο του Βυζαντινού κάστρου.

 

6 μπάντες λοιπόν, μας χάρισαν μια μαγευτική βραδιά και, χάρις στην άψογη οργάνωση, φύγαμε γεμάτοι και χορτασμένοι από μια ποικιλία μουσικών ακουσμάτων. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.


Τη βραδιά άνοιξαν οι The Sullen.

 

 

Καθώς ήταν και η πρώτη live εμφάνιση του προσωπικού αυτου σχήματος του Πέτρου Πεταλά (ex-Web, ex-Final Words Of Sorrow), τα παιδιά τα έδωσαν όλα και μας εξέπληξαν με 5 αιματοβαμμένες κομματάρες. Τα Unholy επιβλητικά φωνητικά καθώς και οι death/doom/black ριφάρες, έκαναν αυτή την πρώτη τους εμφάνιση αξέχαστη. Ήταν ένα εξαιρετικό μισάωρο, ιδανικό για το άνοιγμα της βραδιάς και αυτό φάνηκε άλλωστε και από την ανταπόκριση του κοινού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να τους ξαναδούμε onstage.

Setlist: 1.Compass 2.Crimson 3.Earthern sky 4.Rituals of death

5.For strange times ahead

 


 

Στη συνέχεια, και καθώς ο κόσμος είχε τελειώσει την προθέρμασνη, έκαναν την δυναμική εμφάνισή τους οι Human Genom.

 

 

Οι “παουεράδες” από τον Αλμυρό, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το single “Tears of Angels” τον Ιούνιο, ανέβασαν τη θερμοκρασία με τις καλοδουλεμένες δουλειές τους , καθώς και με 2 διασκευές (Judas Priest και Iron Maiden).
Στο μικρόφωνο απολαύσαμε τον Αλέξανδρο Σιδεράκο τον οποίο είχαμε δει και πέρισυ στον ίδιο χώρο με τους Dreamrites.

Setlist:  1.For So Long 2.Spreading By Your Wings 3.Diamonds And Rust 4.Mistake 5.Tears Of Angels 6.Flight Of Icarus 7.Steeler

 


 

Τρίτοι, και πολύ δυνατοί, εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Kemerov από τις Σέρρες.

 

 

Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα Live και μπορώ να πω ότι η μπάντα είναι κομμένη και ραμμένη για τέτοιες εμφανίσεις! Επιβλητικός death metal ήχος, αβυσσαλέα φωνητικά, δεν ξέρω πώς καταφέραμε να παραμείνουμε καθιστοί (damn corona). Απολαύσαμε τόσο τα δικά τους κομμάτια όσο και τις διασκεύες από Unsane και Exodus.

Ήταν μια εντυπωσιακή παρουσία στο φεστιβάλ και έκαναν τις καρδιές μας να χτυπούν στους ρυθμούς του απίθανου drummer.

 

Setlist: 1.Fabricated Gods 2.Anti-Hero Tights 3.Nail 4.Count Me Out 5.Free from Sin 6.Sane 7.Sick 8.Hate Speech 9.Plague of Nations 10.Idiocracy 11. Possess 12.Lesson in Violence

 


 

Τέταρτη στη σειρά, εμφανίστηκε μία μπάντα, που το μέγεθός της, δεν μπορείς να το αντιληφθείς 100% εάν δεν τους  παρακολουθήσεις πάνω στη σκηνή.

 

 

Ο λόγος φυσικά για τους τεράστιους Serpent Noir.

Με τον ήλιο να έχει πέσει για τα καλά, και τους πυρσούς αναμμένους η σκοτεινή αυτή μπάντα ανέβηκε στη σκηνή και μας ξεσήκωσε με την αξιοζήλευτη black metal δουλειά τους παίζοντας κομμάτια τόσο από το Death Clan Od όσο και από Seeing Through the Shadow Consciousness και Sanguis XI, προετοιμάζοντας το κοινό για μία ακόμα τεράστια Βlack Metal μπαντάρα που ακολούθησε.

 


 

Και αναφέρομαι φυσικά στους Aherusia!

 

 

Μοναδικοί καλλιτέχνες στο είδος τους, αν και είχαν μια ατυχία με τη γκάιντα, αποθεώθηκαν από το κοινό όπως κάθε φορά. Κάτω από το φως του φεγγαριού μας ταξίδεψαν σε μαγικούς κόσμους με τις ιδιαίτερες μελωδίες τους, τον ποιητικό στίχο και τα τα φωνητικά που σου προκαλούν δέος. Το μεθυστικό μείγμα της Folk Black metal μουσικής με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, μας κέρδισε αμέσως, καθώς και το χιούμορ του Γιώργου Μελά, ο οποίος μας έκανε να γελάσουμε ευχάριστα κάθε φορά που τελείωναν ένα από τα κομμάτια τους, τα οποία ήταν και από τους 4 δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει.

Setlist: 1.Ανάσα άνασσα 2.Ανάβασις 3.Ανώνυμος 4.Δαμάζων Χάη  5.Αγρίμια 6.Αντ’ αμαν παλικάρι 6.Lux occulta 7.Methexis 8.Arbor Martyrum

 


 

Τη βραδιά έκλεισαν οι γνωστοί Dexter Ward, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους τον Ιταλό τραγουδιστή τους αυτή τη φορά λόγω των συνθηκών του κορονοϊού.

 

 

Στη θέση του τραγούδισε ο Βαγγέλης Κρούσκας από τους Valor, ο οποίος προσωπικά μου φάνηκε ότι ταίριαξε γάντι στην μπάντα.

Ήταν ένα πολύ ωραίο κλείσιμο της αυλαίας με επικότροπο heavy metal, και τα μέλη άξιζαν το χειροκρότημα που έλαβαν.

 

Setlist: 1.Return of the blades 2.Evil Nightmares 3.Stone Age Warrior 4.Conan The Barbarian 5.These metal Wings 6.Fighting for the Cross 7.In The Days of Epic Metal «Και ξανά Return of the Blades»

 

 

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν τα παιδιά της διοργάνωσης καθώς και όλες τις μπάντες για τη βραδιά-καταιγίδα που μας χάρισαν (ευτυχώς ο καιρός ήταν με το μέρος μας).

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Αντιγόνη Ηλιοπούλου

 

Comments