Ανταπόκριση: AILAFAR – Dj show with Dr. Love στο Silver Dollar, Θεσσαλονίκη, 27/2/15

Οι Ailafar είναι μια μπάντα που δραστηριοποιείται στην μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Πυρήνας της μπάντας είναι ο κιθαρίστας/τραγουδοποιός Γιάννης Τζώρτζης. Η σύνθεση της μπάντας έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια αρκετές φορές. Τελευταία φορα που τους είδα ζωντανά αν δεν κάνω λάθος είχαν ακόμα για τραγουδιστή τον πρωην τραγουδιστή των Hardways (ιστορική 90s hard rock μπάντα της πόλης).

Ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία τους live εμφάνιση,εμφανίζονται για πρώτη φορά μόνο με γυναικεία πρώτη φωνή (Elisabeth Mari). Aυτό δουλεύει καλά σε κάποια κομμάτια και όχι και τόσο καλά σε άλλα, στα οποία η ανδρική παρουσία στα φωνητικά πρόσδιδε στο κομμάτι.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ Long Way To Imagery” το 2011, μόνο ανεπίσημα όμως. Τα κομμάτια μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube. Aυτή την εποχή έχουν μόλις τελειώσει την δουλειά στο δευτερό αλμπουμ τους,και ξαναβγαίνουν στον “δρόμο”.

 

Το στυλ της μπάντας παρεμένει pop-rock με τάση προς το hard rock. Ένα ιδιαίτερα μελωδικό στυλ που σπανίζει, όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδωμένα, αλλά και παγκόσμια. Πενταμελές σύνολο, με μια κιθάρα και πλήκτρα, εκτελούν αρκετά καλά εκτός απο τα δικά τους κομμάτια και κλασικές διασκευές.

Συγκεκριμένα απόψε παίζουν τις εξής διασκευές : It's So Hard” - Anouk, ”One Shot Of Poison” - Lita Ford, ”Wild Child” - Heart, ”In These Arms” - Bon Jovi, ”Living Out Of Touch” - Kingdom Come, ”Hide Your Heart” - Kiss, ”Dude Looks Like A Lady” - Aerosmith, ”Seperate Ways” - Journey (με την παρουσία επι σκηνής της πρώην τραγουδίστριας της μπάντας,Τατιάνας Οικονόμου),”It's Only Love” - Bryan Adams και “Ηysteria” & Animal” απο Def Leppard.

Tα αναμηγνύουν με τα δικά τους από το πρώτο άλμπουμ Salvation Road”, ”Give Me Some Feeling”, ”Nostalgia”, ”Make Life Worth The Ride”, καθώς και μερικά καινούρια κομμάτια από το επερχώμενο δεύτερο άλμπουμ.

 

Σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα καλοί σε αυτό που κάνουν. Λίγη δουλειά χρειάζονται στις πίσω φωνές. Ο Τζώρτζης αποδίδει αρκετά ικανοποιητικά,ακόμα και κομμάτια που έχουν γραφτεί για δύο διαφορετικές κιθάρες (όπως τα κομμάτια των Leppard),αν και η προσέγγιση του είναι ιδιαίτερα μελωδική (σε σχέση με τα πιο hard rocking originals). Η όλη βραδυά κυλάει περίπου στο ίδιο τempo, κάτι που είναι ίσως λίγο μονότονο για μερικούς, αλλά αυτό ειναί το προσωπικό στυλ της μπάντας. Mid tempo,μελωδικό pop – rock,με γυναικεία (πλέον μόνο) φωνητικά,και σχεδόν ένα country groove στο παίξιμο του ώρτζη.

Aπόψε αν και δεν ήταν στην καλύτερη τους βραδυά,έχοντας αποχή για ενάμιση χρόνο από τις ζωντανές εμφανίσεις,παρ'όλα αυτά δεν μας άφησαν παραπονεμένους. Και το γεγονός ότι εμφανίζονται συνήθως χώρις αντίτιμο,σε μια τόσο αβέβαιη εποχή,τους κάνει μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για να περάσει κανείς μια ρομαντική ροκ βραδυά. Αναμένουμε το καινούριο άλμπουμ...

Την βραδιά συνέχισε ο γνωστός Dj στον χώρο του hard rock της χώρας, Dr. Love, με κλασική party διάθεση.

 

 

Για το Rock Overdose,

Μπάμπης Καισας

 

Comments