Επέλαση των Σουηδών στην Θεσσαλονίκη και όλα τα βλέμματα των οπαδών ήταν στραμμένα στο Fix Factory Of Sound, όπου οι heavy metallers Grand Magus και οι εκρηκτικοί Vikings Amon Amarth θα εμφανίζονταν επί σκηνής.
Ο κόσμος άρχισε να εισέρχεται από νωρίς στον συναυλιακό χώρο, άλλωστε δύο μπάντες από την dream team της Σουηδίας ήταν η απόδειξη πως θα παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό show, όπως και συνέβη.
Η πρώτη εμφάνιση των Grand Magus στην Θεσσαλονίκη ήταν εξαιρετική, ο JB και η παρέα του ανέβηκαν στην σκηνή στις 20:30 με το “I The Jury”συνεχίζοντας με τα “Sword Of The Ocean”, “Varangian” και το κλασικό “Steel Versus Steel”. Ο master mind JB έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση των οπαδών, συνηδητοποιώντας πως έχει ένα μεγάλο fan base στην χώρα μας και μας αντάμειψε με τις μεστές και καθηλωτικές ερμηνείες του. Το τρίο από την Σουηδία, έδειξε πως δεν χρειάζονται περίπλοκα πράγματα ή περισσότερα όργανα από τα βασικά ( bass, guitar, drums), για να δημιουργήσεις εξαιρετική ποιοτική μουσική.
Στη συνέχεια ακούσαμε τα “Ravens”, “Iron Will” ( highlight μαζί με τα Steel versus steel και Hammer Of The North ), “Like The Oar Strikes The Water” και έκλεισαν την εμφάνιση τους με το εξαιρετικό “ Hammer Of The North” που όπως τονίσαμε ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς με το κοινό να τραγουδάει τους στίχους απογειώνοντας την live εκτέλεση του.
Grand Magus Set List:
I The Jury
Sword Of The Ocean
Varangian
Steel Versus Steel
Ravens
Iron Will
Like The Oar Strikes The Water
Hammer Of The North
Αδιαμφισβήτητα, οι Grand Magus απέδωσαν εξαιρετικά και δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εξόρμηση των εκρηκτικών Vikings!
Το ρολόι έδειχνε 21:50 και οι Amon Amarth ανεβαίνουν στην σκηνή μέσα σε επευφημίες καθώς παίζει το intro.
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε, εναρκτήριο κομμάτι το “The Pursuit Of Vikings “ με την μπάντα σε τρελά κέφια να αποδίδει άψογα καθ’όλη την διάρκεια του εξαιρετικού show!
Ακολούθησε το “As Loke Falls” με το κοινό να εκστασιάζεται. Το show τους τα είχε όλα, εξαιρετικές ερμηνείες από τον γίγαντα Johan Hegg, άρτιο παίξιμο από τον κιθαριστικό όλεθρο των Olavi Mikkonen και Johan Soderberg, και ένα άψογο rhythm senction από τους Ted Lundstrom και τον πρόσφατα αφιχθέντα Jocke Wallgren.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τα “First Kill”, “The Way Of Vikings”, “At Dawn’s First Light”, “Cry Of The Black Birds”, “Deceiver Of The Gods”, με το κοινό να αναλώνεται σε mosh pit, circle pit και wall of death, ναι καλά διαβάσατε έγινε και wall of death!
Η επικοινωνία της μπάντας με το κοινό ήταν εξαιρετική, με την μπάντα να συνεχίζει το show της με τα “On A Sea Of Blood”, “Destroyer Of The Universe” , “Death In Fire”, “One Thousand Burning Arrows”.
Τα “Father Of The Wolf “, “Runes To My Memory”, War Of The Gods” που ακολούθησαν ήταν το τελειωτικό χτύπημα, οι εκρηκτικοί Σουηδοί είχαν έρθει με άγριες διαθέσεις αποδεικνύοντας τον λόγο που θεωρούνται μια από τις καλύτερες live μπάντες στον πλανήτη.
Για το encore μας τίμησαν, παίζοντας τα “Raise Your Horns” ( απίστευτο συναυλιακό κομμάτι ), όπως αποδείχτηκε, “Guardians Of Asgaard” ( αδρεναλίνη στο φουλ σε ένα από τα πολλά highlights της βραδιάς και έκλεισαν την τέλεια κατά τον γράφοντα και πιστεύω όλων των παρευρισκομένων εμφάνιση τους με το έπος “Twilight Of The Thunder God”.
Συνοψίζοντας, η επέλαση των Σουηδών θα μείνει για αρκετό καιρό χαραγμένη στην μνήμη μας, τόσο οι Grand Magus και οι Amon Amarth παρέδωσαν μαθήματα επαγγελματισμού, αρτιότητας και πρόσφεραν στο κοινό ένα καταπληκτικό show!
Και στις δύο εμφανίσεις, ο ήχος ήταν αξιοπρεπέστατος, το κοινό καταπληκτικό κάτι που έκανε αρκετές φορές τον κύριο Hegg να υποκλιθεί, όπως άλλωστε υποκλιθήκαμε και εμείς έπειτα από την εξαιρετική απ’όλες τις απόψεις εμφάνιση τους!
Ο κύριος Hegg αποχαιρετώντας, μας είπε πως ελπίζει να τα πούμε σύντομα και γνωρίζοντας πως με την νέα χρονιά οι εκρηκτικοί Σουηδοί συνεχίζουν να περιοδεύουν, ήδη κάνουμε όνειρα για μια νέα εμφάνιση τους μαζί με τους Dark Tranquillity!
Μέχρι τότε “Raise your thorns”…
Amon Amarth Set List:
The Pursuit Of Vikings
As Loke Falls
First Kill
The Way Of Vikings
At Dawn’s First Light
Cry Of The Black Birds
Deceiver Of The Gods
On A Sea Of Blood
Destroyer Of The Universe
Death In Fire
One Thousand Burning Arrows
Father Of The Wolf
Runes To My Memory
War Of The Gods
Encore:
Raise Your Horns
Guardians Of Asgaard
Twilight Of The Thunder God
Για το Rock Overdose,
Παναγιώτης Κωνσταντής
Φωτογραφίες: Γιαννης Αντωνίου
https://www.youtube.com/watch?v=wz87MqEnF8w
https://www.youtube.com/watch?v=pqFH17k4opE


















