Ανταπόκριση: ANASTASIO FARINI-Sparklight – The Updates – Circus Veil @ Eightball, Thessaloniki-27/4/2014

"Aπίστευτη βραδιά !!! "

Κυριακή 27 Απριλίου και ο Anastasio Farini, επιλέγει την πόλη του και το Eightball για την παρουσίασης του προσωπικού του άλμπουμ "Lil' Angel".

Sparklight, The Updates και Circus Veil είναι οι support μπάντες που θα σταθούν στο πλευρό του αυτή τη βραδιά, όλα παιδιά της Θεσσαλονίκης, που ο Anastasio Farini τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Η ώρα είναι ήδη 20.30, τα πρώτα άτομα βρίσκονται στον Eightball  με αρκετούς ακόμα να συνεχίζουν να έρχονται και οι Sparklight, ανεβαίνουν στην σκηνή δηλώνοντας ταυτόχρονα και την έναρξη της απίστευτης βραδιάς που πρόκειται να ακολουθήσει.  Γεμάτοι ενέργεια  δεν έπαψαν λεπτό να το χαίρονται κάτι που συνέχισαν να κάνουν και όταν βρισκόταν κάτω από την σκηνή. Μας ταρακούνησαν με τον Hard Rock ήχο τους. Πρόκειται για νέα μπάντα, πολύ καλά δεμένη, που έχει πολλά να δώσει μελλοντικά.

H εμφάνισή τους κράτησε  περίπου ένα μισάωρο, με έξι κομμάτια και τα έδωσαν όλα στο τελευταίο, προαναγγέλοντας την συνέχεια με Updates.

Sparklight:
Vocals: Μιχάλης Μπάκας
Lead Guitar: Δημήτρης Τραγάκης
Rhythm Guitar: Σοφιανίδης Πέτρος
Bass: Οικονόμου Ιάσονας
Drums: Οικονόμου Δημήτρης

 

Setlist:

Sparklight

Are you gonna go  my way?

Crazy bitch

Six string life

What do you want

Living after midnight

The hant

Είναι ήδη 21. 15 και ήρθε  η ώρα να ανέβουν στην σκηνή οι The Updates. Δυναμική η παρουσία τους  κατάφεραν και κέντρισαν  το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη κιόλας στιγμή. Παίζοντας κομμάτια από την προσωπική τους δουλειά που όπως μας πληροφόρησαν, θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά και δύο covers (Down in hole και Bullet), κινήθηκαν δυναμικά στην σκηνή, λίγο περισσότερο από ένα μισάωρο.   

The Updates:
Vocals: Δημήτρης Τσελιόγλου
Guitar: Μάνος Χαλιβίδης
Bass – Backing vocals: Σπύρος Κάρτας
Drums, Backing vocals: Κώστας Σακελλαρίου

 

Setlist :

The Updates

Perfect world

Split

Torment

Pro-motion

Release

Down in hole

Bullet

 

Το ρολόι δείχνει δέκα παρά και ήρθε η σειρά του τρίτου support. Είναι οι Circus Veil, οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα έπαιξαν το δικό τους Freaking Out, από το επερχόμενο άλμπουμ τους. Αξιόλογη η εμφάνισή τους, δυναμική σκηνική παρουσία και εκφραστικότατος τραγουδιστής, κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού απ την πρώτη κιόλας στιγμή. Η εμφάνισή τους κράτησε λίγο περισσότερο σε διάρκεια από τους προηγούμενους.

Circus Veil:
Vocals: Lee Hale
Guitars: Paul Nikk
Guitars: Jimmy b
Bass: Taz Ames
Drums: Nick V

Setlist:

 Circus Veil

Reach the top

We don't celebrate

Future shock

Walk your way

Find the time

I stayed here

Right here in my arms

Gluttony

Freaking Out

Road to nowhere

Σε γενικές γραμμές και τα τρία support συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, το καταδιασκέδασαν και προετοίμασαν με τον καταλληλότερο τρόπο την εμφάνιση του πρωταγωνιστή της βραδιάς. Πιστεύω πως δικαίωσαν απόλυτα την επιλογή του Anastasio Farini .  Από την άλλη όμως ήταν και λίγο ρίσκο, λόγω της συνολικής μεγάλης χρονικής διάρκειάς τους.

Ο Anastasio Farini βρισκόταν όλη αυτή την ώρα ανάμεσα στον κόσμο, συζητούσε μαζί του και παρακολουθούσε ταυτόχρονα τους support. Πολύ φιλικός με όλους, ζεστή συμπεριφορά που σε κερδίζει απ την πρώτη στιγμή.

Η ώρα έχει πάει έντεκα και ήρθε επιτέλους η ώρα που όλοι περιμέναμε. Ο Anastasio Farini παίρνει την κιθάρα του και μαζί με την μπάντα του παίρνουν την θέση τους στην σκηνή. Έχουν τρελή διάθεση κάτι που αντανακλάται στο πρόσωπό τους, ειδικά σ αυτο του Farini.

Hey hey Lil'Angel, φωνάζει ο Anastasio Farini στο μικρόφωνο και το πρόγραμμα αρχίζει δυναμικά με το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ του. Ο Anastasio ξέρει πραγματικά να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα τόσο με τα κιθαριστικά σόλο του όσο και με την παρουσία του στην σκηνή. Χωρίς υπερβολές, σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή και κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος. Ξέρει να επικοινωνεί με τον κόσμο τόσο όταν βρίσκεται ανάμεσά του, όσο και όταν ροκάρει επάνω στην σκηνή. Πρόκειται για πραγματικό σταρ χωρίς όμως την αντίστοιχη συμπεριφορά.

Καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και συνέχισε στο επόμενο κομμάτι.

Στη συνέχεια παρουσίασε τους συμπαίκτες του, Ηρακλή  Ζώτο  (φωνητικά), Kωνσταντίνο Μακρινιώτη  (πλήκτρα), Nestor "Canister" Fotis (τύμπανα), και Βασίλη Παπαντωνίου (μπάσο) ο καθένας άξιος εκπρόσωπος του είδους του  και προσωπικοί του φίλοι (οπως τους αποκάλεσε) που στήριξαν αυτό το Live.

Η εμφάνιση του Anastasio Farini, κράτησε περίπου ένα δίωρο, χωρίς την μεσολάβηση διαλείμματος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλα τα κομμάτια του άλμπουμ, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο και πολλές κλασσικές επιτυχίες της ροκ. Κιθαριστικό και drums σόλο ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις.

Η επικοινωνία με το κοινό ήταν ασταμάτητη σε όλη την διάρκεια, και η ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ κοινού και Farini, ήταν το όμορφο στοιχείο της βραδιάς.

Το μόνο μειονέκτημα του Live ήταν η πολύ μεγάλη διάρκειά του. Μεγάλη, ήταν κυρίως, η διάρκεια των support. Αλλά Farini είναι αυτός !!! Αγαπάει νέα συγκροτήματα, αγαπάει ταλαντούχα παιδιά και το δείχνει δίνοντάς τους, την δυνατότητα να προβάλουν την δουλειά τους. Εμείς αγαπάμε Farini και τον καταλαβαίνουμε απόλυτα !!!

Το σίγουρο είναι πως ανταπόδωσε στο έπακρο όλους όσους περίμεναν αυτό το live.

Επόμενος σταθμός του, η Αθήνα. Προετοιμαστείτε, για μια δυναμική, ανεπανάληπτη, πολλά υποσχόμενη βραδιά !!!

 

 

 

Setlist:

Anastasio Farini
01. Intro (Dream Theater)
02. Lil’Angel
03. Wild Boyz
04. Bed Of Nails (Alice Cooper)
05. I Might Lie (Andy Taylor)
06. Unchain My Broken Heart
07. Sweet Lovin’ Girl
08. Rock The Night (Europe)
09. Anytime All The Time
10. I Will Be Loving You Forever
11. Anytime Anywhere (Gotthard)
- Drum & Bass solo
12. Brother To Brother
13. The Phantom Of The Opera (instrumental)
14. You Give Love A bad Name (Bon Jovi)
15. Like My Way Of Love
16. Fool For Your Loving (Whitesnake)
17. Prelude – Icarus opus 5
18. Burn (Rainbow)
19. Unchain My Broken Heart
20. Lil’Angel (finalle)

 

Για το Rock Overdose,

Κατερίνα Μπουδούρη

 

Comments