Ανταπόκριση: Arrayan Path / Illusory @Remedy, Αθήνα (10/3/2018)

Το περασμένο Σάββατο 10 Μαρτίου, οι Αθηναίοι metallers Illusory, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Κύπριους Epic/Power metallers Arrayan Path, δίνοντας ραντεβού σε φίλους και οπαδούς στο  Remedy live club.

 

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφτασαν στο club για το συγκεκριμένο event γύρω στις 9.00 το βράδυ και είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με αρκετούς μουσικούς διαφόρων Ελληνικών συγκροτημάτων οι οποίοι παραβρέθηκαν -μαζί με τους υπόλοιπους φίλους και οπαδούς -και αυτοί στο live τιμώντας τις δυο προαναφερθείσες μπάντες.

 

 

Γύρω στις 10.00 ανέβηκαν στη σκηνή οι Illusory, παρουσιάζοντας μας κατά κύριο λόγο τον καινούργιο τους δίσκο “ Polysyllabic” (2016) ,αλλά και τραγούδια του προηγούμενου δίσκου τους “The Ivory Tower”.

 

 

Από το πρώτο τους τραγούδι βάλθηκαν να μας αποδείξουν οτι ο κόπος και το ‘μικρό ταξίδι’ που κάναμε (τουλάχιστον εγώ) πηγαίνοντας στο Remedy για να τους δούμε και να τους ακούσουμε, μόνο χαμένος δεν θα πήγαινε.

 

    

 

Η μπάντα δεμένη, δουλεμένη στις πρόβες αλλά και μέσω των προηγούμενων πρόσφατων ζωντανών εμφανίσεων τους, μας έδειξε πως παίζεται το καλό metal.

 

    

 

Τα μελωδικά riffs έδιναν και έπαιρναν, το rhythm section στιβαρό, και ο τραγουδιστής Dee Theodorou με τη χαρακτηριστική μελωδική φωνή του απογείωνε τα τραγούδια.

 

Τη σκηνή μοιράστηκε με τους Illusory η τραγουδίστρια του μουσικού project Voice Box Μαργαρίτα Παπαδημητρίου στα τραγούδια  της μπάντας Odd-Y-Sea, Dreamshade, Solitary Nomad, The Eyes of Hades.

 

 

Το set list

 

A New Beginning

Bleak

One Sad Moment of Existence

Fake Reality

Odd-Y-Sea

Dreamshade

Insangel

A Few Days Make Eternity

Polysyllabic Thoughts

System’s Decay

Pale Moonlight

Solitary Nomads

The Eyes of Hades

All Blood Red

Ivory Tower

 

Μια θετικότατη δίωρη εμφάνιση από τους Illusory. Πολλά μπράβο !

 

 

Μετά από ένα μικρό ολιγόλεπτο διάλειμμα, γύρω στις 11.45 στη σκηνή ανέβηκαν οι Κύπριοι Arrayan Path, μια παγκόσμια μπάντα κατά τη γνώμη μου, οι οποίοι έχοντας στις τάξεις της τον τραγουδιστή Νικόλα Λεπτό, και έχοντας έξι δίσκους παρακαταθήκη στη μουσική τους διαδρομή (Road to Macedonia, Terra Incognita, Ira Imperium, IV: Stigmata, Chronicles of Light, Dawn of Aquarius), και με έναν ακόμη έτοιμο να κυκλοφορήσει σύντομα (ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ), σίγουρα θα δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν τα τραγούδια του set list που θα μας παρουσίαζαν, αφού τα περισσότερα είναι γνωστά και αγαπημένα.

 

 

Βέβαια κατά κύριο λόγο μας παρουσίασαν τραγούδια από το πρόσφατο καταπληκτικό album τους Dawn of Aquarius (2017), χωρίς όμως να αφήσουν παραπονεμένους και όλους όσους βρέθηκαν στο Remedy για να ακούσουν και τις παλιές τους δουλειές.

 

    

 

Η μπάντα παρέδωσε μαθήματα ποιοτικού, μεστού, ‘ψαγμένου’ Epic Power μελωδικού metal, και με έναν τραγουδιστή σαν τον Λεπτό -που οι θρύλοι στην Ελλάδα έστω και εάν η δισκογραφία τους δεν είναι μεγάλη Αμερικάνοι Warlord τον επέλεξαν εδώ και κάποια χρόνια για τραγουδιστή τους- να παραδίδει μαθήματα όμορφων φωνητικών μελωδιών, δεν θα μπορούσε να μας προσφέρει (η μπάντα) τίποτα λιγότερο από μια συγκλονιστική βραδιά.

 

    

 

To set list

 

Equilibrium

Lotus Eyes

Cremation Grounds

Stigmata

The Fall of Mardonius

Minas Tirith

Gabriel Is Rising

Angel with no Destination

Ignore the Pain

The Hundred Names of Kali Ma

Judas Iscariot

Dawn of Aquarius

Piri Reis

Molon Lave

Moonchild (Iron Maiden cover)

Road to Macedonia

Solo keyboards

Liberation song

Και για encore το πρώτο-πρώτο τραγούδι που έγραψαν οι Arrayan Path, το Mystic Moon.

Αυτή η μπάντα στέκεται ά ν ε τ α σε οποιαδήποτε παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

Οι μουσικοί που την απαρτίζουν είναι όλοι τους ‘παιχταράδες’, και ο κιθαρίστας Σωκράτης Λεπτός (αδερφός του Νικόλα) σίγουρα είναι η ήρεμη δύναμη πίσω από τις συνθέσεις της μπάντας (μαζί με τον Νικόλα φυσικά).

 

Γύρω στις 2.00 το πρωί ‘η παράσταση έλαβε τέλος’.

 

Εν κατακλείδι (που λέω και εγώ) ένα όμορφο Σαββατόβραδο μόλις είχε τελειώσει (τουλάχιστον για εμένα).

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Φωτογραφίες

 

Γιώργος Παρτσινέβελος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments