Ανταπόκριση: ATLANTEAN KODEX,Finger of scorn,Sorrows Path στο 7Sins

Οι Γερμανοί ATLANTEAN KODEX τίμησαν τους Έλληνες οπαδούς τους με την δεύτερη ζωντανή τους εμφάνιση στην Αθήνα την οποία συνέδεσαν με την ημερομηνία κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου τους,με τίτλο "The white goddess".

Μαζί τους στο 7Sins θα εμφανιζόντουσαν οι δικοί μας doomsters SORROWS PATH και οι FINGER OF SCORN,η tribute μπάντα στους Cirith Ungol.

 

Η προσέλευση ειδικά στην αρχή ήταν ακριβώς όπως την περίμενα,εμείς οι γνωστοί....αργότερα κάπως βελτιώθηκε αλλά και πάλι δεν ήταν αυτή που αξίζει σε μια τέτοια μπάντα.

Το ξεκίνημα έκαναν οι Sorrows Path που σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τον νέο τους δίσκο "Doom Philosophy".  

Doom rules eternally....ακόμα μια πολύ καλή και μετρημένη εμφάνιση από το συγκρότημα που πια κουβαλάει αρκετά χρόνια πείρας στις πλάτες του..Παρόλα τα τεχνικά προβλήματα,αφού η μια κιθάρα ακουγόταν ελάχιστα και τα φωνητικά είχαν αυξομειώσεις στην ένταση,κατάφεραν να μας παρουσιάσουν το ήδη υπάρχον υλικό τους όσο και 2 νέα τραγούδια,με αξιολογότατο τρόπο.Με την δύναμη που τους χαρακτηρίζει και την υποβλητικότητά τους.Για ακόμα μια φορά έκλεισαν με την διασκευή στο "Black mass" των WARLORD.

Στην συνέχεια στο σανίδι ανέβηκαν οι Finger of Scorn,μια tribute μπάντα που αποτελείται από γνωστά και μη εξαιρετέα μέλη ελληνικών συγκροτημάτων.To να ακούς Cirith Ungol αποτελεί έτσι κι αλλιώς απόλαυση κι ανεκπλήρωτο όνειρο,ειδικά για εμάς που μεγαλώσαμε με τέτοια ακούσματα.Η απόδοση των κομματιών ήταν αξιοπρεπέστατη αλλά ελάχιστα λιγότερο "βρώμικη" από την προηγούμενη φορά που τους είχα δεί.Ο ήχος και πάλι δεν ήταν κι ότι καλύτερο....

 

Και έφτασε η ώρα για να ξαναδούμε τους Atlantean Kodex στο ίδιο μέρος πάλι αλλά αυτή τη φορά με πιό πλούσιο και ολόφρεσκο υλικό.

Η προηγούμενη επίσκεψή τους είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ελπίζαμε σε κάτι ανάλογο.Ξεκνησαν δυναμικά αλλά η φόρα τους κόπηκε αφού από το δεύτερο τραγούδι άρχισαν τα τραγικά προβλήματα στον ήχο.Ο τραγουδιστής μία ακουγόταν μία όχι για ένα μέρος.Αυτό όμως παράγινε μόλις ξεκίνησαν το "Sol invictus"...εκεί πια χάσαμε εντελώς το μικρόφωνο για το μεγαλύτερο μέρος του κομματιού.Ευτυχώς το αντιμετώπισαν με χιούμορ,αν και από μέσα τους σίγουρα κατέβηκαν και δικαιολογημένα πολλά καντήλια.

Ευτυχώς κάποια στιγμή αποκαταστάθηκε η βλάβη,με χαρακτηριστική καθυστέρηση όμως και το epic metal τους βρήκε το δρόμο του.Δεμένοι,ογκώδεις,επιβλητικοί και άριστοι παίχτες παρότι σχετικά νέα μπάντα.Σταδιακά ζεστάθηκε και το κοινό και απόλαυσε το παλιότερο και νέο υλικό.

όταν έφτασε και η στιγμή για το "Heresiarch" μας περίμενε και μια έκπληξη αφού ανέβηκε και τραγούδησε μαζί τους η Αλίκη Κωστοπούλου των Ruthless Steel.Παρότι οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές,απέδειξαν περίτρανα ότι πρόκειται για μια μπάντα που το μέλλον της ανήκει και συνθετικά αλλά και ως live performance και ευελπιστώ να είναι απλά ζήτημα χρόνου να αναγνωριστεί η αξία της κι εκτός του στενού underground χώρου.

Αλλά και να μη γίνει,εμείς θα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε και τα υπέροχα τραγούδια τους και τις ζωντανές τους εμφανίσεις αν και όποτε βρεθούν πάλι στη χώρα μας.Αφού τελείωσαν το set επέστρεψαν γρήγορα,αφού το club έχει κι αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς,και διάλεξαν να επαναλάβουν το "Sol invictus" που είχε καρατομηθεί πρίν από τον ήχο,και έβγαλαν και αυτοί και ο κόσμος το άχτι τους τραγουδώντας το όλοι μαζί.

 

Για το Rockoverdose.gr

Πάνος Warlord Μπούγαλης

Photos & videos by Πάνος Warlord Μπούγαλης

Comments