Ανταπόκριση: THE BLACK ANGELS, Holy Monitor @Piraeus 117 Academy, Αθήνα (7/9/17)

Ένα χρόνο και κάτι ψιλά μετά τη χλιαρή εμφάνιση τους στο Release Athens, οι Black Angels θα επέστρεφαν -στη σκηνή του Piraeus Academy αυτή τη φορά- με σκοπό να ξαναβάλουν τα πράγματα τη θέση τους, κουβαλώντας μάλιστα το ολοκαίνουριο “Death Song” στις αποσκευές τους.

 

 

Ελάχιστα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και υπό τη συνοδεία ψυχεδελικών visuals στο φόντο, έκαναν την αρχή με το “Currency”, το εναρκτήριο κομμάτι της τελευταίας κυκλοφορίας τους. Η συνέχεια με τα “Bad Vibrations” και “Prodigal Sun” μας έφερε σε γνώριμο έδαφος και φανέρωσε από νωρίς ότι το συγκρότημα δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει στην απέξω το ένδοξο παρελθόν του.

 

Σε κάθε περιπτωση, όπως κάθε σχήμα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εκείνοι επέλεξαν να βασίσουν το set τους στη νεότευκτη δουλειά τους, μην παραλείποντας πάντως να κάνουν τις απαραίτητες βουτιές στη δισκογραφία τους. Μάλιστα, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο ήταν το γεγονός πως ακούστηκαν αρκετές επιλογές από το παρθενικό τους άλμπουμ “Passover”.

 

 

Δε χωρά αμφιβολία ότι το παραπάνω μείγμα ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό, ο τρόπος όμως που τελικά παρουσιάστηκε, του στέρησε εν τέλει ένα μέρος της σαγήνης του. Ένα σημαντικό μείον ήταν ο ήχος, ο οποίος αν και πεντακάθαρος ήταν εκνευριστικά χαμηλός σε ένταση. Κακά τα ψέμματα, οι fuzz-o-ψυχεδέλειες θέλουν γκάζια για να σε συνεπάρουν και ο ηχολήπτης των τεξανών κάπου μας τη χάλασε τη δουλειά. Από την άλλη, έβαλαν και οι ίδιοι οι Black Angels τα χεράκια τους: με εμφανή διάθεση να επενδύσουν σε εναλλαγές διαθέσεων, χτυπούσαν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, με το ένα ατμοσφαιρικό ψυχεδελοκόμματο να διαδέχεται το πιο uptempo/garage, αδυνατώντας να κατασταλάξουν σε ένα συγκεκριμένο mode για αρκετή ώρα.

 

Το set βρήκε ξεκάθαρα το βηματισμό του, μετά το “Half Believing”, όταν η τετράδα των “The Sniper At The Gates Of Heaven”, “Entrance Song”, “I'd Kill For Her” και “You On The Run” απογείωσε το live και έσωσε για τα καλά την παρτίδα. Στο καθιερωμένο encore έπαιξαν τα ρέστα τους -αυτή τη φορά πετυχημένα- στην ατμόσφαιρα με το εξαιρετικό “Estimate” από τον καινούριο δίσκο και με ενδιάμεση στάση το “Death March”, έριξαν τα τσιμέντα με το “Υou On The Run” κλείνοντας την επί σκηνής τους παρουσία με θετικό πρόσημο.

 

 

Νωρίτερα και για περίπου 40 λεπτά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Holy Monitor, των οποίων η ψυχεδέλεια -σε αντίθεση με τους Black Angels- κοιτάει εντόνως και προς Γερμανία μεριά, με τους motorik-ους ρυθμούς που κατά βούληση μετέρχονταν να προσθέτουν την απαραίτητη ποικιλία, πέρα από τη δεδομένη τους ποιότητα στο πακέτο. Τσεκάρουμε το φετινό ντεμπούτο τους οπωσδήποτε.

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δημήτρης Σούρσος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέκος

 

Comments