Ανταπόκριση: BLACK SABBATH @Ο2 Arena, Λονδίνο (29/1/2017)

Τελευταίες συναυλίες των ιδρυτών του Heavy Metal και μάλιστα εντός έδρας, στη χώρα τους. Το δέλεαρ μεγάλο, καλή παρέα, Ryanair, και φύγαμε για Λονδίνο. Το Ο2 πλημμυρισμένο από +20,000  που ήρθαν να αποτίουν φόρο τιμής στους τρισμέγιστους Black Sabbath. Χαμός στα πολλά stand με μπλουζάκια. Όλοι θέλαμε να αγοράσουμε κάτι με τη στάμπα THE END TOUR και τις τελευταίες ημερομηνίας της τελικής περιοδίας, να λέμε ότι είμασταν εκεί. Πολλοί διάσημοι στο χώρο, προλάβαμε τον "Biff" Byford των Saxon, που δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί μας.

 

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Rival Sons. Καλοί, χρυσοί, άλλά όλοι για άλλους ήρθαμε. Ώρα 8.15μμ και ρίγη συγκίνησης , καθώς το show ξεκινάει. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς οι νότες από την κιθάρα του αρχηγού Tony Iommi δονούν την αρένα. Ήχος τέλειος, επιπέδου cd, ο Ozzy με φωνή από παλιές εποχές. Black Sabbath, Fairies Wear Boots, το κοινό σε έκσταση. Ο Geezer Butler έδινε το ρυθμό, ο Tommy Clufetos δαιμονισμένος πίσω από τα drums. Snowblind, αφιερωμένο στον πρόσφατα εκλιπόντα , πρώην πληκτρά της μπάντας και καλό φίλο, Geoff Nicholls. War Pigs, N.I.B. , Iron Man, και ο μέγας Iommi, με συνεχή σολαρίσματα έκανε το πολύ ζεστό κοινό, να χοροπηδάει. Όλοι τραγουδούσαν.

 

 

Παρουσίαση της μπάντας από τον Ozzy και ατέλειωτο χειροκρότημα. Ozzy, Ozzy, δονούσε την ατμόσφαιρακι εκείνος μας αποζημίωσε με αξεπέραστη ερμηνεία όλων των ύμνων των Black Sabbath, που ακούσαμε. Εκατομμύρια μαύρα και μωβ χαρτάκια έπεσαν από την οροφή με το λογότυπο της μπάντας, εκατοντάδες μπάλες επίσης , πυροτεχνήματα στη σκηνή, Paranoid , ντελίριο. Standing ovation για πολύ ώρα, δάκρυα κύλισαν σε όλους μας, ζούσαμε ένα όνειρο.

 

 

 

Τα φώτα χαμηλώσαν, THE END στην οθόνη. Αυτό ήταν , είπαμε. Από εδώ και πέρα, τί? Τέλος εποχής για αυτούς που τα ξεκίνησαν όλα. Θα ζουν μέσα από τα τραγούδια τους και ελπίζουμε οι γερόλυκοι που συνεχίζουν να αντέξουν καιρό. Και σαν πιο παλιοί, με αυτούς μεγαλώσαμε, αυτούς συνεχίζουμε να ακούμε και το κενό μεγάλο. Πάντα ξέραμε ότι όσο υπάρχουν οι μεγάλες μπάντες του παρελθόντος, πάντα έχουμε μια ευκαιρία να τους ξαναδούμε ακόμη μια φορά. Για τους Black Sabbath ήταν το ύστατο χαίρε. Τους ευχαριστούμε για όλα τα  50 χρόνια που μας συντρόφευαν και ξεκίνησαν την μουσική που μας αρέσει.

 

 

Για το Rock Overdose,

Αργύρης, Νίκος, Γιάννης, Χριστίνα.

Comments