Ανταπόκριση: BRIT FLOYD @Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη (17/11/2018)

Brit Floyd είναι μια μπάντα από το Liverpool που όπως προδίδει και το όνομά τους παίζουν την μουσική των Pink Floyd. Oι Brit Floyd βρίσκονται σε μια παγκόσμια περιοδεία με τίτλο <<Eclipse world tour>> για τα 45 χρόνια του "The dark side of the moon" . Ένας δίσκος που γράφτηκε στο μακρινό 1973 και η θεματολογία του ήταν η καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τον χρόνο, την απληστία, τις συγκρούσεις , τις ψυχικές διαταραχές. Oι Brit Floyd είναι μια μπάντα που λειτουργεί σαν καλοκαρδισμένο ελβετικό ρολόι και ερμηνεύουν εκπληκτικά σπουδαία τραγούδια των Pink Floyd .

Σάββατο βραδάκι λοιπόν και είμαστε στις 20:00 έξω από το Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη , οι πόρτες άνοιξαν την προγραμματισμένη ώρα και σαν γνήσιοι Άγγλοι τυπικοί στα ραντεβού τους όπως είχαν υποσχεθεί στις 21:30 η μπάντα βρισκόταν on stage. Η συνάντηση έγινε σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο ωστόσο το ταξίδι ήταν μεγάλο. Ένα ταξίδι στον χρόνο στον τόπο στα γεγονότα, ένα ταξίδι τόσο μεγάλο που κανένα ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν μπορεί να σου χαρίσει. Συγκινητική η παρουσία του κόσμου είδαμε ολόκληρες οικογένειες , γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους , παππούδες να φέρνουν τα εγγόνια τους , αναμνήσεις για τους παλιούς και θαυμασμός για τους μικρούς φίλους που βρέθηκαν στην μοναδική αυτή συναυλία για να απολαύσουν αυτή την άξια μπάντα.

Πράξη πρώτη:

Έναρξη: απόλυτη σιωπή, δεν ακούστηκε κανένας ήταν όλοι εκεί αλλά δεν άκουγες κανέναν. Μοναδικό συναίσθημα.

 

Πράξη δεύτερη:
Η συναυλία: το setlist πλήρης από το Shine on you crazy diamond μέχρι το Run like hell όμορφα επιλεγμένα τραγούδια βασισμένα κυρίως στα 45 χρόνια του επιβλητικού The dark side of the moon . Τραγούδια που για πολλούς στιγμάτισαν τις ζωές τους , μουσικές συνθέσεις που σε παρασέρνουν έρμαιο σε ένα κυκεώνα συναισθημάτων αναμνήσεων και σκέψεων.

 

Πράξη Τρίτη:
Διάλειμμα 15 λεπτών περίπου : θερμό χειροκρότημα από όλους. Μιλούσαν μόνο τα μάτια. Φοβερό αυτό που ζήσαμε.
Μετά το διάλειμμα οι Brit Floyd ξαναβγαίνουν στην σκηνή: χειροκρότημα και μετά σιωπή και πάλι, να απολαύσουμε το τέλος. Γαμώτο … τελειώνει . Τι να πει κανείς, τι να κρίνει, τι να σχολιάσει, από πού να ξεκινήσει. Μαγεία και δέος. Φοβερές ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές. Εφέ που σε πήγαιναν σε άλλη διάσταση.

 

Πράξη τέταρτη:
Λήξη της συναυλίας: ο κόσμος αποθεώνει τους καλλιτέχνες. Προσπαθεί να χωρέσει την εμπειρία μέσα στο μυαλό του.
Ευχαριστούμε Brit Floyd εις το επανιδείν.

 

Setlist :
Part 1
i. Shine on you Crazy Diamond
ii. Arnold Layne
iii. High Hopes
iv. Another Brick in the Wall
v. Mother
vi. Sorrow
vii. Money
viii. Pigs

Part 2
i. Speak to me / Breathe
ii. Time
iii. The Great Gig in the Sky
iv. Take it Back
v. A Great Day for Freedom
vi. The Dogs of War
vii. Have a Cigar
viii. Wish you were Here
ix. One of these Days
x. Southampton Dock
xi. Final Cut
xii. Comfortably Numb

Encore :
xiii. Brain Damage
xiv. Eclipse
xv. Run Like Hel

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σαββίδης

Comments