Ανταπόκριση: BRIT FLOYD @Piraeus Academy, Αθήνα (16/11/2018)

Mεγάλη βραδιά. Έχοντας δει τον Roger Waters να παίζει όλο το “The Wall”, αλλά ποτέ τους Ρink Floyd, η εμφάνιση των Brit Floyd για την Eclipse World Tour τους, σίγουρα ήταν κάτι το ξεχωριστό. Μιλάμε για το καλύτερο tribute show στους δημιουργούς του “The Dark Side Of The Moon”, του εμβληματικού αυτού δίσκου που θα παρουσιαζόταν ολόκληρος, μαζί με παλιά κι αγαπημένα κομμάτια από τη συνολική δισκογραφία των Βρετανών, στο κοινό που θα επέλεγε να περάσει τη νύχτα του στο Piraeus Academy.

 

 

Η ώρα 9.30 ακριβώς, η σκηνή έτοιμη, τα φώτα χαμηλώνουν και αναλαμβάνουν τα πολύχρωμα λέιζερ. Η εισαγωγή του “Shine On You Crazy Diamond” και το εξώφυλλο του “Wish You Were Here” μας μεταφέρουν πίσω στο 1975. Οι Brit Floyd είναι κατά βάση μια εξαμελής μπάντα (+ τρεις τραγουδίστριες για δεύτερα φωνητικά) που αποδίδουν με σεβασμό και προσοχή τα αριστουργήματα των Ρink Floyd, χρησιμοποιώντας κάθε τεχνολογικό μέσο και διάφορα όργανα για να προσφέρουν στο θεατή την πιο πειστική εκδοχή ενός live αφιερωμένο στους αγαπημένους τους/μας καλλιτέχνες.

 

 

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στη μία ώρα και δέκα λεπτά του πρώτου, οι εναλλαγές εικόνων και βίντεο προλόγιζαν το κάθε κομμάτι, μεταφέροντάς μας σε διαφορετικές εποχές και δίσκους. Το προοδευτικό “Money” έδενε άψογα με το “Pigs (Three Different Ones)” από το “Animals” του 1977 και το αειθαλές “Another Brick in the Wall (Part 2)” με το “Sorrow” από το “A Momentary Lapse Of Reason” του 1987. Η ψυχεδέλεια του “Arnold Layne” μας έστρωσε χαλί για το πιο prog rock του, προ εικοσιτετραετίας, “High Hopes” και ακολούθως ήρθε ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα προτού περάσουμε στο δεύτερο μέρος.

 

 

To δεύτερο μέρος βασίστηκε περισσότερο στο “Dark Side Of The Moon”, κράτησε μιάμιση ώρα, με τη χρήση βίντεο, εικόνων και ιστορικών στιγμιοτύπων (αλλά και παλιού κινηματογράφου) να είναι εντονότερη, προσφέροντας περισσότερη θεατρικότητα, αν και το συγκρότημα έκλεψε άνετα την παράσταση. Ο Jay Davidson έκανε ακροβατικά σε πλήκτρα, κιθάρες και σαξόφωνο, ενώ μπροστάρηδες ήταν οι Damian Darlington, Ian Cattell και Edo Scordo, οι οποίοι είχαν το δυσκολότερο έργο στο να αποδώσουν τα κιθαριστικά και φωνητικά μέρη στα κομμάτια των Ρink Floyd με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

 

 

Ξεχώρισε το “A Great Day for Freedom” από το “The Division Bell” του 1994, φυσικά το μέγιστο “Wish You Were Here” με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κοινού, το ανυπέρβλητο “Comfortably Numb” και το “Run Like Hell” που έκλεισε μία αψεγάδιαστη εμφάνιση από τους εξαιρετικούς μουσικούς των Brit Floyd. Ιδιαίτερη αναφορά και στις τραγουδίστριες που βοήθησαν με τις ικανότητές και τη συμμετοχή τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα τραγούδια ένα διαφορετικό τόνο. Το τέλος βρήκε τη μπάντα να γνωρίζει την αποθέωση και έξι από τα εννιά μέλη να δίνουν ραντεβού στον πάγκο του merch για υπογραφές. Άξιοι.

 

 

Set 1:
1. Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V)
2. Arnold Layne
3. High Hopes
4. Another Brick in the Wall (Part 2)
5. Mother
6. Sorrow
7. Money
8. Pigs (Three Different Ones)
Set 2:
9. Speak to Me/ Breathe
10. Time
11. The Great Gig in the Sky
12. Take It Back
13. A Great Day for Freedom
14. The Dogs of War
15. Have a Cigar
16. Wish You Were Here
17. One of These Days
18. Southampton Dock
19. The Final Cut
20. Comfortably Numb
21. Brain Damage
22. Eclipse
23. Run Like Hell

 

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

 

Comments