Ανταπόκριση: BRYAN FERRY @Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη (13/9/2018)

Το πιο συχνό επίθετο που χρησιμοποιείται από τους δημοσιογράφους, αλλά και από το κοινό, που περιγράφει τον Bryan Ferry είναι το "γοητευτικός". Αυτό ακριβώς προσπάθησε ο ίδιος να μας αποδείξει ότι ισχύει ακόμα, παρά τα 73 του χρόνια.
Στις 13 Σεπτεμβρίου λοιπόν και εν μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Bryan μαζί με την μπάντα του ανέβηκε στο Θέατρο Δάσους για να μας κάνει τη βραδιά ακόμα πιο "μαγική". Στις κερκίδες του Θεάτρου μεταξύ άλλων παρατήρησα πολλά ζευγάρια, πολλούς ξένους που πιθανόν να το συνδύασαν με την επίσκεψη τους στη Δ.Ε.Θ. και πολλούς νέους που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους να απολαύσουν τον καλλιτέχνη που "μεγάλωσε" γενιές!

 

 

Στην προκαθορισμένη ώρα ο Bryan ανέβηκε στη σκηνή με το χαρακτηριστικό του κουστούμι και με ένα  χαμόγελο χαιρέτησε τους παρευρισκομένους. Το set list περιελάμβανε κομμάτια απ΄ όλο σχεδόν το εύρος της προσωπικής του καριέρας αλλά και των Roxy Music, με τους οποίους έγινε γνωστός. Ήδη ως δεύτερο τραγούδι το "Slave to love" ξεσήκωσε το πλήθος,έφερε έντονες επευφημίες και τα ζευγάρια άρχισαν να αγκαλιάζονται!

Η φωνή του Ferry γεμίζει συναισθήματα! Έχει την χαρακτηριστική χροιά η οποία σε κάνει να αναπολείς, να ¨ταξιδέψεις" νοητικά,να ερωτευθείς! Επίσης είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να διασκευάζουν ένα κομμάτι με ξεχωριστό τρόπο και να το κάνουν δικό τους, όπως ο μοναδικός Bryan Ferry. Ο ήχος της συναυλίας ήταν αψεγάδιαστος παρόλο το πολυμελές σχήμα,που αποτελούνταν από φωνή, κιθάρα, μπάσο, βιολί, σαξόφωνο, keyboards, τύμπανα και δύο εκπληκτικές φωνές για backing vocals.

 

 

Ξεχώρισε στην κιθάρα ο Chris Spedding, ένας καλλιτέχνης με μεγάλη ιστορία, ακόμα από τα 60's.Session κιθαρίστας με πέρασμα από πολλά rock και jazz σχήματα και φυσικά από τους Roxy Music. Μια φήμη λέει ότι τον Chris τον είχαν ζητήσει για κιθαρίστα οι Rolling Stones αλλά αυτός αρνήθηκε! Ιδιαίτερη αίσθηση και θέση στα live του Ferry έχει το σαξόφωνο, το οποίο ανέλαβε μια σαγηνευτική γυναικεία παρουσία, η Jorja Chalmers, που κατάφερε να τραβήξει με το παραπάνω την προσοχή μας! Ο Bryan πολύ συχνά έδειχνε την ευγένεια του απέναντι στους μουσικούς του δίνοντας τους "χωρο" και πολλές φορές ωθώντας τους να βγουν μπροστά. Τα χρώματα του stage εναλλάσσονταν από τραγούδι σε τραγούδι και στην οροφή δέσποζε μια ντισκομπάλα που έδινε στον χώρο μια γεύση 80's από την εποχή της disco.

 

 

Ο Ferry εκτός από τα φωνητικά,συχνά αναλάμβανε και το πιάνο,αλλά ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν πήρε στα χέρια του τη φυσαρμόνικα δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την πολυπλευρικότητα του ταλέντου του. Η κορύφωση της συναυλίας ήρθε με την ανεπανάληπτη διασκευή του "Jealous Guy" από τον John Lennon, ως προτελευταίο τραγούδι της βραδιάς. Σ΄ αυτό το σημείο μάτια άρχισαν να υγραίνονται και θερμά φιλιά να ανταλλάσσονται μεταξύ των ζευγαριών. Ήταν μια πολύ ρομαντική νύχτα που συνοδεύτηκε από πολλά χειροκροτήματα και τελείωσε όταν μια αστραφτερή μαύρη Bentley ήρθε για να παραλάβει τον αγαπημένο ερμηνευτή!

 

 

Setlist:

1.The main thing
2.Slave to love
3.Don't stop the dance
4.Ladytron
5.Out of the blue
6.Oh yeah!
7.Casanova
8.Tokyo Joe
9.Bitter sweet
10.A waste land
11.Windswept
12.Bete noire
13.Zamba
14.Stronger thru the years
15.Don't think twice
16.My only love
17.In every dream home
18.If there is something
19.Remake/Remodel
20.More than this
21.Avalon
22.Love is the drug
23.Virginia plain
24.Let's stick together
25.Jealous guy
26.Editions of you

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δημήτρης Καραγεωργίου 

 

Comments