Ανταπόκριση: DARE, NOELY RAYN @ The Crow Club, Αθήνα (11/02/2017)

Θυμάμαι το 1988 στην καθιερωμένη Σαββατιάτικη βόλτα μου στο ιστορικό δισκοπωλείο HAPPENING,έπεσε στα χέρια μου μία νέα μπάντα με το όνομα DARE. Στα φωνητικά ήταν ο Darren Wharton,ο πληκτράς των Thin Lizzy και το όνομα του άλμπουμ, Out of the Silence! Ένα εκπληκτικό άλμπουμ με κομματάρες που ακόμα και σήμερα ακούγονται τόσο ''φρέσκες'' σαν να μήν πέρασαν 29 χρόνια!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν περίμενα κάποιος διοργανωτής να τους φέρει για live, και νά λοιπόν που ο Γιώργος Παπάζογλου, ο Αλέξης Πολίτης και το team της BlackRose session και Fairplay υπό τη χορηγία της Rockstar Session μας έκαναν το όνειρο πραγματικότητα (ακολουθούν FM τον Μάρτιο!!!!!) και στόν ζεστό και φιλόξενο χώρο του Crow Club γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω και διασκεδάσαμε με την υπέροχη μουσική τους!

Γύρω στις 9 στο γεμάτο (sold out) CROW CLUB την βραδιά άνοιξαν οι NOELY RAYN. Οι Αθηναίοι melodic rockers που με αυτό το όνομα υπάρχουν από το 2014 - ήταν ήδη 10 χρόνια σαν tribute band των Thin Lizzy με το όνομα "Remember Lizzy"- και με έναν δίσκο "Escape from Yesterday" μας παρουσίασαν για 40 περίπου λεπτά την αξιόλογη δουλειά τους με εμφανείς επιρροές από Thin Lizzy, Gary Moore,Whitesnake, Rory Gallagher κα.

Έμπειροι μουσικοί όλοι τους και δεμένοι μεταξύ τους κάτι που φαινόταν στο stage με τον Μιχάλη Δανδουλάκη στην φωνή να είναι πραγματικά άριστος, μελωδικός και συνάμα δυναμικός, ο Γιάννης Σίννης με τον Πάνο Παπαπέτρο να ''κεντάνε'' στις κιθάρες και στις υπέροχες, αρμονικές δισολίες τους και σε όλο αυτό έδεναν άψογα ο Άκης Γαβαλάς στα ντραμς και ο Νίκος Παπαδόπουλος στο μπάσο.

 

Πραγματικά μάς άφησαν άριστες εντυπώσεις και ψάχτε να τους ακούσετε όσοι δεν τους ξέρετε, αξιόλογη μπάντα και σίγουρα θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον από τους NOELY RAYN.

Στο stage λοιπόν οι DARE! Είκοσι κομματάρες από τις οποίες οι 5 από το πρώτο εκπληκτικό άλμπουμ τους. Για περίπου δύο ώρες μας ταξίδεψαν με το μελωδικό ρόκ τους. Ο Darren ήταν απίστευτος ερμηνευτικά, φοβερή φωνή, πάθος, επικοινωνιακός με τον κόσμο, χαμογελαστός και άμεσος σε κέρδιζε και σε έκανε να συμμετέχεις σε αυτό το πάρτι που έστησε αυτός και ο τεράστιος Vinny Burns! Ο πολύπειρος κιθαρίστας με το αξιόλογο βιογραφικό (TEN - FM - ASIA - ULTRAVOX - BOB CATLEY - HUGO) ήταν πραγματικά αψεγάδιαστος, δεν έχασε νότα και έδειχνε να το διασκεδάζει και αυτός αφού ήταν χαμογελαστός, αστειευόταν με το κοινό και με τον Darren αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη και όλη αυτή η υπέροχη ατμόσφαιρα μεταξύ της μπάντας μεταφερόταν στον κόσμο που έδειχνε να διασκεδάζει να τραγουδάει και μην θέλει κανείς να τελειώσει αυτή η μαγική βραδιά.

 

Setlist

Sea of Roses - Storm Wind - Silent Thunder - Home - I'll Hear You Pray - Every Time We Say Goodbye - Days Of Summer - On My Own - Where Darkness Ends -Beneath the Shining Water - Emerald(Thin Lizzy cover) - Wings of Fire - We Don't Need a Reason - Abandon - Into the Fire - Raindance - King of Spades - Return the Heart

 

Σίγουρα όλοι θα ήθελαν άλλα τόσα κομμάτια αφού από την δισκογραφία τους πολλά είναι τα αγαπημένα, αλλά όπως μας υποσχέθηκαν και οι ίδιοι θα μας ξανα-επισκεφτούν!!!!

 

Μετά από σχεδόν δύο ώρες μας αποχαιρέτησαν και το μόνο που έβλεπες στο CROW ήταν χαμογελαστά πρόσωπα από τους φίλους του AOR/MELODIC ROCK που πρέπει να αισθάνονταν άκρως ικανοποιημένοι και τυχεροί από αυτό που έζησαν,με μία ιστορική μπάντα να τα δίνει όλα σε ένα live που ήταν άψογο από όλες τις απόψεις - ήχος (Γεία σου ρε Γιαννόπουλε!) - τήρηση ωρών - και εξυπηρέτησης,

Να τονίσω πως όλη η μπάντα μετά το τέλους του live έκατσαν και φωτογραφήθηκαν, υπέγραψαν, αστειεύτηκαν και τα ήπιαν με όλους μας!!!!

 

Τέλος θα ήθελα να πώ ένα μπράβο στον Αλέξη Πολίτη, στον Γιώργο Παπάζογλου και στην BlackRose live production and Fairplay αλλά και στην The rockstar sessions για όλο αυτό το εγχείρημα να μας παρουσιάζουν τέτοια ιστορικά σχήματα και μάλιστα ήδη έχουν ανακοινώσει τους FM και τον τεράστιο Graham Bonnet και σίγουρα έχουν πολλά ακόμα στα σκαριά.

 

Για το RockOverdose,

Στέλιος Παλαμιδάς

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος

Comments