Ανταπόκριση: DESTRUCTION, Acid Death, Amken @Fuzz Club, Αθήνα (24/2/2019)

Είναι μερικά κυριακάτικα βράδια που το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις μέρος μιας thrash-o-death παρέας που θα σε κάνει να περάσεις καλά. Οι Destruction, σαν μέλη της αγίας τετράδας του γερμανικού thrash, μας επισκέφθηκαν για ταχύρυθμα μαθήματα αιματηρού, ακραίου metal. Σε συνδυασμό και με το τεχνικό death metal των Acid Death, αλλά και το groove-άτο thrash των Amken, οι οποίοι άνοιξαν και το…mosh pit, η Κυριακή απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.

Amken για αρχή λοιπόν. Οι μαθητές ήταν κυριολεκτικά ισοπεδωτικοί. Αν και ξεκίνησαν με καθυστέρηση, τίποτα δεν εμπόδισε τους τέσσερις Αθηναίους να παρουσιάσουν το, επηρεασμένο από τα 80's, thrash τους, κερνώντας σφηνάκια αδρεναλίνης από το πρώτο τους ΕΡ του 2014 (“Adrenaline Shot”), με το “Zombie Pets” να τρελαίνει κόσμο και το “D.A.P” από το, προ διετίας, “Theater Of The Absurd” να μαρτυρά την εξέλιξή τους. Η δεύτερη φορά που τους είδα φανέρωσε τις απίστευτες αρετές τους, την ενέργεια που βγάζουν και τον καταπληκτικό τους ζωντανό ήχο. Επαγγελματική μπάντα με τη στόφα του μεγάλου, σίγουρα αν δεν λοξοδρομήσουν θα σαρώσουν τις σκηνές ανά την Ευρώπη. Άξιοι πρεσβευτές του νεο-ελληνικού ακραίου ήχου.

 


Eπόμενοι στη σκηνή, οι Acid Death. Ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά σχήματα της χώρας μας, που φέτος έκλεισαν 30 χρόνια ίδρυσης. Ξεκινώντας και δίνοντας το βάρος στο ακυκλοφόρητο, επισήμως, ακόμα νέο τους άλμπουμ, “Primal Energies”, oι έταιροι Αθηναίοι, με ηγέτη τον μπασίστα/ τραγουδιστή της μπάντας Σάββα Μπετίνη, δίδαξαν σύγχρονο, τεχνικό και προοδευτικό death metal. Κάνοντας περάσματα στη δισκογραφία τους, ήδη από το 1992 και με σταθμό το άψογο και λίγο thrashy “Hall οf Mirrors”, κατέληξαν σε συνθέσεις σαν το νέο “Regret/ Repent” με μια πιο prog αισθητική, stoner στοιχεία, ωραίο groove και καθαρά φωνητικά για περισσότερη ατμόσφαιρα. Με καλό ήχο σε όλη τη διάρκεια του set τους κατέθεσαν τις εμπειρίες που τόσα χρόνια έχουν αποκτήσει και μας έκαναν να μετράμε μέρες μέχρι την 15η Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει το “Primal Energies”.

 


Η ώρα 10.20, τα φώτα σβήνουν, μια μελωδική εισαγωγή ακούγεται και δίνει τη θέση της στο “Curse the Gods”. Oι Destruction, μετά από 10 χρόνια, σε σκηνή των Αθηνών με ένα best of setlist σκέτη απόλαυση. Με το πανό-εξώφυλλο του “Under Attack” να δεσπόζει στη σκηνή, η τριάδα των Randy Black, Michael Sifringer και Marcel Schirmer απέδωσε τους ύμνους της χωρίς εκπτώσεις. “Nailed to the Cross”, “Life Without Sense”, “Release from Agony”, “Eternal Ban” και “The Butcher Strikes Back” ήταν μερικές από τις ηχητικές επιθέσεις των Γερμανών.

Στο “Mad Butcher”, το ξυλίκι στις πρώτες σειρές έπεφτε μέχρι τελικής πτώσεως, παρόλο που το Fuzz τελικά δεν γέμισε και ο εξώστης παρέμεινε κλειστός. Η μπάντα όμως είχε κι ένα δωράκι στο ελληνικό κοινό, καθώς ακούστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το “Black Mass” ζωντανά από το “Sentence of Death”. Τους Destruction τους είχα δει και στο παρελθόν, αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά με τον Randy Black στα τύμπανα. Έναν ντράμερ που εκτιμώ αφάνταστα λόγω των δουλειών του με τους Primal Fear και που απέδειξε ξανά πόσο καλός είναι. Άνετος, ακούραστος, πηγή ενέργειας και δύναμης σε κάθε του χτύπημα, ο μελαχρινός Randy groove-αρε τέλεια σε όλα τα κομμάτια και μας χάρισε κι ένα εμβόλιμο drum solo ανάμεσα στα “Total Desaster” και “The Antichrist”.

 


Τα όργανα και των τριών ήταν όλα ψηλά στη μίξη, χωρίς ο ήχος να μπουκώνει ή να ενοχλεί. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου το συγκρότημα έκανε παύση και επέστρεψε για τις χαριστικές βολές. “Thrash Till Death” με εισαγωγή “Days Of Confusion” και κλείσιμο με “Bestial Invasion”, γυρνώντας μας πίσω σε “Infernal Overkill” εποχές. Ο Schmier σε ρόλο ηγέτη/ μπασίστα/ τραγουδιστή ευχαρίστησε τους πιστούς οπαδούς, έταξε νέο δίσκο τον Αύγουστο και την ακόλουθη περιοδεία, ο Sifringer παίζει τα κιθαριστικά του μέρη με κλειστά μάτια και για τον Black τα είπαμε και παραπάνω.

Γενικώς, η βραδιά κύλησε άψογα (όπως και οι περισσότερες συναυλίες στην Ελλάδα τώρα τελευταία) και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα πολλά μπλουζάκια Amon Amarth στο κοινό. Ένα κοινό πιστό στο thrash, που σε κάθε ευκαιρία στηρίζει ξένες και ελληνικές μπάντες.

 

Setlist:
1. Curse the Gods
2. Armageddonizer
3. Tormentor
4. Nailed to the Cross
5. Mad Butcher
6. Dethroned
7. Life Without Sense
8. Release from Agony
9. The Ritual
10. Eternal Ban
11. Total Desaster
12. The Antichrist
13. Black Mass
14. Thrash Attack
15. The Butcher Strikes Back
Encore:
16. Thrash Till Death
17. Bestial Invasion

 

 

 

Για το Rock Overdose ,
Μιχάλης Τσολάκος

 

 

Comments