Ανταπόκριση: DROPKICK MURPHYS, Frank Turner @ Gazi Music Hall, Αθήνα (3/6/19)

Οι Dropkick Murphys είναι αμερικανικό celtic punk συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1996 στη Μασαχουσέτη και φέτος κλείνουν 20 χρόνια ζωής ως συγκρότημα! Η παρουσία τους στη Ελλάδα είναι πλέον αρκετά συχνή εφόσον επικρατεί πανικός σε κάθε τους εμφάνιση και ο κόσμος γουστάρει να τους βλέπει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το πως ξεκίνησε και το πως εξελίχθηκε αυτή η εκπληκτική βραδιά στο Gazi music Hall...

Την αρχή, και με την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, έκανε o Frank Turner, που από την πρώτη κιόλας στιγμή μας έκανε να τον αγαπήσουμε! Κατέπληξε το κοινό με την προσπάθεια του να μιλήσει ελληνικά όπως επίσης και με την ιστορία που μας διηγήθηκε του πρώτου φιλιού του στην Αθήνα στα 14 του χρόνια! Θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει ως «one man rock band», διότι με μια κιθάρα και την απίστευτη φωνή του μας άφησε άφωνους. Άνοιξε την βραδυά με το «If Ever I Stray» και στη συνέχεια, με κάποια κομμάτια από τον νέο του δίσκο, μας ξεσήκωσε.

Αυτό όμως που θα μας μείνει αξέχαστο ήταν η προσπάθεια του να τραγουδήσει στα ελληνικά ένα από τα κομμάτια του το «Eulogy»! Μας ευχαρίστησε όλους για την ενέργεια μας και κλείνοντας το δυναμικό «I Still Believe», άναψε τα αίματα για τον επερχόμενο χαμό με τους Dropkick Murphys!

Κάποια από τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν τα «Photosynthesis», «The next storm», «the road» και «be more kind»…

Χωρίς λεπτό καθυστέρησης, η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε! THE BOYS ARE BACK! Οι Dropkick Murphys ανεβαίνουν στη σκηνή και από το πρώτο κιόλας λεπτό γίνεται χαμός με τον κόσμο να τους αποθεώνει! Με ασταμάτητη ενέργεια και δυναμισμό συνεχίζουν να τα σπάνε!  Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, οι 2 τραγουδιστές έδιναν το μικρόφωνο στον κόσμο για να τραγουδήσουν και το κοινό συνεχώς ακολουθούσε τους ρυθμούς της μπάντας δίνοντας έναν επιπλέον παλμό στη βραδιά! Παράλληλα, τα φώτα και ο ήχος ήταν εξαιρετικά κάτι που έδινε μια επιπλέον νότα στο σόου.

Το συγκρότημα, για ακόμα μια φορά, είπε ότι ήμαστε το πιο ζεστό και δυναμικό κοινό που έχουν συναντήσει όπως και ότι είναι χαρούμενοι που ήρθαν ξανά στην χώρα μας διότι αγαπάνε τους Έλληνες θαυμαστές τους!

Αξιοσημείωτο ήταν η αναφορά τους στη Liverpool, μέσω του τραγουδιού τους «You'll Never Walk Alone», δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γηπέδου! Λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς με το «Until the Next Time» και στη συνέχεια με το «Dirty Deeds» των AC/DC πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στη σκηνή δίνοντας ένα μεγαλειώδες φινάλε που άρμοζε σε μια τέτοια μεγαλειώδης βραδιά!

Ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες τους όπως «The State of Massachusetts», «Rose Tattoo», «I'm Shipping Up to Boston», «Johnny, I Hardly Knew Ya», «The Gang's All Here», «Don't Tear Us Apart» και πολλά άλλα.

Κατάφεραν να δημιουργήσουν για ακόμα μια φορά, μια υπέροχη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στο κοινό!

Ευχαριστούμε το Gazi music Hall και τη διοργάνωση High Priority Promotions γι’ αυτή την εκπληκτική βραδιά!

‘TILL NEXT TIME!

Comments