Ανταπόκριση: Dropkick Murphys, Slapshot @ Σ. Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, Θεσσαλονίκη- 10/02/2017

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου με το ρολόι να δείχνει λίγα λεπτά μετά τις 8. Ο χώρος γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά έσφυζε από το ενθουσιασμένο κοινό που δεν έβλεπε την ώρα να αρχίσει η συναυλία.

Στις 8 και μισή ανέβηκαν στο stage οι Αμερικανοί hardcore punk-rockers, Slapshot! Ως μια μπάντα που έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στο χώρο της μουσικής, άφησαν αδιαμφισβήτητα εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη τους live εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη! Με τον απίστευτο δυναμισμό τους, κατάφεραν να προθερμάνουν το κοινό σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρχίσουν να διαμορφώνονται τα πρώτα pits μπροστά στη σκηνή, ενώ δεν έλειψε και το stage-diving! Οι Slapshot ευχαρίστησαν τους Dropkick Murphys αλλά και το κοινό το οποίο τους αποχαιρέτησε με το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η ώρα πλησίαζε 10 και πλέον η αίθουσα είχε γεμίσει ολοκληρωτικά. Πλήθος κόσμου από όλες τις ηλικίες, από εφήβους και νεαρούς έως και άτομα μεγαλύτερα των 40 ετών απέδειξαν ότι η αγάπη για τη μουσική δεν γνωρίζει ηλικιακά φράγματα!

 

 

Και η στιγμή που όλοι περίμεναν είχε φτάσει! Οι Dropkick Murphys ξεπρόβαλαν στη σκηνή και το κοινό άρχισε να ζητοκραυγάζει και να χειροκροτεί…

The Boys are back….to Greece και συγκεκριμένα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Ήδη από το πρώτο τους κομμάτι οι Αμερικανοί celtic punk-rockers έφεραν τα πάνω κάτω και μας καθήλωσαν με τον άξεστο επαγγελματισμό και το μοναδικό τους ταμπεραμέντο!

Ιδρώτας, ένταση, ρυθμός σε μια εξαιρετική εμφάνιση επί σκηνής που ξεπέρασε τις 2 ώρες… Και καθώς το ένα κομμάτι διαδέχονταν το άλλο, οι Dropkick μας απέδειξαν για ποιο λόγο έχουν καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες μπάντες του είδους τους!

 

Μετά την ολοκλήρωση του ‘’Worker’s Song’’, η μπάντα εγκατέλειψε τη σκηνή. Ωστόσο, όλοι γνώριζαν ότι η συναυλία δεν είχε λήξει… Οι Dropkick επέστρεψαν στο stage για το encore και κυριολεκτικά απογείωσαν την έως τώρα performance τους! Highlight της βραδιάς, η στιγμή που η μπάντα ανέβασε στη σκηνή ένα μεγάλο αριθμό από fans οι οποίοι χόρευαν και τραγουδούσαν εκστασιασμένοι στο ρυθμό των δύο τελευταίων κομματιών.

Συνολικά, μια αξέχαστη εμπειρία, ένα αξεπέραστο live από δύο μοναδικές μπάντες και μια εξαιρετική διοργάνωση από μέρους της παραγωγής καθώς και του συναυλιακού χώρου!

Until the next time λοιπόν…  When they will be shipping up to Greece (again)!

 

DROPKICK MURPHYS SETLIST:

The Boys Are Back

The State of Massachusetts

Rebels with a Cause

The Warrior's Code

Sunday Hardcore Matinee

I Had a Hat

([traditional] cover)

God Willing

Caps and Bottles

The Wild Rover

([traditional] cover)

Going Out in Style

Blood

Your Spirit's Alive

You'll Never Walk Alone

(Rodgers & Hammerstein cover)

First Class Loser

Johnny, I Hardly Knew Ya

Paying My Way

Hang 'Em High

Barroom Hero

Rose Tattoo

Out of Our Heads

Worker's Song

 

Encore:

I'm Shipping Up to Boston

Kiss Me, I'm Shitfaced

Skinhead on the MBTA

Until the Next Time

 

Για το Rock Overdose,
Hope Vnz (Ελπίδα Βουνζουλάκη)
Φωτογραφίες: Στέργιος Ανδρεάδης

 

 

Comments