Ανταπόκριση: DROPKICK MURPHYS – Slapshot @ Piraeus 117 Academy, Αθήνα (11/02/2017)

Περίπου 7 μήνες μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας και το Rockwave festival, οι Dropkick Murphys επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στο Piraeus 117 Academy. Με νέο δίσκο στις αποσκευές τους το "11 Short Stories of Pain & Glory", που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα. Όπως ήταν αναμενόμενο η συναυλία είχε γίνει sold out αρκετές μέρες πριν, και έτσι όσοι άφησαν για τελευταία στιγμή την αγορά του εισιτηρίου δεν κατάφεραν να τους απολαύσουν.

 

 

Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς και στις 8.30 πρώτοι έκαναν την εμφάνιση τους οι Slapshot, συμπατριώτες των Dropkick Murphys οι οποίοι είναι πολλά χρόνια στο χώρο. Αρκετά δυναμικοί πάνω στη σκηνή, κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό που είχε γεμίσει τον χώρο από νωρίς, ενώ δεν έλειψαν και κάποια mosh pits. Από την εμφάνιση τους ξεχώρισαν τα "Watch Me Bleed","Old Tyme Hardcore" και το "Step on It". Έπαιξαν για αρκετή ώρα ικανοποιώντας όσους ήθελαν να τους δουν, έτσι λοιπόν μας ζέσταναν για τα καλά και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα  κατά την αποχώρηση τους.

 


Mετά από μισή ώρα για να προετοιμαστεί κατάλληλα η σκηνή, και ενώ το ρολόι έδειχνε 10, οι Dropkick Murphys έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή. Κάπως χλιαρό το ξεκίνημα με δυο κομμάτια από τον νέο τους δίσκο "11 Short Stories of Pain & Glory", με τα οποία φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος ακόμα δεν συνηθίσει τα νέα τραγούδια. Δεν άργησε όμως να έρθει η ώρα για κάτι κλασσικό και αγαπημένο, το "The State of Massachusetts" που ακολούθησε ξεσήκωσε για τα καλά το κοινό ενώ έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα καπνογόνα. Ο ήχος του Piraeus Academy για μια ακόμη φορά ήταν άψογος, και οι ίδιοι οι Dropkick πάνω στη σκηνή ήταν αρκετά ορεξάτοι και απέδωσαν τα μέγιστα. Χαρακτηριστικές στιγμές του live ήταν τα "You'll Never Walk Alone", "First Class Loser", "Johnny, I Hardly Knew Ya" στο οποίο έγινε κυριολεκτικά ο χαμός από mosh pits.

 

 

Οδεύοντας προς το τέλος ακούσαμε τα "Rose Tattoo", "Out of Our Heads" ενώ το κανονικό σετ έκλεισε με το "Skinhead on the MBTA". Mετά από μια μικρή ανάπαυλα ώστε να πάρουν μερικές ανάσες ο Ken Casey και η παρέα του, ξαναβγήκαν στη σκηνή για το encore με το κομμάτι που ζητούσαν όλοι: "The Boys Are Back",και σε ολόκληρο το Piraeus Academy στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο συνεχίστηκε με το "I'm Shipping Up to Boston" και τη μπάντα να καλεί τον κόσμο να ανεβεί πάνω στη σκηνή. Έτσι λοιπόν η συναυλία έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, πάνω στη σκηνή μπάντα και κόσμος και το "Until the Next Time", από τον νέο τους δίσκο με το οποίο και μας αποχαιρέτησαν. Ένα συναυλιακό πάρτι στο οποίο περάσαμε όλοι καλά, και το οποίο ελπίζουμε να το ξαναζήσουμε σύντομα.

 

Setlist:

The Lonesome Boatman
Rebels with a Cause
The State of Massachusetts
The Warrior's Code
Sunday Hardcore Matinee
I Had a Hat
Caps and Bottles
The Wild Rover
Going Out in Style
Blood
God Willing
You'll Never Walk Alone
First Class Loser
Johnny, I Hardly Knew Ya
Paying My Way
Barroom Hero
Rose Tattoo
Out of Our Heads
Worker's Song
Kiss Me, I'm Shitfaced
Skinhead on the MBTA
Encore:
The Boys Are Back
I'm Shipping Up to Boston
Until the Next Time

 

 

Comments