Ανταπόκριση: ENEMY OF REALITY / Fortis Ventus @ Temple Αθήνα (23/02/2018)

Οι ENEMY OF REALITY συνεχίζουν την κατακόρυφη πορεία τους και με την δεύτερη σαν headliners εμφάνισή τους δικαιολόγησαν απόλυτα γιατί θεωρούνται από τις πιό ελπιδοφόρες και ταλαντούχες μπάντες του συμφωνικού metal!!

 

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Αθηναίοι symphonic metallers FORTIS VENTUS.

 

 

Έχοντας κυκλοφορήσει ένα EP μέ όμορφα κομμάτια,αρκετά μελωδικά,μάς τα παρουσίασαν και σίγουρα οι οπαδοί των Nightwish,Within Temptation, σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Οι επιρροές τους από αυτές τις μπάντες ήταν εμφανείς καί χωρίς να τους αντιγράφουν αλλά με προσωπικές πινελιές στα κομμάτια τους, ήταν ότι καλύτερο για το άνοιγμα της βραδιάς με ένα 45λεπτο μελωδικό σόου,

 

 

Η Νάνσυ στα φωνητικά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και με το στυλ αλά Tarja,έδειξε ότι οι δυνατότητες της είναι μεγάλες. Το μπάσο και η κιθάρα ήταν σε δεύτερο ρόλο πίσω από τα πομπώδη πλήκτρα,κάτι που δεν ήταν απαραίτητα κακό αλλά ίσωσ η κιθάρα θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω λόγο. Οι διασκευές Ever Dream (Nightwish) και The Howling (Within Temptation) ήταν άκρως ικανοποιητικές και ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλεισαν απο νωρίς το TEMPLE.

 

Το Show me the end ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι τους ήταν εντυπωσιακό και με αυτό μας άφησαν και περιμένουμε την ολοκληρωμένη πρώτη τους δουλειά.

 

 

Η ώρα των ENEMY OF REALITY έφτασε. Τα φώτα χαμηλώνουν και υπό τους ήχους του Martyr εμφανίζονται στο stage.

 

 

Με το “Arakhne” στις αποσκευές τους, το δεύτερο άλμπουμ τους, και έχοντας κλείσει περίπου ένα χρόνο κυκλοφορίας, μας έδωσαν ένα ακόμα εντυπωσιακό σόου βασιζόμενο κατά κύριο λόγο σε αυτό.

 

Η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εμφανείς και επί σχεδόν μιάμιση ώρα τραγουδούσαμε μαζί τους.

 

Η Ηλιάνα για ακόμα μια φορά ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, η σοπράνο με την θεατρική ερμηνεία που απαιτούσε το concept έδινε ζωντάνια στα κομμάτια και πραγματικά μας έβαζε μέσα στον σκοτεινό κόσμο τους.

 

 

Ο Στυλιανός στην κιθάρα ήταν εντυπωσιακός με το δυνατό και αλάνθαστο παίξιμό του για άλλη μία φορά  έδειξε ότι δεν θεωρείται άδικα από τους κορυφαίους κιθαρίστες στην χώρα μας.

 

 

Ο Φίλιππος στα τύμπανα ακούραστος έδινε πόνο με το δυνατό παίξιμο του αλλά και το ασταμάτητο Headbanging και το εξάχορδο μπάσο του Θάνου ήταν επιβλητικό δίνοντας τον απαραίτητο όγκο στα κομμάτια.

 

 

Ακούστηκαν μεταξύ άλλων κομμάτια όπως ‘Weakness Lies Within’, ‘In Hiding’, ‘Showdown’  ‘Nouthetisis’, ‘Needle Bites’, το ‘One Last Try’,  ‘Grief Divine’, ‘The Bargaining’, ‘The Taste Of Defeat’ και μία εξαιρετική διασκευή το ‘Bad Romance’ της Lady Gaga προσαρμοσμένο στον ήχο τους και πραγματικά ήταν υπέροχο.

 

Για άλλη μία φορά έδειξαν το πόσο επαγγελματική μπάντα είναι και το πόσο άρτια μουσικά καταρτισμένη και σίγουρα με τέτοιες συνεργασίες όπως οι Fabio Lione (Angra), Chiara Malevstiti (Therion, Crysalis) και Jeff Waters (Annihilator) στο “Arakhne” αλλά και η κοινή περιοδεία με τους THERION που ξεκινάνε δείχνουν ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

 

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε τα καλύτερα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ πρώτα από όλα και γιατί τους αγαπάμε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους όποτε παίζουν για να τους καμαρώνουμε...cheers guys!!

 

Για το Rock Overdose

 

Κείμενο-φωτογραφίες

 

Στέλιος Παλαμιδάς

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments