Ανταπόκριση: ENSLAVED, Lucifer’s Child @Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (11/05/2019)

Το ραντεβού της πόλης με τους θρυλικούς Enslaved είχε δοθεί για το Σάββατο 11 Μαΐου. Η 5άδα από τη Νορβηγία ήταν ένα από τα συναυλιακά απωθημένα του μεταλλικού κοινού της χώρας, κι έτσι μετά την Αθήνα ήταν η σειρά της συμπρωτεύουσας να τους υποδεχθεί.

Η ώρα είναι 21:45 και τη σκηνή καταλαμβάνουν οι εκρηκτικοί Lucifers Child, η ελληνική allstar band που αποτελείται από τους Γιώργο (exRotting Christ), Στάθη (Nightfall),Νίκο (Chaostar) και Μάριο (Karma Violens). Από το πρώτο λεπτό έδωσαν πόνο με κομματάρες (κυρίως από το 2ο άλμπουμ τους) και ξεσήκωσαν το κοινό αποδίδοντας με τον πλέον άψογο και πωρωτικό θα έλεγα τρόπο το σύγχρονο yet oldschool black metal τους.

Μέσα σε 45 λεπτά κατάφεραν να ζεστάνουν τον κόσμο που επέλεξε να τους τιμήσει με την παρουσία του (αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους εθεάθη ο Σάκης Τόλης), καθώς η πλειοψηφία του κοινού, όπως φαίνεται, προτίμησε να παρακολουθήσει απευθείας τους headliners. Παρ’ όλα αυτά όμως η μπάντα δε μάσησε κι έδωσε συνολικά ένα δυνατό και επαγγελματικό show αντάξιο των προσδοκιών.

Το intro των Νορβηγών γεμίζει το χώρο την ώρα που οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 11 ακριβώς κι ενώ ο κόσμος αδημονεί, η μπάντα ορμάει στη σκηνή με το “Ethica Odini”. Σχεδόν 3 δεκαετίες αναμονής ήταν πολλές, κι έτσι σερβίρουν κολλητά το “Roots of the Mountain”, με τον κόσμο να παρακολουθεί εκστασιασμένος. Τα κομμάτια τους είναι πολυποίκιλα και, ναι μεν οι εξαιρετικές συνθέσεις κρατούν τον ακροατή προσηλωμένο, αλλά κυρίως η μεγάλη διάρκειά τους σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ύφος τους καθιστά το headbanging κάπως δύσκολη υπόθεση.

Κάποια ελάχιστα τεχνικά προβλήματα στο πρώτο 25λεπτο με τη μπότα του σχεδόν αψεγάδιαστου Iver Sandøy ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα και ο ήχος καθ όλη τη διάρκεια τη συναυλίας παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Ο Grutle Kjellson αποδείχτηκε εξαιρετικότατος frontman, πετώντας ελληνικές λέξεις και παρακινώντας το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Η μπάντα κάλυψε σχεδόν όλες τις φάσεις της δισκογραφικά πλούσιας black/progressive καριέρας της, από το επιβλητικό “Frost” μέχρι και το πρόσφατο “E”, του οποίου το “Sacred Horse” έκλεισε την κανονική διάρκεια της συναυλίας.

Το drum solo απλά πέρασε αδιάφορα γεμίζοντας τον κενό χρόνο ακριβώς πριν επανέλθουν στη σκηνή τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας για το encore με το Isa και κλείνοντας πολύ δυναμικά με το Allfǫðr Oðinn.

Εν κατακλείδι οι Νορβηγοί ικανοποίησαν με το παραπάνω τους οπαδούς τους, δίνοντας ένα χορταστικό σόου στην παρθενική τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε ότι θα τους ξαναδούμε σύντομα!

Για το Rock Overdose,

Κώστας Μαρτόπουλος

Comments