Ανταπόκριση: EPICA – JADED STAR στο Fix Factory of Sound,Θεσσαλονίκη,28-3-2015

Το Σάββατο, 28-3-2015, έγινε ένα ακόμα επιτυχημένο λάιβ στη Θεσσαλονίκη, στο FIXFACTORY OF SOUND. Οι symphonic metallers από την Ολλανδία,EPICA, εμφανίστηκαν μαζί με τους δικούς μας JADED STAR και μας μάγεψαν όλους στον κατάμεστο χώρο που εμφανίστηκαν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στις 9 ξεκίνησε το λάιβ με τους GallacticmetallersJADED STAR να τα δίνουν όλα στη σκηνή και η Maxi Nil να μας εντυπωσιάζει με τη φωνή της. Πάρα πολύ καλός και ο Κώστας στην κιθάρα, αλλά και το rhythm section του γκρουπ. Έπαιξαν τραγούδια από το πρώτο τους cd«Memories from thefuture» , που σύντομα θα κυκλοφορήσει και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία γιατί την αξίζουν. Τo 40 λεπτο που έπαιξαν έδειξαν στοιχεία του πλούσιου ταλέντου τους και απέδειξαν κι αυτή με τη σειρά τους πόσο καλή και ισχυρή σε παγκόσμια κλίμακα, έχει γίνει η ελληνική χέβι μέταλ σκηνή. Θεωρώ ότι ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για να ανοίξει το λάιβ αυτό και να μας προετοιμάσει για τους EPICA και ο κόσμος τους επιβράβευσε με το ζεστό του χειροκρότημα.
 
JADED STAR – Setlist:
 
1.       Intro + Mask
2.       Stars
3.       You will see
4.       Into the end of time
5.       Raining in Sao Paulo
6.       Healing the inner child
7.       Wake up
8.       Keep on fighting
 
 
 
Μετά από 30 λεπτη αναμονή, έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Το FIX FACTORY OFSOUND, ασφυκτικά γεμάτο, υποδεχόταν τους EPICA. Οι Ολλανδοί symphonic-gothic  metallers μας μάγεψαν όλους από το πρώτο έως το τελευταίο τους τραγούδι με τη Simone Simons να κλέβει την παράσταση με την υπέροχη σοπράνο φωνή της που ερχόταν σε τέλεια αντίθεση με τα brutalφωνητικά του κιθαρίστα Mark Jansen. Ένα υπέροχο 2 ωρο μουσικό ταξίδι από όλη τη δισκογραφία τους, καθήλωσε όλο τον κόσμο που τους απόλαυσε, επιδόθηκε σε ένα ανελέητο και συνεχές headbangingκαι τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα σε όλα σχεδόν τα τραγούδια τους. Ποιότητα, δύναμη, θετική ενέργεια με τηSimone και τον Mark να δίνουν τον τόνο, πάντα ευδιάθετοι και με πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό, τα έδωσαν όλα, όπως και ολόκληρο το γκρουπ σε μια εμφάνιση που άγγιξε την τελειότητα.
 
EPICA - Setlist
 
1.      Originem (Intro)
2.      The Second Stone
3.      The Essence of Silence
4.      Unleashed
5.      Storm the Sorrow
6.      Fools of Damnation
7.      The Last Crusade
8.      Sensorium
9.      The Obsessive Devotion
13.  Encore:
14.  Sancta Terra
 
Η άψογη διοργάνωση του λάιβ από το προσωπικό του FIXFACTORY OF SOUND, ο τέλειος ήχος που βοήθησε και τα 2 γκρουπ να αγγίξουν το τέλειο ηχητικό αποτέλεσμα, μαζί με το φωτισμό, συνετέλεσαν στο να απολαύσουμε αυτά τα 2 υπέροχα γκρουπ στο μάξιμουμ. Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα.
 
 
Για το Rock Overdose,
Γιάννης Νorth
Φωτογραφίες: Φώτης Μαραγκιοζίδης
 
 

Comments