Ανταπόκριση: EVANESCENCE, Sede Vacante στο Arenele Romane, Βουκουρέστι -Ρουμανία (29/7/2017)

Η τρέχουσα περιοδεία των EVANESCENCE αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο γεγονός μετά από πολυετή “παύση εργασιών”. Το γεγονός της εμφάνισής τους στο φετινό Rockwave Festival μόνο ενθουσιασμό θα μπορούσε να προκαλέσει στους εν Ελλάδι οπαδούς τους, που σαφώς δεν είναι και λίγοι, αφού μιλάμε απλά για την μεγαλύτερη μπάντα στο είδος της παγκοσμίως.  Ένα όμως άκρως αξιοσημείωτο γεγονός άλλαξε τα σχέδιά μου στο να επισκευθώ το Rockwave, ώστε να δώ την αγαπημένη μου μπάντα και αυτό δεν ήταν άλλο από το μεγάλο opening των “δικών μας” SEDE VACANTE στους EVANESCENCE στις 29 Ιουνίου στο εκπληκτικό Arenele Romane του Βουκουρστίου στην Ρουμανία.


 

 

Τους SV τους γνώρισα στα τέλη του 2016 όταν τους είδα τον Ιανουάριο του 2017 ν’ ανοίγουν στο Κύτταρο την συναυλία των DELAIN και των SIRENIA, και τους λάτρεψα κατευθείαν. H εμφάνισή τους με έκανε αμέσως φαν.

Έτσι κατέληξα στις 29 Ιουνίου 2017, στο Βουκουρέστι να παρακολουθώ τους SV να ανοίγουν την συναυλία των EVANESCENCE στo Arenele Romane, έναν από τους ομορφότερους live χώρους, που έχω επισκεφθεί στην Ευρώπη. Στην Αρένα έφτασα περίπου στις εφτάμιση το απόγευμα και μετά από λίγα λεπτά άνοιξαν οι πόρτες και εισήλθαμε στον συναυλιακό χώρο, που εντός μισαώρου ήταν σχεδόν γεμάτος.

Περίπου στις οκτώ και τέταρτο και με αγγλική ακρίβεια βάσει του προγράμματος, Ξεκίνησε να παίζει το επικό “Skies Infernal” (intro του πρώτου τους άλμπουμ) με τον κόσμο να συγκεντρώνεται μπροστά στην σκηνή και να υποδέχεται τους συμπατριώτες μας με ιδιαίτερη ζέση. Η εμφάνιση όμως της εκθαμπωτικής και εκπληκτικής Constantine Alex (female vocalist) πυροδότησε στην κυριολεξία την αρένα.

Το setlist περιέλαβε τραγούδια από το ντεμπούτο τους “SKIES INFERNAL”, που κυκλοφόρησε από την Pride and Joy Music τον Νοέμβριο του 2017, και μόνο μία κουβέντα έχω να πώ για την εκτέλεσή τους… ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ..! Ξεκίνησαν δυναμικά με το “Hate Eternal και το “Against My Tear”, δυο μελωδικά και δυναμικά τραγούδια  και ξεσήκωσαν το κοινό.  Ακολούθησε η μπαλάντα του άλμπουμ, το “Lips Yet Denied”, το βαρύ “The Other Side”, με τα αίματα ν’ ανάβουν κυριολεκτικά με το “Cruelty In Disguise”. Το κλείσιμο με το “Dark Refrain”, έδειξε να είναι ιδανικό, αφού πραγματικά οδήγησε στην αποθέωση της μπάντας.

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να είναι περήφανη, ότι έχει μία ακόμη επάξια μπάντα να την εκπροσωπεί διεθνώς. Ένα μεγάλο μπράβο στους SEDE VACANTE, τους οποίους ελπίζουμε να τους δούμε το συντομότερο on stage.

Η μεγάλη στιγμή όμως της βραδιάς είχε φτάσει, όταν η Amy Lee και η “παρέα” της πάτησαν το πόδι τους στο stage του Arenele Romane, δημιουργώντας κυριολεκτικά παραλήρημα. Με την Amy να είναι άψογη και αψεγάδιαστη στα φωνητικά και την μπάντα να αποδίδει, όπως αναμενόταν φυσικά, στο μέγιστο το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εγγυημένο.  Το setlist περιελάμβανε τραγούδια και από τα τρία full length albums των EVANESCENCE και φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλες επιτυχίες, που καθιέρωσαν την μπάντα ως μεγαθήριο στο gothic rock/metal παγκοσμίως, όπως τα Bring Me to Life, My Immortal, Lithium και φυσικά το Going Under. Το πλήρες setlist περιελάμβανε αναλυτικά: 1. Everybody’s Fool, What You Want, Going Under, The Other Side, Lithium, My Heart Is Broken, Your Star, Made of Stone, Haunted, Weight of the World, Say You Will με τον Tim Mc Cord (μπάσο) και την Jen Majura (κιθάρα) να εναλλάσσονται στα όργανά τους(!!!),  New Way to Bleed, Whisper, Call Me When You’re Sober, Imaginary, Bring Me to Life. To Encore τέλος περιελάμβανε τα My Immortal και το Disappear.

Κλείνοντας, πραγματικά θα τολμήσω να πώ ότι ήταν μία από τις ωραιότερες συναυλίες της ζωής μου (δεδομένης και της αγάπης μου και για τους EVANESCENCE και πλέον δεν διστάζω να πώ και για τους SEDE VACANTE!!!). Πάντα τέτοια σ’ όλους ‘μας!!!!

 

Για το RockOverdose,

Στέλλα Κοτσερίδου

Comments