Ανταπόκριση: FOO FIGHTERS @Ηρώδειο, Αθήνα (10/07/2017)

Όσοι βρισκόσασταν επίσης στο Ηρώδειο το χθεσινό βράδυ σίγουρα θα αναρωτιέστε το ίδιο πράγμα:

 

Τι ζήσαμε χθες;! Ήταν όντως πραγματικότητα;!

 
Η πρώτη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε για τον ερχομό των πολυαγαπημένων Foo Fighters στη χώρα μας επέφερε ένα κύμα ενθουσιασμού αλλά και ανυπομονησίας σχετικά με την κυκλοφορία και τον αριθμό των διαθέσιμων εισιτηρίων, ενώ αρκετοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για φήμη. Και όμως, μερικές μέρες αργότερα, ακολούθησε η κυκλοφορία των εισιτηρίων που συνοδεύτηκε από μια μικρή δυσαρέσκεια λόγω του περιορισμένου τους αριθμού.

 


Όπως και να έχει όμως, οι μέρες πέρασαν και έφτασε η πολυπόθητη εκείνη της συναυλίας. Πλήθος εκστασιασμένων οπαδών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Ηρώδειο ήδη από τις 7 το απόγευμα. Το soundcheck της μπάντας, το οποίο μπορούσαμε να ακούσουμε κατά τη διάρκεια της αναμονής υπήρξε το πρώτο μαργαριτάρι της βραδιάς που πυροδότησε τον ενθουσιασμό μας!

 
Και η ώρα πέρασε, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και εμείς είμασταν επιτέλους μέσα στο Ηρώδειο… Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ένα ρίγος ενθουσιασμού κατέκλυσε τον καθένα μας αντικρύζοντας τη χαρακτηριστικά διαμορφωμένη σκηνή των Foo Fighters, κοιτώντας το ρολόι μας και μην μπορώντας να πιστέψουμε ότι σε μερικά μόλις λεπτά θα ζούσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

 


Ώρα 21:00 και ο Chad Smith ανέβηκε στη σκηνή για να μας χαιρετήσει και για να προλογίσει τους Foo Fighters! Τον Chad υποδέχτηκε στη σκηνή ο Dave Grohl με μια κιθάρα στο χέρι, παίζοντας το Times Like These. Το χειροκρότημα καθώς και οι κραυγές ενθουσιασμού που ακολούθησαν ήταν απερίγραπτα! «Έχουμε κάνει αρκετά τρελά πράγματα στη διάρκεια της καριέρας μας, ωστόσο αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα!’’ είπε ο Grohl αναφερόμενος στη συναυλία που μόλις είχε ξεκινήσει!

 
Τον Grohl συνόδεψαν στο stage και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, και κάπως έτσι άρχισε μια ιστορική βραδιά… Δεν θα επιμείνω να περιγράψω λεπτομερώς το καθένα από τα τραγούδια… Ένας συνδυασμός από παλιά αγαπημένα κομμάτια όπως το Monkey Wrench, το Arlandria, το This is a call κ.ο.κ. καθώς και κάποια νέα κομμάτια από τον επερχόμενο και 9ο κατά σειρά δίσκο της μπάντας, “Concrete and Gold’. Πιο συγκεκριμένα, αυτά ήταν το “La Dee Da”, το “Dirty Water”, το “Arrows” (το οποίο ακούσαμε για πρώτη φορά παγκοσμίως και κανείς μας δεν μπορεί να πει ότι δεν ανατρίχιασε για το λόγο αυτό) καθώς και το “Sunday Rain” με τα φωνητικά του εκπληκτικού Taylor Hawkins.

 


Ακόμη ένα highlight της βραδιάς αποτέλεσε η στιγμή που ο Grohl παρότρυνε τους γονείς που είχαν παρευρεθεί στη συναυλία, λέγοντας τους ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όταν φτάσουν σπίτι τους είναι να αγοράσουν μουσικά όργανα στα παιδιά τους! Στη συνέχεια μας σύστησε την κόρη του Harper, η οποία κάθισε στα drums και έπαιξε το We will rock you, ενώ το κοινό τη συνόδευσε με φωνητικά και το χαρακτηριστικό ρυθμικό σχήμα του κομματιού!

 
Με το φανταστικό vibe της μπάντας και την εξαιρετική τους performance που διήρκησε πάνω από δυο ώρες, η αδρεναλίνη έφτασε κυριολεκτικά στα ύψη! Όταν έφτασε η ώρα του Best of You, πασίγνωστου και πολυαγαπημένου κομματιού της μπάντας, συνειδητοποιήσαμε ότι δυστυχώς δεν είχε απομείνει πολύ ακόμη από τη συναυλία. Ο ίδιος ο Grohl άλλωστε μας υποσχέθηκε ότι δεν θα περάσουν πάλι 22 χρόνια για να τους ξαναδούμε στη χώρα μας καθώς τότε θα είναι 70, και όπως είπε χαριτολογώντας, δεν θα θέλαμε να το δούμε αυτό!

 


«Όσοι μας έχουν ξαναδεί, γνωρίζουν ότι δεν λέμε αντίο. Λέμε αυτό» είπε παίζοντας την πρώτη συγχορδία του Everlong… Όσοι έχουμε δει άπειρες φορές τα live της μπάντας στο Youtube, με έμφαση στη μοναδική τους εμφάνιση στο Wembley, ελπίζοντας μια μέρα να σταθούμε εξίσου τυχεροί μια μέρα να ζήσουμε κάτι όμοιο, δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε ένα όμορφο κύμα συγκίνησης να μας κατακλύζει…

 


Και κάπως έτσι, ζήσαμε μια βραδιά που θα γραφτεί στην ιστορία της σύγχρονης ροκ μουσικής… Ένα μοναδικό live, σε μια μοναδική τοποθεσία… Μια θρυλική μπάντα η οποία, όπως το καλό κρασί, με τα χρόνια γίνεται όλο και εξαιρετικότερη… Και τέλος, ένα μοναδικό κοινό τόσο από μεγάλους fan της μπάντας όσο και από άτομα που παρευρέθηκαν από απλό ενδιαφέρον στη συναυλία, ωστόσο έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις…

 
Μια βραδιά που, που θα θυμόμαστε για πάντα και αν είμαστε καλά, σε αρκετά χρόνια από τώρα θα διηγούμαστε στους γύρω μας…

 

 

“It’s times like these you learn to live again..”

 

 

Setlist:
Times like these
All my life
Learn to fly
Pretender
Cold day
La Dee Da
Walk
These Days
My Hero
Dirty Water
This is a Call
Arlandria
Rope
Arrows
Monkey Wrench
Sunday Rain
Wheels
Run
Sky is a neighborhood
Best of You
Everlong

 

 

Για το Rock Overdose,
Ελπίδα Βουνζουλάκη (Hope Vnz)
Φωτογραφίες: Christina Alossi

Video: Γιάννης Λιβανός (JohnMetalmanPhotography)

 

 

Comments