Ανταπόκριση: Gogol Bordello @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη 7/5/2014

«We comin’ rougher»

 

Οι πρώτες μέρες του Μάη μας βρίσκουν στην Θεσσαλονίκη να ανυπομονούμε για την εμφάνιση των αγαπημένων στο ελληνικό κοινό Gogol Bordello στα πλαίσια της περιοδείας τους για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ Pura Vida Conspiracy. Αν και η συναυλία είχε οριστεί μέσα στην εβδομάδα και η τιμή του εισιτηρίου ήταν λίγο υψηλότερη από την αναμενόμενη το γεγονός πως το συγκρότημα έχει να επισκεφτεί την πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2009 ήταν αρκετό για να γεμίσει επαρκώς τον συναυλιακό χώρο.

 

Οι πόρτες ανοίγουν κανονικά στην ώρα τους, ο κόσμος ο οποίος αποτελούταν κυρίως από έφηβους εισέρχεται στον συναυλιακό χώρο και όλοι αναμένουμε μέχρι τις 22:00 για να ξεκινήσει η εμφάνισή τους καθώς η συγκεκριμένη συναυλία ήταν μια από τις ελάχιστες που δεν υπήρχε support group. Κάποιοι ίσως προτιμούν να πάνε στον συναυλιακό χώρο και να ακούσουν απευθείας το συγκρότημα για το οποίο πήγαν στην συναυλία χωρίς να περιμένουν άδικα ενώ κάποιοι άλλοι θα ήθελαν να ακούσουν και να υποστηρίξουν ένα μικρότερο συγκρότημα του ίδιου μουσικού είδους.

 

Ο κόσμος από νωρίς ήταν ενθουσιώδες και το έδειχνε πριν ακόμα ανέβει η μπάντα στην σκηνή.

Το ρολόι δείχνει λίγα λεπτά μετά τις 22:00, τα φώτα χαμηλώνουν και από τα ηχεία ακούγεται το τραγούδι εισαγωγής του συγκροτήματος, έπειτα εμφανίζεται η μπάντα πάνω στην σκηνή και ο πανικός αρχίζει.

8 άτομα πάνω στην σκηνή, βιολιά, κιθάρες, ακορντεόν, τύμπανα, 3 άτομα στα φωνητικά, όλα δείχνουν πως η βραδιά θα κυλίσει ωραία. Ο ήχος σε όλη την διάρκεια της συναυλίας ήταν ικανοποιητικός έως πολύ καλός, η μπάντα ήταν αεικίνητη πάνω στην σκηνή και ο κόσμος το ίδιο από κάτω.

 

Κάπου εδώ θα μπορούσαμε να αναλύουμε τον ήχο της μπάντα αν και κατά την γνώμη μου είναι χάσιμο χρόνου. Το μοναδικό που χρειάζεται να πούμε είναι πως οι Gogol Bordello είναι από τα λίγα συγκροτήματα που έχουν καταφέρει να "παντρέψουν " επιτυχημένα την και punk rock μουσική με την gypsy. Έτσι, Το αποτέλεσμα που έχουν βγάλει είναι μοναδικό και πρωτότυπο δίνοντας μια μελωδία στην μουσική διατηρώντας παράλληλα  τον ωμό και σκληρό ήχο της punk rock.

 

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα περισσότερα γνωστά κομμάτια της μπάντας αν και ακούστηκαν ακόμα 6 που προέρχονται από τον νέο δίσκο τους τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα προγενέστερα.

 

Τα καλύτερα σημεία κατά την γνώμη μου ήταν ο χαμός που επικράτησε κάτω στο κοινό στο άκουσμα του " Immigraniada " και του "Purple " ενώ επίσης ιδιαίτερα ωραίο ήταν όλος ο κόσμος να τραγουδάει το ρεφρέν από το "Alcohol " στο encore. Μοναδικά αρνητικά σημεία της βραδιάς από την πλευρά του συγκροτήματος είναι η έλλειψη merchandise και η χρονική διάρκεια της συναυλίας. Θα μπορούσαν να παίξουν 4-5 ακόμα τραγούδια αν και έτσι όπως χοροπηδούσε και τραγουδούσε ο κύριος Eugene Hütz λογικό είναι μετά από 100 περίπου λεπτά να κουραστεί.

 

 

 

Gogol Bordello Set list:

 

·        Intro

·        We Rise Again

·        Not A Crime

·        The Other Side Of The Rainbow

·        My Companjera

·        Dig Deep Enough

·        Last One Goes The Hope

·        Trans-Continental Hustle

·        Immigraniada

·        Mishto

·        It Is The Way You Name Your Ship

·        Pala Tute

·        Malandrino

·        Illumination

·        Purple

·        Sally

 

Encore:

 

·        Lost Innocent World

·        Think Locally

·        Alcohol

·        Ultimate

 

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Στέφανος "Πίτας " Δαλακιουρίδης

Φωτογραφίες: Γιάννης Θεοδωρίδης

 

Comments