Ανταπόκριση: GRAVE DIGGER, Marauder, Dark Nightmare @Eightball, Θεσσαλονίκη (28/9/2018)

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο χώρο του Eightball για τη συναυλία των Grave Digger με support acts τους Dark Nightmare και τους Marauder.

 

 

Στις 20:45 ανέβηκαν στην σκηνή οι Dark Nightmare. Η πενταμελής epic metal μπάντα από τα Γρεβενά άνοιξε το live με καλή διάθεση και πολλή ενέργεια. Ο συναυλιακός χώρος του Eightball ήταν γεμάτος από την έναρξη.Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά όπως φάνηκε από το χειροκρότημα μετά από κάθε κομμάτι. Έκλεισαν τη ζωντανή τους εμφάνιση και έδωσαν τη σκυτάλη τους στους Marauder.

Setlist:
Intro / Crown of Innocence
Eternal Forest
Hawks of War
Battlefield
Beneath
Slaughter
Dragonlakes
Defenders / Borders

 

 

 

Οι Αθηναίοι Marauder ανέβηκαν στην σκηνή στις 21:42 και πλέον ο χώρος ήταν κατάμεστος. Το κοινό φάνηκε πλέον να έχει “ζεσταθεί” για τα καλά. Ο τραγουδιστής δεν δίστασε να “δώσει” πάσα στο κοινό και γενικά εμφανίστηκε πολύ άνετος και με καλή επικοινωνία με τους fans. Ο ήχος καλός και χωρίς προβλήματα. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου σίγουρα έδειξε την αγάπη τους στη μπάντα. Η epic/power metal μπάντα έπαιξε αρκετά κομμάτια από τον καινούριο της δίσκο. Αφού ευχαρίστησαν το κοινό τους επανειλημμένως, κατέβηκαν από το stage στις 22:26.

 

Setlist:
God’s Will
Free Like an Eagle
Metal Warriors
The Fall
Son of Thunder
Return of the Warrior
The Greek Revolution Begins

 

 

Οι Γερμανοί headliners δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, ξεκινώντας στις 22:43. Ο φωτισμός χαμήλωσε, και το live ξεκίνησε. Ο τραγουδιστής , με το που ανέβηκε στη σκηνή, επιδοκιμάστηκε έντονα, κάτι που έδειξε την προσμονή του κόσμου. Ο συναυλιακός χώρος πλέον ήταν υπερπλήρης. Κάποιοι fans είχαν ετοιμάσει και πανό. Πολλοί φώναζαν "Grave Digger” ενθαρρύνοντάς τους. Γενικά επικρατούσε μια διάχυτη, πανηγυρική σχεδόν, ατμόσφαιρα. Υπήρξε ένα απρόοπτο, καθώς έσπασε ένα τύμπανο και ο drummer έκανε νόημα να αντικατασταθεί, κάτι που έγινε άμεσα και δεν καθυστέρησε το live. Όσο γινόταν αυτό, ο τραγουδιστής σύστησε τα μέλη της μπάντας. Πιο μετά μνημόνευσε τον Lemmy (Motorhead) λέγοντας πως “παρόλο που δεν είναι εδώ, θα είναι για πάντα στις καρδιές μας”. Η ερμηνεία του πιο γνωστού τους κομματιού, «Rebellion», δεν χρειάστηκε συστάσεις καθώς ο κόσμος άρχισε να το τραγουδάει με το που ακούστηκε η πρώτη νότα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε stage dive και εμφανίστηκε ένας «σκελετός» παίζοντας γκάιντα. Στα επόμενα τραγούδια έγινε και mosh pit στο χώρο μπροστά στη σκηνή. Η εμφάνιση των Grave Digger ολοκληρώθηκε στις 00:30 και ήταν σίγουρα άξια του ονόματός τους αφού φάνηκε για άλλη μια φορά ότι γνωρίζουν πώς να ενθουσιάσουν το κοινό τους.

 

Setlist:
Intro: the Brave
Scotland United
Lawbreaker
The Clans Will Rise Again
Ballad of a Hangman
The Curse of Jacques
Dark of the Sun
Execution
The Bruce
Knights of the Cross
Tattooed Rider
Season of the Witch
Highland Farewell
Morgane Le Fay
Excalibur
Rebellion
Encore:
Healed by Metal
Fear of the Living Dead
Heavy Metal Breakdown

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Τάσος Σαμαράς

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

 

Comments