Ανταπόκριση: Gus G- Mats Levén, Δράμα (24/9/2014)

 Ήταν σαν να έγινε σεισμός στη μικρή επαρχιακή πόλη της Δράμας, όταν οι φανατικοί της rock-metal μουσικής σκηνής μάθαμε ότι θα γινόταν ένα μεγάλο event.

Όχι ένας, αλλά δύο μουσικοί θα άλλαζαν τα… δρώμενα της Δράμας, έστω και για μία βραδιά! Ο κιθαρίστας που βρέθηκε στην ίδια σκηνή με τον θρυλικό Ozzy Osbourne και με το συγκρότημα Firewind, ο ελληνικής καταγωγής Gus G, πήρε την κιθάρα του κι είπε να οργώσει την Ευρώπη. Μαζί του σε αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι, ο Mats Levén, ο τραγουδιστής των Krux, Candlemass και φυσικά των (προσωπικά αγαπημένων μου) Therion!

 

Οι μουσικοί συνεργάζονται για πρώτη φορά, ώστε να προμοτάρουν το προσωπικό άλμπουμ του Gus G «I am the fire». Πρώτος σταθμός: η Δράμα, που τους υποδέχτηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου!

Το event πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του Café Noir, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 άτομα, ανυπόμονοι να δουν, αλλά κυρίως να ακούσουν!

 

Η βραδιά ξεκίνησε με τους «Tales of the Rails».

Όταν οι γραμμές του τρένου υπόσχονται να σου πουν ιστορίες κάθεσαι κι ακούς.

Ο Κωνσταντίνος Μαρτόπουλος (φωνή και κιθάρα) κι ο Αλέξανδρος Μποντρουά (κιθάρα) προετοίμασαν το κοινό για τους επόμενους δύο μεγάλους καλλιτέχνες.

Μεταξύ άλλων ερμήνευσαν τα «Boat on the river» (Styx), «Worth fighting for» (Judas Priest)  και «The evil that men do» (Iron Maiden). Το σχήμα από τη Δράμα μας ταξίδεψε με κλασικά αγαπημένα κομμάτια, τεράστιων συγκροτημάτων.

Οι ακουστικές τους κιθάρες κι η ζεστή, μελωδική φωνή του τραγουδιστή, απέδειξαν πως ακόμα και επαρχιακά σχήματα, έχουν όλες τις δυνατότητες για να φτάσουν ψηλά (και τους το ευχόμαστε)!

Οι stars της βραδιάς, λίγο αργότερα, ανέβηκαν χαλαροί και κεφάτοι στη σκηνή και σε αντίθεση με τα… αστέρια, υπήρξαν πολύ προσιτοί με τον κόσμο.

Αστειάκια μεταξύ τους, η ιστορία της γνωριμίας και της συνεργασίας τους και οι εισαγωγές στα ελληνικά που έκανε συχνά ο Gus, τους έφεραν ακόμα πιο κοντά σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Τραγούδια όπως «Blame it on me», «I am the fire» και «Redemption» συμπλήρωναν το δυναμικό set list.

Πέρα από την προσωπική δουλειά του Gus, ερμήνευσαν και κλασικά κομμάτια όπως το «Temple of the King» των Rainbow (χαρά για τους αιώνια ροκάδες άνω των 40, που ναι, τίμησαν δεόντως την εκδήλωση!)

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους. Οι μαλλιάδες στη σκηνή έδιναν ρέστα κι οι μαλλιάδες από κάτω χειροκροτούσαν.

Highlight της βραδιάς, ο Mats που σηκώθηκε και χόρεψε!!!

Τόσο τα απίστευτα riffs του Gus, που δεν άφησε σε ησυχία τις χορδές της κιθάρας του, όσο κι η μαγευτική φωνή του Mats, που από το doom metal πάει στον rock και μετά στον καθαρό metal ήχο, έκαναν την ώρα να κυλήσει πολύ ευχάριστα, αλλά δυστυχώς και πολύ γρήγορα.

 

Σε κάτι τέτοια live, δεν είναι απλώς ότι θέλεις «κι άλλο κι άλλο».

Είναι ότι ξυπνάς την άλλη μέρα και πιάνεις τον εαυτό σου να σιγοτραγουδάει την μελωδία από το τραγούδι που σου έμεινε…

«Break away, break away…» (από το «Long way down», συνεργασία του Gus G με την Alexia Rodriguez)

 

Επόμενο βήμα: Να έρθουν στην Ελλάδα κι άλλοι «τέτοιοι» να μας ροκάρουν!!!

Όσο για τους Gus και Mats…

They sure are the fire!!!

 

Για το Rock Overdose.

Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου  ([email protected])

 

 

Comments